Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κλείνει εντός δεκαημέρου η πώληση της ΑΚΤΩΡ - Η εγγυητική των 5 εκατ. το τίμημα των 163 εκατ και η συμφωνία στους βασικούς όρους

Κλείνει εντός δεκαημέρου η πώληση της ΑΚΤΩΡ - Η εγγυητική των 5 εκατ. το τίμημα των 163 εκατ και η συμφωνία στους βασικούς όρους
Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την τυπική έγκριση της συναλλαγής από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ
Σχετικά Άρθρα
Ένα βήμα πριν από την οριστική συμφωνία βρίσκονται η ΕΛΛΑΚΤΩΡ και το σχήμα Wade Adams - Κούτρα (Adamas) για την απόκτηση της Άκτωρ.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές και εφ όσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο το αργότερο εντός δέκα ημερών θα οριστικοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ των δύο μερών.
Με την οριστικοποίηση της συμφωνίας θα εκκινήσουν οι διαδικασίες για την τυπική έγκριση της συναλλαγής από την Γενική Συνέλευση της ΕΛΛΑΚΤΩΡ αλλά και την έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία επίσης θεωρείται τυπικού χαρακτήρα δεδομένου ότι η Wade Adams δεν έχει ουσιαστική παρουσία στην ελληνική αγορά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμφωνία πλέον έχει σχεδόν μηδενικές πιθανότητες να μην ολοκληρωθεί καθώς ήδη η πλευρά των Wade Admas-Adamas έχει προσκομίσει εγγυητική επιστολή ύψους 5 εκατ ευρώ ενώ έχουν ήδη συμφωνηθεί οι βασικοί όροι της συναλλαγής και απομένουν λεπτομέρειες οι οποίες αφορούν κυρίως τον επηρεασμό του τιμήματος και πιθανά του τρόπου καταβολής του δεδομένων των διεκδικήσεων της ΑΚΤΩΡ από συμβάσεις που έχει υπογράψει ή έχει εκτελέσει και κάποιες εξ αυτών έχουν τελεσιδικήσει.

Το τίμημα

Το ύψος του τιμήματος το οποίο περιλαμβάνει καταβολή μετρητών αλλά και επιστροφή χρημάτων που έχουν καταβληθεί από την ΕΛΛΑΚΤΩΡ έναντι αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου υπολογίζεται στα επίπεδα των 163 εκ ευρώ.
Οι δύο πλευρές ταυτόχρονα έχουν συμφωνήσει ότι η ΑΚΤΩΡ θα αναλαμβάνει την εκτέλεση έργων παραχωρήσεων που θα διεκδικούν μαζί με την ΕΛΛΑΚΤΩΡ στο σκέλος του κατασκευαστικού αντικειμένου ενώ η ΕΛΛΑΚΤΩΡ έχοντας ισχυρή ρευστότητα και κεφαλαιακή βάση αναμένεται να κινηθεί επιθετικά στο σκέλος των παραχωρήσεων.
Η ρευστότητα και η κεφαλαιακή βάση της εταιρίας αναμένεται να ενισχυθεί παρεταίρω εφ όσον τελικά προχωρήσει (πράγμα ιδιαίτερα πιθανό) η πώληση του 25% που κατέχει η ΕΛΛΑΚΤΩΡ στον όμιλο της Motor Oil.
Με τον τρόπο αυτό ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πέρα από τις παραχωρήσεις θα επικεντρωθεί και στον κλάδο ακινήτων μέσω της REDS η οποία έχει ήδη προγραμματίσει επενδύσεις άνω των 500 εκ ευρώ με εμβληματικά έργα αυτά στις Γούρνες Ηρακλείου, στη Μαρίνα Αλίμου και το λεγόμενο Cabas Project.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης