Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕOS Capital (Ταμβακάκης), Eliconos και Πριόβολος αγοράζουν την Med Frigo έναντι 80 εκατ. ευρώ

ΕOS Capital (Ταμβακάκης), Eliconos και Πριόβολος αγοράζουν την Med Frigo έναντι 80 εκατ. ευρώ
Πώς θα χρηματοδοτηθεί η εξαγορά
Σε εξαγορά του 100% της εταιρείας υπηρεσιών μεταφοράς τροφίμων Med Frigo, έναντι τιμήματος 80 εκατ. ευρώ προχώρησαν τα funds ΕOS Capital (Α. Ταμβακάκης ), Eliconos Capital και ο εφοπλιστής Θ. Πριόβολος. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς, η εξαγορά θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια των funds και του εφοπλιστή ενώ ένα μέρος της θα χρηματοδοτηθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.
Η νέα τοποθέτηση από τα ελληνικών συμφερόντων private equities και τον εφοπλιστή αφορά μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη εταιρεία στον χώρο των υπηρεσιών Logistics, την Med Frigo, καθώς και την θυγατρική της Cargo Med. Οι δυο επιχειρήσεις, πραγματοποιούν συνολικό κύκλο εργασιών περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Ποιά είναι η Med Frigo – Mερίσματα 7,7 εκατ. ευρώ το 2021

Η Med Frigo ιδρύθηκε, το 1991 στην Πάτρα από τους κ.κ Σ. Μπρακατσέλο, Γ. Πούλια και δραστηριοποιήθηκε στις μεταφορές.
Από τοπική επιχείρηση μετεξελίχθηκε σε εταιρεία παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Food logistics Εθνικών & Διεθνών Μεταφορών Προϊόντων Ελεγχόμενης Θερμοκρασίας, απασχολώντας περισσότερους από 350 εργαζομένους.
Mε οργάνωση σε δύο εξειδικευμένα τμήματα τη Med Frigo και την Cargo Med, σύμφωνα με την εταιρεία το 2020 “διακίνησε περισσότερα από 11.000 φορτηγά ψυγεία μεταφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, προϊόντα ελεγχόμενης θερμοκρασίας από και προς την Ευρώπη. Για τις εξαγωγές από την Ελλάδα προς την Ευρώπη, η Med Frigo παραδίδει σε περισσότερα από 400 σημεία απευθείας εβδομαδιαίως.
Με προγραμματισμένες αναχωρήσεις και αφίξεις και εξειδίκευση στη διαχείριση, την τμηματική μεταφορά και στη διανομή προϊόντων θάλασσας, τροφίμων ελεγχόμενης θερμοκρασίας και φαρμάκων, με περισσότερα από 500 φορτηγά ψυγεία μηνιαίως, διασφαλίζει την συνεχή και πάντα στην ώρα, υποστήριξη των δραστηριοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων σε 14 ευρωπαϊκά κράτη”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία από το ΓΕΜΗ, η Med Frigo, τα τελευταία πέντε χρόνια αύξησε τον τζίρο της κατά 60%.

Το 2021, πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 40,5 εκατ. ευρώ, έναντι 33,5 εκατ. ευρώ το 2020 (επαναδιατυπωμένα).
Τα μικτά αποτελέσματα της ανήλθαν 15,9 εκατ. ευρώ από 11,3 εκατ. ευρώ.
Τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 4,7 εκατ. ευρώ, από 3,9 εκατ. ευρώ. To 2020, η Med Frigo διένειμε μερίσματα, ύψους 4 εκατ. ευρώ και το 2021 η διανομή μερισμάτων παλαιότερων ετών ανήλθε σε 7,4 εκατ. ευρώ.
Ο δανεισμός της εταιρείας κινείται σε χαμηλά επίπεδα ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, ενώ τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονταν σε 7,7 εκατ. ευρώ.
Μετά την εξαγορά και την επένδυση κεφαλαίων στην Med Frigo, οι δυνατότητες των νέων επενδυτών είναι πολλαπλές
Είτε έξοδος ύστερα από ανάπτυξη - όπως συνέβη με την Cosmos Sport από την EoS capital- είτε προετοιμασία για πιθανή εισαγωγή σε χρηματιστηριακή αγορά, εφόσον εξασφαλισθούν κεφάλαια από το Εuropean Investment Fund. Το τελευταίο παράσχει ανάλογη χρηματοδότηση σε πιστοποιημένα private Equities, και μια ανάλογη διαδικασία προωθεί εσχάτως και η Εχαε.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης