Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψάχνει και δεν βρίσκει το Σαββίδη η Τεχνική Ολυμπιακή - Γιατί προσέφυγε στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο

Ψάχνει και δεν βρίσκει το Σαββίδη η Τεχνική Ολυμπιακή - Γιατί προσέφυγε στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο
Τους τελευταίους μήνες ο Ιβάν Σαββίδης έχει τραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ δεν υπάρχουν απαντήσεις ούτε και στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, όπως η πώληση του ΟΛΘ
Σχετικά Άρθρα

Με σκοπό να πιέσει στην πλευρά Σαββίδη να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων φαίνεται πως προσέφυγε στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο η Τεχνική Ολυμπιακή.
Η οριστικοποίηση του τιμήματος πώλησης του Πόρτο Καρράς εκκρεμεί για χρονικό διάστημα άνω των δυόμιση ετών και όπως φαίνεται να υποστηρίζει η πλευρά της Τεχνικής Ολυμπιακής, δεν έχει μπορέσει να κάνει την άλλη πλευρά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.
Σχεδόν 4 μήνες προσπαθεί με επανειλημμένες έγγραφες οχλήσεις, όπως υποστηρίζει, αλλά η αγοράστρια εταιρεία δεν έχει ανταποκριθεί στην πρόσκληση.
Πρέπει να υπάρξει συναίνεση για τον ορισμό κοινού τρίτου ανεξάρτητου εκτιμητή, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία και αφού πρώτα δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν στο πόρισμα.
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι του Ιβάν Σαββίδη, δεν έχουν το πράσινο φως από τον ίδιο, για να μιλήσουν και να δεσμευτούν για τα θέματα που εκκρεμούν.
Ωστόσο, η πλευρά Στέγγου φέρεται να υποστηρίζει ότι το θέμα έχει καθυστερήσει ήδη αρκετά και επιβαρύνεται και οικονομικά από αυτήν την καθυστέρηση χωρίς να έχει την ευθύνη.
Τα χρήματα είναι σε ειδικό λογαριασμό (escrow account) και η Τεχνική Ολυμπιακή επιβαρύνεται των εξόδων που υπάρχουν.
Στα τέλη Ιουλίου 2022 υπήρχαν από την πλευρά των πωλητών 17 ενστάσεις και από την πλευρά της αγοράστριας 6 ενστάσεις.
Στις 8 Αυγούστου η αγοράστρια πρότεινε εγγράφως στις πωλήτριες, πριν τον ορισμό του 3ου ανεξάρτητου εκτιμητή, να προηγηθεί διαπραγμάτευση μεταξύ των δύο μερών για τυχόν περιορισμό των θεμάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα, είτε λόγω μη συζήτησής τους, είτε λόγω μη κοινής αποδοχής των σχετικών εκατέρωθεν ενστάσεων, προτείνοντας ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσης την 28/08/2022.
Οι πωλήτριες εταιρείες απάντησαν εγγράφως ότι δέχονται να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια, προτείνοντας ως πιθανές ημερομηνίες την 29η και την 30/08/2022.
Η αγοράστρια απάντησε στις 31/8/2022 ότι επιφυλάσσεται να ελέγξει την διαθεσιμότητα των ανώτατων στελεχών της και να επανέλθει.
Η αγοράστρια όμως, όπως υποστηρίζει η Τεχνική Ολυμπιακή δεν επανήλθε και στις 08/09/2022 οι πωλήτριες της έστειλαν υπενθυμιστικό email.
Όταν δημοσιεύτηκαν τα αποτελέσματα εξαμήνου η Τεχνική Ολυμπιακή ανέφερε πως μέχρι και 21/09/2022 η αγοράστρια δεν έχει συμπράξει στην προώθηση της διαδικασίας.
Έτσι η προσφυγή στο Διεθνές Εμπορικό Επιμελητήριο, ήταν η επόμενη κίνηση προκειμένου να υπάρξει απάντηση.
Σημειώνεται πως τους τελευταίους μήνες ο Ιβάν Σαββίδης έχει τραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ δεν υπάρχουν απαντήσεις ούτε και στα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν, όπως η πώληση του ΟΛΘ.
Παλαιότερα είχαν επίσης κυκλοφορήσει σενάρια περί πώλησης του τηλεοπτικού σταθμού OPEN.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης