Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σενάριο από το εγγύς μέλλον – Η εταιρία ΑΠΕ Βαρδινογιάννη στο χρηματιστήριο, ο Ελλάκτωρ απορροφάται από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Σενάριο από το εγγύς μέλλον – Η εταιρία ΑΠΕ Βαρδινογιάννη στο χρηματιστήριο, ο Ελλάκτωρ απορροφάται από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
Θα δούμε τον Ελλάκτωρ να καταλήγει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία με αυτό τον τρόπο θα είναι η μεγαλύτερη ελληνική κατασκευαστική εταιρία ελέγχοντας σχεδόν όλους τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδος

Ένα σενάριο όχι από το μακρινό μέλλον παρουσιάζει το bankingnews που αφορά τον κλάδο ενέργειας και τις κατασκευές.
Ως γνωστό η Motor Oil του ομίλου Βαρδινογιάννη αγόρασε τις μετοχές των εφοπλιστών Μπάκου και Καυμενάκη στον Ελλάκτωρ και ταυτόχρονα αποκτάει και τον έλεγχο της ΕΛΤΕΧ Άνεμος της εταιρίας που δραστηριοποιείται στον κλάδο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ).
Η εταιρία που θα δημιουργηθεί από την ΕΛΤΕΧ Άνεμος και άλλα περιουσιακά στοιχεία στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της Motor Oil θα εισαχθούν στο χρηματιστήριο με αποτίμηση πέριξ του 1 δισεκ. ευρώ.
Η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή θα πωληθεί πιθανότατα στην Macquarie και θα ενισχυθεί περαιτέρω.
Ο Ελλάκτωρ δεν θα καταφέρει να πλειοδοτήσει στον διαγωνισμό της Αττικής Οδού και επί της ουσίας θα έχει χάσει όλα τα ανταγωνιστικά του πλεονεκτήματα.
Ο Ελλάκτωρ χωρίς την ΕΛΤΕΧ Άνεμος και χωρίς την παραχώρηση της Αττικής Οδού επί της ουσίας δεν έχει αξία.
Σε αυτή την περίπτωση θα δούμε τον Ελλάκτωρ να καταλήγει στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η οποία με αυτό τον τρόπο θα είναι η μεγαλύτερη ελληνική κατασκευαστική εταιρία ελέγχοντας σχεδόν όλους τους βασικούς αυτοκινητοδρόμους της Ελλάδος.
Κατά μια σύμπτωση η Reggeborgh που ελέγχει την Ελλάκτωρ θα βρεθεί ξανά στο μετοχικό κεφάλαιο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ… από την οποία επί της ουσίας δεν έφυγε ποτέ…

Υπάρχουν και άλλα ενδιαφέροντα… αλλά προσεχώς θα αναλυθούν…

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης