Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

B&F: Νέα δραστηριότητα με…..αγοραπωλησίες ομολόγων

B&F: Νέα δραστηριότητα με…..αγοραπωλησίες ομολόγων
To ομόλογο, όμως, της B&F από την ημερομηνία έκδοσης του είχε διαφορετική συμπεριφορά καθώς είχε την μικρότερη υπερκάλυψη ( 1 φορά ) και μόλις 723 επενδυτές που τοποθέτησαν χρήματα.

Ένα ιδιότυπο παιχνίδι αγοραπωλησιών ομολόγων της B&F (εταιρεία ενδυμάτων ΒSΒ ), λαμβάνει χώρα την ίδια περίοδο κατά την οποία η εταιρεία έχει συγκαλέσει γενική συνέλευση των ομολογιούχων επρόκειτο να λάβει σημαντικές αποφάσεις όπως την τροποποίηση όρων για την μη διανομή μερίσματος, για τους αριθμοδείκτες κερδών, δανεισμού κα ( ανακοίνωση 16 Σεπτεμβρίου ).
Η εταιρεία η οποία πρόσφατα υιοθέτησε τον κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης αλλάζει τις αποφάσεις της κατά το δοκούν.
Συγκεκριμένα ενώ η εν λόγω συνέλευση ορίστηκε να διεξαχθεί στις 27 Σεπτεμβρίου, μια εβδομάδα νωρίτερα το ανεξάρτητο μέλος του διοικητικού συμβουλίου κ. Σ. Λεκκάκος προέβη σε πώληση 100 ομολογιών συνολικής αξίας 100.000 ευρώ.
Χθες η B&F ανακοίνωσε πως, αναστέλλει τελικώς το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων ομολόγων, αλλά και ότι προτίθεται να πωλήσει το 5,74%  των ίδιων ομολογιών ( 1156 ομολογίες ) με κατώτατη τιμή πώλησης τα 950 ευρώ ανά ομολογία.
Με άλλα λόγια, οι ομολογίες που αγοράστηκαν χαμηλότερα τα έτη 2019 -2021 - και η εταιρεία δανειζόταν με αρνητικά επιτόκια όπως επαιρόταν - τώρα τα πωλεί πίσω στους επενδυτές σε υψηλότερες τιμές, ενώ το ίδιο πράττουν και ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου.
Όμως, η εταιρεία, ανέβαλλε... την προγραμματισμένη συνέλευση των ομολογιούχων διότι δεν είχαν υποβληθεί οι απαραίτητες βεβαιώσεις δέσμευσης προς την τράπεζα εκπρόσωπο των ομολογιούχων. 

Μικρή υπερκάλυψη – πτωτική πορεία 

To ομόλογο, όμως, της B&F από την ημερομηνία έκδοσης του είχε διαφορετική συμπεριφορά καθώς είχε την μικρότερη υπερκάλυψη ( 1 φορά ) και μόλις 723 επενδυτές που τοποθέτησαν χρήματα.
Το μη μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο των 25 εκατ. ευρώ που έκδοθηκε το 2018 με κουπόνι 4,95%  κατέγραψε πτωτική πορεία και  αργότερα η εταιρεία προχώρησε σε επαναγορές  ίδιων ομολόγων με συνέπεια το ανεξόφλητο υπόλοιπο να διμορφώνεται σε 20,1 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, το 2019, η εταιρεία προχώρησε σε συνέλευση των ομολογιούχων προκειμένου να αλλάξει τους όρους του και να προχωρήσει σε δανεισμό από την Εθνική Leasing.
Εκτός από τις συναλλαγές στα ομόλογα, η B&F ενεπλάκη πρόσφατα και στις αγοραπωλησίες εταιρειών φωτοβολταϊκών από πρώην  στελέχη του ομίλου Λογοθέτη και τον κ.  Γρηγ. Δημητριάδη ενώ τον  Οκτώβριο του 2021, η BSB εξαγόρασε έναντι 835 χιλ ευρώ την RiverMill logistics ακίνητης περιουσίας ή Σπυρακόπουλου ΑΕ.
Μερικούς μήνες μετά η BSB πωλεί την εταιρεία σε μέτοχο της στα… τέλη του έτους έναντι 865 χιλ ευρώ. Σημειώνεται επίσης ότι, η εταιρεία διατηρούσε 2,4 εκατ. μετοχές της δανείστριας Τράπεζας Πειραιώς.   

Παφίλας Δημήτρης

dpafilas@yahoo.com

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης