Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

United Group: Ο βασικός μέτοχος της NOVA πουλάει περιουσιακά της στοιχεία για να τα φέρει… βόλτα

United Group: Ο βασικός μέτοχος της NOVA πουλάει περιουσιακά της στοιχεία για να τα φέρει… βόλτα
Την ίδια στιγμή ο βασικός μέτοχος της NOVA, εμφανίζεται μέσα από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ότι προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλου και συγκεκριμένα με την Goldman Sachs, η οποία  ανέλαβε  την αναζήτηση αγοραστών  για την πώληση  περιουσιακών στοιχείων καθώς η εταιρεία μεταφέρει μεγάλο χρέος με το οποίο  συναντά δυσκολίες στην αποπληρωμή του όπως και να το αναχρηματοδοτήσει

Στον... αέρα βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της United Group που ελέγχει τη NOVAμε το οποίο υπόσχεται επενδύσεις ύψους 2 δισ ευρώ για τα επόμενα χρόνια στις τηλεπικοινωνίες. 
Την ίδια στιγμή ο βασικός μέτοχος της NOVA, εμφανίζεται μέσα από το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg, ότι προχώρησε στην πρόσληψη συμβούλου και συγκεκριμένα με την Goldman Sachs, η οποία  ανέλαβε  την αναζήτηση αγοραστών για την πώληση  περιουσιακών στοιχείων καθώς η εταιρεία μεταφέρει μεγάλο χρέος με το οποίο  συναντά δυσκολίες στην αποπληρωμή του όπως και να το αναχρηματοδοτήσει.
Η εταιρεία ελέγχεται από την BC Partners όπου πρωταγωνιστικό ρόλο έχει ο Έλληνας Νίκος Σταθόπουλος και από τον σέρβο Dragan Solak.
Ο τελευταίος θεωρείται αμφισβητούμενο πρόσωπο σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ενώ η συμμετοχή του στην εταιρεία διαπλέκεται μέσα από διάφορες υπερακτιες εταιρείες σε φορολογικούς παραδείσους.
«Σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε έσοδα από την πώληση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας μας», ανέφερε η United Group σε σχετική ανακοίνωση προσθέτοντας ότι "Εάν πετύχουμε να έχουμε έσοδα, σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε τα καθαρά έσοδα προς αποπληρωμή των ομολόγων λήξεως 2024 και 2025, συμπεριλαμβανομένων ομολόγων της holdco."
Η ανακοίνωση ήρθε καθώς τα ομόλογα του Ομίλου United είχαν απαξιωθεί και υποχωρήσει σημαντικά εν μέσω αύξησης του πληθωρισμού και αυξανόμενων επιτοκίων. 

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr 
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης