Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Noval Property συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης 2022

Η Noval Property συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης 2022
Τη Noval Property εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO της Εταιρείας…

Η Noval Property συμμετείχε στο 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης, που πραγματοποιήθηκε στις 22-23 Ιουνίου στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (Ε.Θ.Ε.). Βασικοί άξονες του συνεδρίου ήταν οι θετικές προκλήσεις που εμφανίζει η ελληνική αγορά, αλλά και οι ευκαιρίες που προκύπτουν για θεσμικούς επενδυτές και επιχειρήσεις από σύγχρονα επενδυτικά εργαλεία.
Τη Noval Property εκπροσώπησε ο κ. Παναγιώτης Καπετανάκος, CEO της Εταιρείας.
Ο κ. Καπετανάκος συμμετείχε σε πάνελ με θέμα «Η ΑΕΕΑΠ μοχλός ανάπτυξης και επενδυτική επιλογή» μαζί με επικεφαλής ελληνικών ΑΕΕΑΠ και την Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, κ. Αναστασία Στάμου.
Αναφερόμενος στο καταλληλότερο επενδυτικό μίγμα προκειμένου μια ΑΕΕΑΠ να πετύχει τους στόχους της, ο κ. Καπετανάκος δήλωσε: «Το μίγμα εξαρτάται από τους στόχους που θέτει κάθε εταιρεία και τη στρατηγική που επιλέγει με τους μετόχους και τους επενδυτές της.
Εμείς στη Noval Property επενδύουμε σε αυτό που θεωρούμε ότι αποτελεί το μέλλον σαν επενδυτικό προϊόν, δηλαδή σε βιοκλιματικά κτήρια και σε αστικές αναπλάσεις».
Πιο αναλυτικά, αναφερόμενος στον στρατηγικό σχεδιασμό της Noval Property, o κ. Καπετανάκος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι:
«Έχουμε εστιάσει σε σύγχρονους χώρους πράσινων και βιώσιμων γραφείων, σε αστικές αναπλάσεις, logistics, κατοικίες και υβριδικά εμπορικά κέντρα.
Ένας τέτοιος χώρος είναι και το River West.
Πρόκειται για μία αστική ανάπλαση 83,5 στρεμμάτων όπου στη θέση παλαιών εργοστασίων έχει δημιουργηθεί ένας πολυδιάστατος χώρος, όπου μπορεί να έρθει ο κόσμος όχι μόνο για αγορές αλλά και για να περάσει τον χρόνο του.
Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον γιατί δημιουργούμε νέα πράσινα κτήρια, βιοκλιματικά, αλλά και συμβάλλουμε στη βελτίωση του υφιστάμενου και γερασμένου κτηριακού αποθέματος μέσω της ανακατασκευής παλαιών κτηρίων και μέσω των αστικών αναπλάσεων.
Αντίστοιχο παράδειγμα αποτελεί και το πρώην κτήριο της Kodak στο Μαρούσι, το οποίο στοχεύουμε να αποτελέσει τοπόσημο για την περιοχή.
Ένα πράσινο συγκρότημα γραφείων το οποίο θα έχει μικτή δομημένη επιφάνεια άνω των 50.000 τ.μ., προφανώς θα έχει πιστοποίηση LEED, ενώ θα πληροί και όλα τα κριτήρια του βιοκλιματικού σχεδιασμού».
Παράλληλα, αναφερόμενος στην ευρύτερη επενδυτική στρατηγική της Noval Property, ο κ. Καπετανάκος ανέφερε:
«Ήδη πάνω από το 20% του χαρτοφυλακίου μας είναι πράσινα κτήρια και το επενδυτικό μας πρόγραμμα, το οποίο είναι άνω των 300.000.000 ευρώ, αφορά μόνο σε τέτοια κτήρια τα οποία περιλαμβάνουν κτήρια γραφείων στην Αττική, logistics στην Αττική και στην Κρήτη, με πιστοποίηση LEED.
Επιπλέον, προχωράμε σε οικιστικά έργα στην Αττική, από τα οποία ορισμένα θα έχουν πιστοποίηση LEED και κάποια άλλα πιστοποίηση BREEAM.
Ακριβώς επειδή ήδη διαθέτουμε τη γη, μπορούμε πιο εύκολα να προχωρήσουμε στην επένδυση και στην ανάπτυξη των έργων αυτών».
Τέλος, σε ό,τι αφορά τις αστικές αναπλάσεις ο κ. Καπετανάκος δήλωσε: «Στην οδό Πειραιώς, σε μια έκταση άνω των 70 στρεμμάτων, φιλοδοξούμε να δημιουργήσουμε μια νέα αστική ανάπλαση με μικτές χρήσεις, όπως κατοικίες, ξενοδοχείο, γραφεία, αθλητικές εγκαταστάσεις και χώρους πολιτισμού.
Να φτιάξουμε δηλαδή μια μητροπολιτική γειτονιά Τέχνης και Πολιτισμού, σε συνδυασμό με τους όμορους ιδιοκτήτες, που είναι ο Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Πολιτισμού, η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών και το Φεστιβάλ Αθηνών».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης