Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrakat: Ισχυρό ανεκτέλεστο στο 1,3 δισ. ευρώ - Αύξηση 18,5% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο του 2022

tags :
Intrakat: Ισχυρό ανεκτέλεστο στο 1,3 δισ. ευρώ - Αύξηση 18,5% στις πωλήσεις το α' εξάμηνο του 2022
Η Intrakat έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στους κλάδους δραστηριότητάς της στην Ελλάδα, δήλωσε ο CEO της Intrakat, Αλέξανδρος Εξάρχου

Άλμα +18,5% στις πωλήσεις το α’ εξάμηνο του 2022 σημείωσε η Ιntrakat το α' εξάμηνο του 2022, με το ανεκτέλεστο να ανέρχεται στο 1,3 δισ. ευρώ
Σημειώνεται πως σε εξέλιξη είναι ολοκληρωμένο σχέδιο λειτουργικής και διοικητικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας με στόχο την υλοποίηση ενός δυναμικού αναπτυξιακού προγράμματος.
Ειδικότερα, η εταιρεία παρουσίασε
• Ετήσια αύξηση 18,5% παρουσίασαν οι πωλήσεις του Ομίλου Intrakat κατά την περίοδο, φτάνοντας τα 103,1 εκατ. Ευρώ.
• Αντίστοιχα, το μεικτό κέρδος διαμορφώθηκε στα 2,8 εκατ. ευρώ και ανέρχεται σε ποσοστό 2,8% επί των πωλήσεων.
• Το τρέχον ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων διαμορφώνεται σε 1,3 δισεκ. ευρώ καταγράφοντας ιστορικό υψηλό
• Χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ ισχύος 1,8 GW και αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 0,7 GW
• Δυναμική είναι η συμμετοχή του Ομίλου σε εμβληματικά αναπτυξιακά έργα εθνικής εμβέλειας όπως τα Hellinikon Marina Tower, ο Οδικός Άξονας Ν.Δ. Πελοποννήσου, η Ολοκλήρωση της Λ. Κύμης, ο ΒΟΑΚ, τα Δίκτυα Διανομής ΔΕΔΔΗΕ
• Νέα εποχή για την αναπτυξιακή πορεία του Ομίλου εγκαινιάστηκε τον Ιούλιο με την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο της Intrakat των εταιρειών: WINEX INVESTMENTS LIMITED (31,70%), ΒLUE SILK (CY) LTD (13,64%) και CASTELLANO PROPERTIES LIMITED (13,08%).
• Στην Γενική συνέλευση της 15ης Ιουλίου 2022 εκλέχθηκε νέο Διοικητικό Συμβούλιο και ο κ. Αλέξανδρος Εξάρχου ανέλαβε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας .
• Η εταιρεία τον Σεπτέμβριο 2022 προχώρησε στην εξαγορά χαρτοφυλακίου 500 MW αιολικών πάρκων
• Με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 120 εκατ. ευρώ θα προχωρήσει η ολοκλήρωση ώριμου χαρτοφυλακίου 100 MW αιολικών πάρκων, εντός του 2023

Έξαρχου (CEO Ιntrakat): Η Intrakat έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Αλέξανδρος Έξαρχου δήλωσε: “Η Intrakat έχει τη δυνατότητα μέσα στα επόμενα χρόνια να πρωταγωνιστήσει στους κλάδους δραστηριότητάς της στην Ελλάδα.
Με τη δύναμη, την τεχνογνωσία, τους πόρους και με την πρόσθετη χρηματοδοτική στήριξη των μετόχων, που έχω την πεποίθηση ότι θα τους πείσουμε να παράσχουν όταν απαιτηθεί, πιστεύω ότι ο Όμιλος θα εισέλθει σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. Στρατηγικά επενδύουμε στις κατασκευές, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τα έργα παραχωρήσεων και ΣΔΙΤ, την ανάπτυξη ακινήτων και τον τομέα περιβάλλοντος ως κύριους πυλώνες αξίας για τον Όμιλο.
Ήδη, στον εξαιρετικά σημαντικό τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, που θα αποτελέσει βασικό μοχλό ανάπτυξης του Ομίλου τα επόμενα έτη, βρισκόμαστε στο στάδιο ολοκλήρωσης των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση ύψους 120 εκατομμυρίων Ευρώ με στόχο την πλήρη ανάπτυξη ώριμου χαρτοφυλακίου 100 MW αιολικών πάρκων, οι χρηματορροές του οποίου θα αρχίσουν εντός του 2023.
Επιπλέον, στο αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινούν μεγάλα έργα που ανέλαβε η εταιρεία στη διάρκεια του τρέχοντος έτους με υψηλό περιθώριο κέρδους, τα οποία προσδοκούμε ότι θα ενισχύσουν σημαντικά τα αποτελέσματα του επόμενου έτους.
Η νέα διοίκηση συνεχίζει με γοργούς ρυθμούς την ανάλυση του συνόλου των αναγκών του Ομίλου, υπό το φως του περιβάλλοντος που έχει διαμορφωθεί στην Ελλάδα και διεθνώς, με στόχο να καταλήξει και να παρουσιάσει σύντομα τα σχέδιά της προκειμένου να υποστηριχθεί ουσιαστικά το φιλόδοξο αναπτυξιακό πλάνο που εκπονεί για τον Όμιλο.”

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης