Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Γ.Ε. Δημητρίου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Ιουλίου για reverse split

Γ.Ε. Δημητρίου: Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Ιουλίου για reverse split
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση σημειώνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των πέντε εκατομμύριων ευρώ (€ 5.000.000,00) με την έκδοση εκατόν είκοσι πέντε εκατομμύριων (125.000.000) νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας τεσσάρων λεπτών του ευρώ (€ 0,04) εκάστη

Σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Ιουλίου προσκαλούνται οι μέτοχοι της Γ.Ε. Δημητρίου ΑΕΕ με αντικείμενο, μεταξύ άλλων, την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών της εταιρείας δια της συνένωσής τους (reverse split).
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική ανακοίνωση, προσκαλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 18 Ιουλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00, στην έδρα της Εταιρείας στο Δήμο Αιγάλεω Αττικής και στα επί της οδού Κηφισού, αριθμ. 6 γραφεία της Εταιρείας, προς συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των εξής θεμάτων ημερήσιας διάταξης:
1)Αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε υφιστάμενης κοινής ονομαστικής μετοχής με ταυτόχρονη μείωση του συνολικού αριθμού των υφιστάμενων κοινών μετοχών της Εταιρείας δια της συνένωσής τους (reverse split) σε αναλογία 77 παλαιές μετοχές προς 1 νέα με αύξηση της ονομαστικής αξίας εκάστης μετοχής από τριάντα τέσσερα λεπτά του ευρώ (€ 0,34) εκάστη σε είκοσι έξι ευρώ και δεκαοχτώ λεπτά (€ 26,18) εκάστη, με σκοπό επίτευξης ακεραίου αριθμού μετοχών, συνακόλουθη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας κατά ποσό είκοσι δύο ευρώ και δέκα λεπτών (€ 22,10) με κεφαλαιοποίηση μέρους του υφιστάμενου αποθεματικού υπέρ το άρτιο. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας, Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
2) Μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας δια μειώσεως της ονομαστικής αξίας κάθε κοινής μετοχής από τα είκοσι έξι ευρώ και δεκαοχτώ λεπτά (€ 26,18) εκάστη σε τέσσερα λεπτά του ευρώ εκάστη (€ 0,04), χωρίς αλλαγή του συνολικού αριθμού των κοινών μετοχών (όπως αυτά τα μεγέθη θα έχουν διαμορφωθεί κατόπιν των εταιρικών πράξεων που περιλαμβάνονται στο Θέμα 1ο της ημερήσιας διάταξης, με συμψηφισμό ζημιών ποσού είκοσι έξι εκατομμύριών εκατόν ογδόντα δύο χιλιάδων εννιακοσίων είκοσι πέντε ευρώ και ενενήντα πέντε λεπτά (€ 26.182.925,95) με σκοπό την εξυγίανση της επιχείρησης λόγω μεγάλης συσσώρευσης ζημιών. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας, Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
3) Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των πέντε εκατομμύριων ευρώ (€ 5.000.000,00) με την έκδοση εκατόν είκοσι πέντε εκατομμύριων (125.000.000) νέων κοινών μετοχών ονομαστικής αξίας τεσσάρων λεπτών του ευρώ (€ 0,04) εκάστη, με περιορισμό του δικαιώματος προτίμησης των μετόχων της Εταιρείας στο ποσό διακοσίων δέκα χιλιάδων διακοσίων τριάντα εννέα ευρώ και δεκαέξι λεπτών (€ 210.239,16), δηλαδή σε πέντε εκατομμύρια διακόσιες πενήντα πέντε χιλιάδες εννιακόσιες εβδομήντα εννέα (5.255.979) Νέες Μετοχές της Εταιρείας. Αντίστοιχη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού της Εταιρείας, Κωδικοποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας.
4) Διάφορες αποφάσεις και ανακοινώσεις.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί απαρτία για το σύνολο ή για ορισμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης, οι κ.κ. Μέτοχοι της Εταιρείας καλούνται σε Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση στον ίδιο χώρο στις 25 Ιουλίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 16:00, επομένως δεν θα ακολουθήσει νεότερη πρόσκληση προς τους μετόχους της Εταιρείας, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 130 παρ. 2 του Ν. 4548/2018.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης