Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Νίκος Καραμούζης (SMERemediumCap): Δεν θα δεχτούμε να μη πληρώνει ο οφειλέτης 

Νίκος Καραμούζης (SMERemediumCap): Δεν θα δεχτούμε να μη πληρώνει ο οφειλέτης 
Θα υπάρχουν σημαντικές εκπτώσεις για τους 72 ιδιοκτήτες των ξενοδοχείων
Σχετικά Άρθρα
Ανοιχτή πρόκληση στους 72 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που δεν τα κατάφεραν απηύθυνε ο πρόεδρος του επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap Νικόλαος  Καραμούζης, με την ευκαιρία παρουσίασης της επένδυσης για το Patmos Aktis Suites & Spa με το ύψος της επένδυσης ανέρχεται στα 20 εκατ ευρώ.
Ο Ν. Καραμούζης μιλώντας για τα σχέδια του  Ταμείου στο τουριστικό κλάδο και ειδικότερα για την Πάτμο ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν πάει καράβι την Παρασκευή στο νησί  τόσο  το  Καλοκαίρι όσο  και το Χειμώνα , αφήνοντας μία νότα απορίας για όσους ασχολούνται με τον Τουρισμό και κυρίως για του αρμόδιους που συντονίζουν την ακτοπλοΐα.
 Ο πρόεδρος του Ταμείου κ Καραμούζης προ διέγραψε ότι τα 72 ξενοδοχεία που απέκτησαν από την INTRUM, θα προκύψουν αρχικά ευνοϊκές ρυθμίσεις αποπληρωμής δίνοντας σαφές  στίγμα ότι θα αναζητηθούν αποδεκτές λύσεις και από τις δύο πλευρές.
Ωστόσο  προσδιόρισε ότι δεν υπάρχουν τα κεφάλαια για να προχωρήσουν στην ανακαίνιση των ξενοδοχείων διότι οι πρώτοι υπολογισμοί αναδεικνύουν ότι  αναζητείται ένα ποσό που φτάνει το 1,5 δις ευρώ, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχουν τα λεφτά.
Και επανέλαβε ότι αναζητείται μια αποδεκτή λύση με κούρεμα της οφειλής αλλά αυτό που δεν θα αποδεχτούμε είναι να μην πληρώνει ο οφειλέτης.          
Να σημειωθεί  ότι το χαρτοφυλάκιο Tethys αποτελείται από 72 ξενοδοχειακές μονάδες που διαθέτουν περισσότερα από 4.000 δωμάτια σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς εκ των οποίων το 50% βρίσκεται σε νησιά του Αιγαίου (22 μονάδες), του Ιονίου (3) και την Κρήτη (11) ενώ τα υπόλοιπα σε Μακεδονία και Θράκη (19 μονάδες), την Κεντρική Ελλάδα (9) και την Πελοπόννησο (8).
 Πάντως η παρουσία του επενδυτικού Ταμείου SMERemediumCap, όπως είπε ο κ Καραμούζης θα βάλει ψηλά τον  πήχη της ποιότητας στον τουρισμό με το Patmos Aktis  το οποίο  θα είναι πέντε αστέρων, τονίζοντας ότι η  μονάδα θα συμβάλει στον υγιή ανταγωνισμό με καλές αποδοχές  στο προσωπικό και με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.
 
Νίκος Θεοδωρόπουλος
 ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης