Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΔΕΗ: Στα 0,271 ευρώ η KWh για κατανάλωση πάνω από 1.000 KWH και στα 0,221 ευρώ πάνω από 500 KWh

ΔΕΗ: Στα 0,271 ευρώ η KWh για κατανάλωση πάνω από 1.000 KWH και στα 0,221 ευρώ πάνω από 500 KWh
Στα 0,159 όταν μόνο μέχρι 500KWh το μήνα.
Σχετικά Άρθρα

Τιμολόγια «φωτιά» έφτιαξαν οι προμηθευτές ενέργειας για τα νοικοκυριά που καίνε αλόγιστα τις KWh όταν υπερβαίνουν τις 500 και 1000 KWh το μήνα.
Πάντως η κυβέρνηση για να τους φέρει στον ίσιο δρόμο τους επιδοτεί κατά 50 ευρώ ανά MWh όταν καταγραφεί φέτος μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 15% σε σχέση με πέρυσι.
Επιπλέον τους έδωσε επιδότηση 338 ευρώ ανά MWh για καταναλώσεις από 500 έως 1000 KWh το μήνα. Όταν όμως το νοικοκυριό ξεπερνά τις 1000 KWh η κρατική επιδότηση πέφτει στα 336 ευρώ ανά MWh.
Το ΥΠΕΝ έστρωσε .. χαλί ελάφρυνσης για τα εύπορα νοικοκυριά όπως και για τα golden boy της αγοράς με μηνιαίες απολαβές που αντιστοιχούν στο 30% των εισοδημάτων που δηλώνουν οκτώ στα δέκα νοικοκυριά.
Αντίθετα τα νοικοκυριά που κάνουν οικονομία διότι δεν έχουν χρήματα να πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος και περιορίζουν την κατανάλωση η ανταμοιβή του ΥΠΕΝ στην πλειοψηφία των νοικοκυριών ήταν η πιο ακριβή τιμή της KWh του Οκτωβρίου σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα τιμολόγια που ανακοίνωσαν οι προμηθευτές.

Στα 0,27 ευρώ ανά KWh για καταναλώσεις πάνω από 1.000 το μήνα

Που βάζει τον πήχη η ΔΕΗ στα νοικοκυριά που σπαταλούν σαν …νερό τις KWh.
Ανοιξε πρώτη το χορό ανόδου των τιμολογίων ρεύματος.
Ανήλθε στα 0,27 λεπτά του ευρώ ανά KWh όταν η μηνιαία κατανάλωση ξεπερνά τις 1000 KWh με την κρατική επιδότηση να διαμορφώνεται στα 336 ευρώ ανά MWh.
Για τα νοικοκυριά που κινούνται πάνω από τις 500 KWh θα πληρώνουν προς 0,22100 την τιμή της KWh με την επιδότηση να φτάνει στα 336 ευρώ ανά MWh.
Το ΥΠΕΝ επιδοτεί τα νοικοκυριά που καταναλώνουν ενέργεια χωρίς φειδώ ενώ σύμφωνα με στελέχη εταιρειών προμήθειας θα έπρεπε να πληρώνουν την πραγματική αξία της KWh. Τα ίδια σημειώνουν ότι μόνο στην περίπτωση που είχαν μειώσει την κατανάλωση ενέργειας να είχαν την επιδότηση των 336 ευρώ ανά MWh για τις καταναλώσεις πάνω από τις 1000 KWh.
Όμως τo ΥΠΕΝ και η κυβέρνηση ξοδεύει κρατικούς πόρους για τα νοικοκυριά που έχουν να πληρώσουν λογαριασμούς όταν με την τιμή της KWh στα 0,27 λεπτά του ευρώ από 0,35 ευρώ πέρυσι που ήταν σε ισχύ η ρήτρα αναπροσαρμογής.
Το κόστος ανέρχεται σε 271 ευρώ χάρη στην επιδότηση των 336 ευρώ ανά MWh.
Αν δεν υπήρχε η επιδότηση η τελική τιμή χρέωσης ανά KWh θα ήταν στα 0,607 ευρώ
Το όφελος για τα νοικοκυριά είναι 336 ευρώ με την επιδότηση ενώ χωρίς την επιδότηση η αξία του λογαριασμού ρεύματος για κατανάλωση 1001KWh θα ήταν 607 ευρώ.
Την ίδια στιγμή η διοίκηση του ΑΔΜΗΕ διαπιστώνει ότι οι καταναλώσεις μειώθηκαν τον Αύγουστο αλλά δεν γνωρίζει με ακρίβεια ποιά κατηγορία των νοικοκυριών συνέβαλε τα μέγιστα.
Θα το πληροφορηθεί μετά από 8 μήνες και όταν ο ΔΕΔΔΗΕ είναι σε θέση να δώσει ακριβή στοιχεία.
Το ΥΠΕΝ μέχρι σήμερα εμφανίζεται να προστατεύει τους λίγους σε βάρος των πολλών αφού έχει αποκλείσει την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων ενώ θα ήταν πιο ορθό να καταργήσει την επιδότηση όταν το νοικοκυριό ξεπερνά τις 1000 KWh το μήνα.
Τέλος να σημειωθεί οι πρώτοι προμηθευτές που έδωσαν στη δημοσιότητα τελικές τιμές ανά KWh στην κατηγορία άνω των 1000 KWh οι τιμές είναι πιο ανταγωνιστικές σε σχέση με τη ΔΕΗ.Η μεγάλη πλειονότητα των προμηθευτών δεν έχει ακόμη ενημερώσει τους πίνακες με αναφορές στην τελική τιμή ανά KWh μετά τη επιδότηση.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης