Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μυτιληναίος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής σε ξένο μεγάλο Χρηματιστήριο - Τα κέρδη θα είναι υψηλότερα των προβλέψεων

Μυτιληναίος: Ανοιχτό το ενδεχόμενο εισαγωγής σε ξένο μεγάλο Χρηματιστήριο - Τα κέρδη θα είναι υψηλότερα των προβλέψεων
Έρχεται εισαγωγή του Ομίλου Mytlineos σε ξένο χρηματιστήριο;
Σχετικά Άρθρα

Μιλώντας σήμερα στους αναλυτές για τα αποτελέσματα α' εξαμήνου του Ομίλου Mytilineos, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος έκανε ισχυρή αίσθηση, καθώς δεν απέκλεισε την εισαγωγή της εταιρείες σε ξένο μεγαλύτερο χρηματιστήριο.
Συγκεκριμένα, ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενο εισαγωγής του Ομίλου σε διεθνές χρηματιστήριο, ο Ευ. Μυτιληναίος απάντησε:
«Ως διευθύνων σύμβουλος έχω μεγάλη ευθύνη έναντι των μετόχων και των κοινωνικών εταίρων. Επειδή το μέγεθος της Mytilineos είναι μεγάλο και απαιτείται μεγάλη υπεθυνότητα.
Έχουμε κερδίσει την εμπιστοσύνη των μετόχων μας και όλων των stakeholders σε όλο τον κόσμο όπου δραστηριοποιείται.
Η ευθύνη μου είναι να κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι χαρούμενοι οι μέτοχοι. Αν αυτό σημαίνει είσοδος σε ξένο χρηματιστήριο, ας είναι.
Είμαστε έτοιμοι».

Τα κέρδη του 2022 θα ξεπεράσουν πολύ τα 260 εκατ ευρώ

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερώτημα σχετικά με τις εκτιμήσεις του για τα κέρδη της εταιρείας το 2022, ο Ευ. Μυτιληναίος υπενθύμισε την πρόβλεψη που είχε κάνει το 2021 για διπλάσια κέρδη το 2022 σε σχέση με το 2020, δηλαδή για κέρδη 260 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 130 εκατ. ευρώ το 2020.
Καθώς τα κέρδη στο πρώτο εξάμηνο του 2022 έφτασαν ήδη τα 166 εκ. ευρώ, αν δεν προκληθούν ακραία γεωπολιτικά γεγονότα και νέες ρυθμίσεις στην ελληνική αγορά ενέργειας, τότε το 2022 τα κέρδη αναμένεται να ξεπεράσουν ακόμη και την πρόβλεψη που έχουμε διατυπώσει πέρσι, δηλαδή τα 260 εκ. ευρώ, κατέληξε.

Η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα επάρκειας αερίου αλλά τιμών

Σύμφωνα με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εισηγμένης τόσο η χώρα όσο και η Mytilineos έχουν λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ενδεχόμενου πλήρους διακοπής των προμηθειών φυσικού αερίου απο τη Gazprom.
To πρόβλημα της Ελλάδας, πρόσθεσε, δεν είναι η επάρκεια του φυσικού αερίου αλλά οι τιμές.
«Δεν θα είναι πρόβλημα να βρεθούν τα 45 με 50 φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου που θα χρειαστούν για να καλυφθεί η ζήτηση, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η χώρα μας έχει εναλλακτικές λύσεις όπως είναι ο αγωγός ΤΑΡ, οι λιγνιτικές μονάδες, η λειτουργία μονάδων φυσικού αερίου με Diesel, ωστόσο το μεγαλύτερο πρόβλημα θα είναι οι τιμές», είπε χαρακτηριστικά ο Ευ. Μυτιληναίος.
Ο ίδιος προέβλεψε ότι οι τιμές δεν πρόκειται να γυρίσουν στα επίπεδα προ κρίσης σύντομα και υπενθύμισε ότι οι ανατιμήσεις στην ενέργεια ξεκίνησαν 6 με 7 μήνες πριν τον πόλεμο. Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιδείνωσε το πρόβλημα, τόνισε.

Το πλαφόν στη χονδρεμπορική

Σχετικά με ενδεχόμενες επιπτώσεις στα οικονομικά μεγέθη του Ομίλου Mytilineos από το πλαφόν στα έσοδα των ηλεκτροπαραγωγών ο κ. Μυτιληναίος απάντησε:
«Οι ακραίες συνθήκες απαιτούν ακραία μέτρα. Σε καμία ελεύθερη αγορά δεν είναι αρεστοί τέτοιοι μηχανισμοί (σ.σ. μηχανισμός επιστροφής εσόδων). Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με αυτούς», κατέληξε τονίζοντας πως ο Όμιλος δεν θα έχει δυσμενείς επιπτώσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης