Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Mπλε Κέδρος: Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου Αριστείδη Σφούνου από τον Κωνσταντίνο Χυτήρογλου

Mπλε Κέδρος: Αντικατάσταση μέλους της Επιτροπής Ελέγχου Αριστείδη Σφούνου από τον Κωνσταντίνο Χυτήρογλου
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Αριστείδης-Αντώνιος Σφούνος, με την από 16.09.2022 επιστολή του προς την Εταιρεία, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Επιτροπή Ελέγχου

Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΜΠΛΕ ΚΕΔΡΟΣ ΑΕΕΑΠ» (εφεξής «η Εταιρεία»), σε εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 133 παρ. 2 του ν. 4548/2018 και της παρ. 4.1.3.3 παρ. 1 και 2 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί προς το επενδυτικό κοινό ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση της 23ης Νοεμβρίου 2022 έλαβε χώρα στις 10:00 π.μ. στην έδρα της Εταιρείας επί της Παλαιάς Τατοΐου 4, στην Κηφισιά, και σε αυτή παρέστησαν μέτοχοι εκπροσωπούντες 36.930.232 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές της Εταιρείας επί συνόλου 43.071.765, δηλαδή ποσοστό 85,49% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, κατόπιν ψηφοφορίας (έγκυρες ψήφοι 36.930.232) επί του μοναδικού θέματος της ημερήσιας διάταξης που αναφέρεται στην από 02.11.2022 πρόσκληση, έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Θέμα Μόνο: Αντικατάσταση του μέλους της Επιτροπής Ελέγχου κ. Αριστείδη - Αντωνίου Σφούνου από τον κ. Κωνσταντίνο Χυτήρογλου

Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου κ. Αριστείδης-Αντώνιος Σφούνος, με την από 16.09.2022 επιστολή του προς την Εταιρεία, εκδήλωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Επιτροπή Ελέγχου για προσωπικούς λόγους το αργότερο μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους. Ζήτησε για το λόγο αυτό να ληφθεί μέριμνα για την αντικατάστασή του και δεσμεύθηκε να εκτελεί τα καθήκοντά του μέχρι την εκλογή νέου μέλους της Επιτροπής Ελέγχου από την Γενική Συνέλευση που θα συγκληθεί για το σκοπό αυτό.
Στη συνέχεια παρουσίασε στους μετόχους την από 02.11.2022 εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου περί εκλογής του κ. Κωνσταντίνου Χυτήρογλου, ορκωτού ελεγκτή λογιστή, ως μέλους της Επιτροπής Ελέγχου, τρίτου, ανεξάρτητου, προς την Εταιρεία, σε αντικατάσταση του αποχωρούντος κ. Αριστείδη Αντωνίου Σφούνου, σύμφωνα με την οποία ο κ. Κωνσταντίνος Χυτήρογλου κρίθηκε κατάλληλος προς συμμετοχή στην Επιτροπή Ελέγχου, καθώς διακριβώθηκε και διαπιστώθηκε ότι συντρέχουν στο πρόσωπό του όλα τα τυπικά και ουσιαστικά κριτήρια του άρθ. 44 του Ν. 4449/2017, ήτοι το κριτήριο της ατομικής καταλληλότητας, της επαρκούς γνώσης στον τομέα της ελεγκτικής λογιστικής και στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία, καθώς και το κριτήριο της ανεξαρτησίας κατ’ άρθ. 9 παρ. 1 και 2 ν. 4706/2020.
Για την ανωτέρω πρότασή του προς τη Γενική Συνέλευση, το Διοικητικό Συμβούλιο έλαβε υπόψη την από 31.10.2022 εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, στην οποία η Επιτροπή κατέληξε αφού εξέτασε και διακρίβωσε ότι στο πρόσωπο του υποψήφιου μέλους πληρούνται:
α) οι προϋποθέσεις του άρθρου 44 του ν. 4449/2017 και ειδικότερα το κριτήριο της επαρκούς γνώσης και εμπειρίας στην ελεγκτική ή λογιστική, καθώς και στον τομέα που δραστηριοποιείται η Εταιρεία,
β) τα κριτήρια ανεξαρτησίας των παρ. 1 και 2 του άρθρου 9 του ν. 4706/2020, αναλογικώς εφαρμοζόμενα στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου,
γ) οι προϋποθέσεις που προβλέπονται στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου,
δ) τα προσόντα της προσωπικής ακεραιότητας, εντιμότητας και καλής φήμης, έχοντας αξιολογήσει για το σκοπό αυτό το βιογραφικό του σημείωμα και όλα τα έγγραφα, δηλώσεις και πληροφορίες που αντλήθηκαν από τον ίδιο και την Εταιρεία, ιδίως σχετικά με την επαγγελματική εμπειρία και την τρέχουσα δραστηριότητά του και τα ακαδημαϊκά και επαγγελματικά του προσόντα.
Ο κ. Χυτήρογλου είναι Οικονομολόγος, απόφοιτος του τμήματος οικονομικών επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής με εμπειρία σε τακτικούς, φορολογικούς και διαχειριστικούς ελέγχους. Από το 2008 εργάστηκε ως Ασκούμενος Ορκωτός Ελεγκτής Λογιστής σε μία σειρά από ελεγκτικές εταιρείες στην Ελλάδα: Grant Thornton, Kreston Prime Audit, Άρτια Πορεία, VNT, KRS Audit, Delta Partners. Κατά την απασχόλησή του σε αυτές, συμμετείχε σε τακτικούς οικονομικούς ελέγχους Ανωνύμων Εταιρειών, φορολογικούς ελέγχους, διαχειριστικούς ελέγχους, ελέγχους Νοσοκομείων, Δήμων και Δημοτικών Επιχειρήσεων κ.λπ. Από το 2021 κατέχει την ιδιότητα του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή, ανήκοντας στο δυναμικό της ελεγκτικής εταιρείας FRS ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ. Είναι μέλος του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.), μέλος του Association of Certified Chartered Accountants (A.C.C.A.) του Ηνωμένου Βασιλείου και Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Ανάμεσα στις εταιρείες που έχει ελέγξει, συγκαταλέγονται και ανώνυμες εταιρείες εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών (Χ.Α.).
Επίσης, ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης ενημέρωσε τους μετόχους ότι όπως διαπιστώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη συνεδρίασή του της 02.11.2022, αφού λήφθηκε υπόψη και η από 31.10.2022 εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, με τη συμμετοχή του κ. Χυτήρογλου στην Επιτροπή Ελέγχου πληρούται και το κριτήριο της συλλογικής καταλληλότητας αυτής και η σύνθεσή της θα είναι σύμφωνη με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, τον ΚΕΛ της Εταιρείας και τον Κανονισμό Λειτουργίας της. Στην Επιτροπή Ελέγχου μετέχουν ήδη και οι κ.κ. Αράρ, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. και Αλεξίου, μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ., συνεπώς, μετά την εκλογή του κ. Χυτήρογλου, τα μέλη αυτής θα είναι στην πλειοψηφία τους ανεξάρτητα (δηλ. οι κ.κ. Αράρ και Χυτήρογλου), τουλάχιστον δύο εξ αυτών θα έχουν πείρα στην ελεγκτική ή λογιστική (δηλ. οι κ.κ. Αράρ και Χυτήρογλου), ενώ συνολικά θα έχουν γνώση του τομέα δραστηριοτήτων της Εταιρείας, ώστε η Επιτροπή Ελέγχου να είναι σε θέση να υλοποιεί τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις που ορίζονται στην παρ. 3 του άρθρου 44 του Ν. 4449/2017.
Κατόπιν τούτων, η Γενική Συνέλευση εγκρίνει την πρόταση του Προέδρου της και εκλέγει παμψηφεί τον κ. Κωνσταντίνο Χυτήρογλου ως μέλος της Επιτροπής Ελέγχου, τρίτο προς την Εταιρεία, ανεξάρτητο, σε αντικατάσταση του κ. Αριστείδη Αντωνίου Σφούνου και για το υπόλοιπο της θητείας του, όπως αυτή ορίστηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση της 02.09.2022, δηλαδή μέχρι την 02.09.2027, δυνάμενη να παραταθεί μέχρι την πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα λάβει χώρα μετά τη λήξη της και πάντως όχι για περισσότερο από έξι μήνες.
Η Επιτροπή Ελέγχου θα συγκροτηθεί σε σώμα και θα ορίσει σύμφωνα με το άρθρο 44 του ν. 4449/2017, τον νέο Πρόεδρο αυτής, καθώς και το μέλος της εκείνο, που διαθέτοντας εμπειρία στην ελεγκτική και λογιστική, θα παρίσταται υποχρεωτικώς στις συνεδριάσεις που αφορούν την έγκριση των οικονομικών καταστάσεων της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης