Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Όταν ο Γιώργος Τράγκας εξευτέλιζε διαχρονικά το ΓΕΜΗ με την άδεια των Υπουργών Ανάπτυξης

Όταν ο Γιώργος Τράγκας εξευτέλιζε διαχρονικά το ΓΕΜΗ με την άδεια των Υπουργών Ανάπτυξης

Οι μηδενικές δημοσιεύσεις, οι οφειλές της Μιχαλούς και τα μέλη των ΔΣ της ΚΟΡΠΟΡΕΙΤ ΓΟΥΕΜΠ συμπεριλαμβανόμενης της συζύγου του Μαρίας Καρρά.

Απίστευτο και όμως αληθινό.
Η εταιρία του Γιώργου Τράγκα ΚΟΡΠΟΡΕΙΤ ΓΟΥΕΜΠ που έκανε συναλλαγές τουλάχιστον έως το 2018 (είχε κάνει αναφορά στην Αρχή Ξεπλύματος η Τράπεζα Πειραιώς η οποία θάφτηκε) και λάμβανε δάνεια έχει ξεπεράσει ακόμα και τον όμιλο Μαρινόπουλο με τη δημοσίευση των στοιχείων που προβλέπονται στο ΓΕΜΗ.
Ειδικότερα αν κάποιος ανατρέξει στο ΓΕΜΗ θα διαπιστώσει πρώτον ότι η εταιρία ιδρύθηκε το 2001 και εμφανίζεται ακόμα ως ενεργή και ότι υπάρχουν μόνο δύο δημοσιεύσεις μια το 2015 που αφορά σε καταχώριση ιστοσελίδας και άλλη μια το 2016 που αφορά στην εκλογή ΔΣ στο οποίο μετέχουν έως το 2017 οι ΜΑΝΤΣΟΣ Χρήστος - Μη Εκτελεστικό Μέλος, ΜΑΡΚΟΥΛΙΔΑΚΗ Ευαγγελία επίσης Μη Εκτελεστικό Μέλος και ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος ο οποίος αναλαμβάνει και την εκπροσώπηση της εταιρίας.
Ο τελευταίος δε δημοσιευμένος ισολογισμός είναι του 2013 και αυτός όχι στο ΓΕΜΗ αλλά στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Το χάλι

Όλα αυτά δείχνουν το απίστευτο χάλι του ΓΕΜΗ με ευθύνη όλων των πολιτικών ηγεσιών που επέτρεπαν την ανομία και τη μη καταχώριση των υποχρεωτικών (θεωρητικά αφού δεν υπάρχουν ποινές) δημοσιεύσεων.
Ειδικά δε μετά το σκάνδαλο Μαρινόπουλου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τους Υπουργούς Ανάπτυξης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τον κ. Αδωνι Γεωργιάδη ο οποίος μάλιστα έδωσε άφεση αμαρτιών σε όσους επί χρόνια αγνοούσαν τις υποχρεώσεις στο ΓΕΜΗ ενώ ούτε καν δεν έχει υπογράψει την Υπουργική Απόφαση για την επιβολή προστίμων που προβλέπει ο νόμος ο οποίος ο ίδιος πήγε προς ψήφιση στη Βουλή.
Ανατρέχοντας στις δημοσιεύσεις εταιριών στο ΦΕΚ όπως προβλεπόταν πριν τη δημιουργία του ΓΕΜΗ μπορεί κάποιος να διαπιστώσει μια χαοτική κατάσταση.
Η εταιρία του Γιώργου Τράγκα ιδρύθηκε το 2001 και είχε αρχικό κεφάλαιο 20 εκ δρχ και μέλη του πρώτου τους Παντελή Ζήλο , Μάρθα Τσιατά (εμφανίστηκε αργότερα και ως εμπορική Διευθύντρια του Crash) και Βασιλική Παπαδοπούλου.
Τα ΔΣ αλλάζουν συνεχώς και σε αυτά εμφανίζεται και η σύζυγός του μετέπειτα η Μαρία Καρά.

Οφειλές της … Μιχαλούς

Ο τελευταίος ισολογισμός που έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ είναι του 2007 με την εταιρία να έχει τζίρο 2,95 εκ ευρώ και κέρδη 60 χιλιάδες ευρώ. το ταμείο της ήταν 700.000 ευρώ ενώ χρωστούσε 1 εκ ευρώ στις τράπεζες, 900 χιλιάδες ευρώ σε προμηθευτές και 520 χιλιάδες ευρώ σε ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Το 2013 που είναι ο επόμενος ισολογισμός δημοσιευμένος στην ιστοσελίδα ο τζίρος είναι μηδενικός όπως και το 2012.
Παρ όλα αυτά η εταιρία έχει απαιτήσεις 2,8 εκ ευρώ από 3,2 εκ ευρώ με τη μείωση να οφείλεται σε μείωση των απαιτήσεων από χρεώστες διάφορους.
Η εταιρία των μηδενικών τζίρων επί δύο έτη είχε οφειλές στις τράπεζες 2,03 εκ ευρώ από 2,4 εκ ευρώ (αλήθεια πως πληρώνονταν χωρίς έσοδα οι υποχρεώσεις; -πιθανά από τους χρεώστες οι οποίοι ποιοι ήταν άραγε;).
Επίσης χρωστούσε 1 εκ ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς (προφανώς πετούσαν αετό επί χρόνια αντί να εισπράττουν απαιτήσεις) ενώ οφειλές 1,1 εκ ευρώ υπήρχαν προς προμηθευτές.
Τέλος υπήρχαν ζημίες εις νέον 1,8 εκ ευρώ

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης