Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψηφιακές λύσεις από τη doValue για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους στον δανειολήπτη

tags :
Ψηφιακές λύσεις από τη doValue για εξοικονόμηση χρόνου και κόστους στον δανειολήπτη
Τέλος στις χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες με τις νέες υπηρεσίες της εταιρείας

Δυναμική είσοδο στην εποχή του ψηφιακού μετασχηματισμού πραγματοποιεί η doValue, προσφέροντας μια σειρά ψηφιακών λύσεων προς τους δανειολήπτες με απώτερο στόχο την εξοικονόμηση κόστους και χρόνου.
Το www.dovaluegreece.gr αποτελεί ένα σύγχρονο και φιλικό περιβάλλον, όπου περιλαμβάνονται καινοτόμα εργαλεία και πληροφορίες για το σύνολο των ψηφιακών υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό, οι δανειολήπτες έχουν πρόσβαση σε απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούν σχετικά με την οφειλή τους και τις δυνατότητες ρύθμισης αυτής. Επιπλέον, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά αιτήματα ρύθμισης της οφειλής τους, γρήγορα, άμεσα, χωρίς χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες.
Οι σημαντικότερες από τις υπηρεσίες που προσφέρονται για διευκόλυνση του δανειολήπτη είναι οι ακόλουθες:

Στον κόσμο της ψηφιακής πραγματικότητας

Ειδικότερα, τα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει η καθεμία από αυτές τις πρωτοποριακές ψηφιακές υπηρεσίες είναι μοναδικά και δίνουν τη δυνατότητα στον οφειλέτη να διεκπεραιώνει με ταχύτητα και ασφάλεια τις συναλλαγές του.

Με την υπηρεσία e-Ρύθμιση Οφειλής διευκολύνονται οι οφειλέτες να υποβάλουν, από όπου κι αν βρίσκονται, χωρίς αναμονή, γρήγορα και χωρίς γραφειοκρατία, αίτημα για ρύθμιση της οφειλής τους. Με τη βοήθεια του ειδικού ψηφιακού εργαλείου καταχώρησης αιτημάτων ο οφειλέτης καθοδηγείται στη συμπλήρωση των απαραίτητων πεδίων, όπως ενδεικτικά:
* Δόση
* Απαιτούμενα έγγραφα
* Προσωπικά στοιχεία και στοιχεία επικοινωνίας οφειλέτη
Τέλος,  το αίτημα λαμβάνει μοναδικό αριθμό καταχώρησης, που λειτουργεί ως αριθμός αναφοράς για μελλοντικές επικοινωνίες του, μέσω του ψηφιακού εργαλείου είτε μέσω του τηλεφωνικού κέντρου για το στάδιο της εξέλιξης της επεξεργασίας του αιτήματός του.

 Mε την υπηρεσία e-Payment, η πληρωμή της οφειλής πραγματοποιείται ηλεκτρονικά, απλά, γρήγορα, με ασφάλεια και χωρίς προμήθεια.
Για να πληρωθεί ηλεκτρονικά η οφειλή με e-Payment, είναι απαραίτητο:
* Να χρησιμοποιηθεί χρεωστική κάρτα (debit) – δεν μπορεί να πληρωθεί με πιστωτική κάρτα.
* Να υπάρχει email (ηλεκτρονική διεύθυνση ταχυδρομείου) – σε αυτό θα αποσταλούν τα απαραίτητα στοιχεία για την πληρωμή. Το email αυτό θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη συναλλαγή.
* Εάν το ποσό της πληρωμής είναι πάνω από 2.000€ ανά συναλλαγή, η ηλεκτρονική πληρωμή χωρίζεται σε περισσότερες μερικές πληρωμές.
* Υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την αποστολή του e-mail για να πραγματοποίηση της πληρωμής. Το χρονικό διάστημα αναγράφετε στο e-mail που αποστέλλεται.

Με την υπηρεσία e-Signature υπογράφεται ηλεκτρονικά η σύμβαση ρύθμισης της οφειλής. Η διαδικασία ολοκληρώνεται γρήγορα και με ασφάλεια.
Μόλις εγκριθεί το αίτημα ρύθμισης της οφειλής, ο οφειλέτης ενημερώνεται με ποιον τρόπο μπορεί να υπογράψει. Ανάλογα με την οφειλή, υπογράφει ηλεκτρονικά και μέσω διαδικασίας τηλεδιάσκεψης.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με ασφάλεια σε κάθε βήμα:
* Πριν την ηλεκτρονική υπογραφή, υπάρχει η δυνατότητα ο ενδιαφερόμενος να διαβάσει αναλυτικά τους όρους στη σύμβαση της ρύθμισης.
* Για να ολοκληρωθεί η υπογραφή, απαιτείται η χρήση κωδικό μιας χρήσης (OTP), ο οποίος αποστέλλεται στο κινητό που έχει δηλωθεί στην doValue Greece.
* Αφού πραγματοποιηθεί η ηλεκτρονική υπογραφή, ο ενδιαφερόμενος λαμβάνει με email ηλεκτρονικό αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης με χρήση του email μέσω το οποίου δρομολογήθηκε η διαδικασία υπογραφής.
Mε την υπηρεσία e-Signature ολοκληρώνεται η διαδικασία χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατία. Κι αυτό διότι, ο οφειλέτης δεν χρειάζεται να μετακινηθεί για να υπογράψει τη σύμβαση της ρύθμισής του. Επίσης, εξοικονομεί χρόνο επιλέγοντας την ημέρα και την ώρα που τον εξυπηρετεί, ενώ δεν χρειάζεται να εκτυπωθεί αντίγραφο της σύμβασης ρύθμισης, καθώς το λαμβάνει ηλεκτρονικά στο email του.
Παράλληλα, η εταιρεία περιορίζει το αποτύπωμα της στο περιβάλλον, διότι μειώνεται σημαντικά η κατανάλωση χαρτιού και εξοικονομούνται φυσικοί πόροι.

Με την υπηρεσία e-KYC, οι οφειλέτες  μπορούν ηλεκτρονικά να επικαιροποιούν τα στοιχεία τους, ανάλογα με το χαρτοφυλάκιο στο οποίο υπάγονται με τους ακόλουθους τρόπους:
* Ηλεκτρονικά μέσω τηλεδιάσκεψης για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company
* Ραντεβού με εκπρόσωπο στα σημεία εξυπηρέτηση της doValue Greece για τους οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company
* Ραντεβού σε όποιο κατάστημα του δικτύου καταστημάτων της Τράπεζας Eurobank ΑΕ εξυπηρετεί τον οφειλέτη. Από το παραπάνω εξαιρούνται οι οφειλέτες του χαρτοφυλακίου Frontier Issuer Designated Activity Company
Η επικαιροποίηση αφορά σε δικαιολογητικά σχετικά με την επαλήθευση της ταυτότητας, του εισοδήματός και των φορολογικών στοιχείων, καθώς επίσης της μόνιμης κατοικίας και του τηλεφώνου. 
Σύμφωνα με το οικείο νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο, η doValue Greece, υπό την ιδιότητά της ως Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, η οποία εποπτεύεται από την Τράπεζα της Ελλάδος, υποχρεούται να τηρεί στα συστήματά της πλήρη, ορθά και επικαιροποιημένα στοιχεία πιστοποίησης της ταυτότητας των οφειλετών, καθώς και έγγραφα - δικαιολογητικά που επαληθεύουν τα ως άνω στοιχεία ταυτοποίησης.
Η  επαλήθευση και η επικαιροποίηση των στοιχείων ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι κανονιστική υποχρέωση που απορρέει από την κείμενη νομοθεσία καθώς και τη μεταξύ των δύο μερών σχέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης