Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lamda Development: Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για το ιδιωτικό νοσοκομείο – Οι επιφυλάξεις για τα κόστη

Lamda Development: Ποιοι κατέθεσαν προσφορές για το ιδιωτικό νοσοκομείο – Οι επιφυλάξεις για τα κόστη
Ποιοι ενδιαφερόμενοι δεν κατέθεσαν προσφορές και γιατί
Σχετικά Άρθρα
Μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη Lamda Development η επιλογή της επενδυτικής προσφοράς για την κατασκευή και τη λειτουργία ιδιωτικού νοσοκομείου στο Ελληνικό.
Η κατάθεση των προσφορών πραγματοποιήθηκε εντός του περασμένου Δεκεμβρίου, ωστόσο, όπως συμβαίνει και σε άλλες κατασκευές του Ελληνικού (λ.χ καταστήματα λιανικής), έχουν δημιουργηθεί προβληματισμοί για το project, όσον αφορά το κόστος της επένδυσης και τους χρόνους υλοποίησης.
Οι ανησυχίες αυτές αποτυπώθηκαν και στο ενδιαφέρον καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την αγορά, προσφορές για το ιδιωτικό νοσοκομείο έχουν καταθέσει το Ιασώ (Oaktree fund), o όμιλος του Ιατρικού Κέντρου καθώς και ένας όμιλος από το εξωτερικό. Αντίθετα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αν και αρχικά είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό, τελικώς δεν κατέθεσαν προσφορές το Υγεία (CVC), η Ευρωκλινική και το Μediterraneo.

Επιφυλάξεις

Η επένδυση του νοσοκομειακού κέντρου στο Ελληνικό περιλαμβάνει την αγορά οικοπέδου 30.000 τ.μ και την κατασκευή μιας μονάδας 200-250 κλινών με τμήματα πρώτων βοηθειών, τμήμα επειγόντων περιστατικών, αποκατάστασης κα.
Η μονάδα προβλέπεται να ολοκληρωθεί εντός πενταετίας κι αυτό από μόνο του δημιουργεί επιφυλάξεις για τις επενδυτικές αποφάσεις, οι οποίες αναμένεται να επιβαρύνουν δανειακά τους ισολογισμούς.
Oι ενστάσεις τις οποίες εκφράζουν στελέχη της ιατρικής αγοράς επικεντρώνονται στο αν είναι βιώσιμη χρηματοοικονομικά η επένδυση όταν επικρατούν υψηλές τιμές για την αγορά της γης και αυξημένα κόστη κατασκευής.
Οι υψηλές τιμές, νομοτελειακά, οδηγούν και σε αυξημένες τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών και δεν συμβαδίζουν απαραίτητα με τους προϋπολογισμούς.
Και η δημιουργία της μονάδας ενέχει ρίσκο, καθώς δεν είναι γνωστό πότε θα ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες υποδομές και επενδύσεις στο Μητροπολιτικό Πάρκο.
Ήδη έχουν προκληθεί ανησυχίες ύστερα από τις πληροφορίες για την υπαναχώρηση της Τράπεζας Εurobank όσον αφορά την κατασκευή των γραφείων της στο Ελληνικό, αλλά και για την χρηματοδότηση του έργου, παρά το γεγονός ότι, ξεκινά εντός της χρονιάς η ροή προκαταβολών από τις πωλήσεις των βιλών και κατοικιών.

Παφίλας Δημήτρης
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης