Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μια ζεστή αγκαλιά για τις καρκινοπαθείς γυναίκες από τη doValue

tags :
Μια ζεστή αγκαλιά για τις καρκινοπαθείς γυναίκες από τη doValue

Το Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο παρέχει ευεξία,  χαλάρωση, ενημέρωση και ψυχολογική στήριξη στις ασθενείς

Για ακόμα μία φορά η doValue Greece αποδεικνύει... εμπράκτως, ότι είναι αποφασισμένη να στηρίξει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Στο πλαίσιο αυτό, είναι χορηγός του Pampering Room στο Αρεταίειο Νοσοκομείο, που «αγκαλιάζει» τις γυναίκες της διπλανής πόρτας με καρκίνο.
Πρόκειται για ένα φιλόξενο χώρο, που έχει δημιουργηθεί στη Β' Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική, στο πλαίσιο του καινοτόμου προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής «Δίπλα στη Γυναίκα». Λειτουργεί σαν μια ζεστή αγκαλιά για καρκινοπαθείς γυναίκες και τις οικογένειες τους, παρέχοντας ευεξία και χαλάρωση, αλλά και ψυχολογική στήριξη.
Είναι το μέρος που παράλληλα θα λύσει και όλες τις απορίες για τις αλλαγές, που προκαλεί η ασθένεια, όπως το θέμα του ύπνου, της διατροφής κι άλλα πρωτόγνωρα ζητήματα, απότοκα της ασθένειας.
Οι σύγχρονες επιστημονικές έρευνες συγκλίνουν στη θεωρία του Ιπποκράτη, ότι η υγεία θωρακίζεται με την ολιστική προσέγγιση των ασθενών.
Κι αυτό ακριβώς κάνει με επιτυχία το Pampering Room του Αρεταίειου Νοσοκομείου, φιλοξενεί, στηρίζει και συμβουλεύει, με την αμέριστη συμβολή του ιατρικού, νοσηλευτικού κι επιστημονικού προσωπικού. Ο πόνος που μοιράζεται, μικραίνει γι’ αυτό και η πρωτοβουλία έχει τύχει μεγάλης αναγνώρισης κι αποδοχής.
Όπως δήλωσε ο καθηγητής Μαιευτικής - Γυναικολογίας και Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και Διευθυντής Β' Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου, Νικόλαος Βλάχος: «Η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που παρέχει η υποστηρικτική ιατρική είναι πολύ σημαντική για το Αρεταίειο το οποίο ως πανεπιστημιακό νοσοκομείο βρίσκεται διαρκώς στην αιχμή της επιστημονικής καινοτομίας. Το πρόγραμμα αυτό αποτελεί μια βάση όχι μόνο για την παροχή επιπρόσθετης υποστήριξης στις ασθενείς μας με καρκίνο, αλλά και βάση εκπαίδευσής για τους φοιτητές μας.
Εξάλλου από τον Ιπποκράτη έως τις πιο σύγχρονες επιστημονικές έρευνες τεκμηριώνεται η σημασία της ολιστικής προσέγγισης των ασθενών και της θωράκισης της υγείας τους. Είμαστε, λοιπόν, ιδιαίτερα χαρούμενοι που το Pampering Room του Αρεταίειου εξελίσσεται και αποτελεί πλέον ένα επιστημονικό πρότυπο». 

Θεσμοθέτηση του βραβείου «Δίπλα στη Γυναίκα»

Η επιτυχία του εγχειρήματος αποτελεί κινητήριο δύναμη για το Σύλλογο Φίλων της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής του Αρεταιείου Νοσοκομείου να συνεχίσει το έργο του.
Ήδη, ο Σύλλογος προγραμματίζει τις επόμενες δράσεις, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν πρωτοβουλία συγκέντρωσης δωρεών για την ανακαίνιση των υποδομών.
Κι επειδή κάθε πράξη αγάπης πρέπει να λειτουργεί υποδειγματικά, ο Σύλλογος δια στόματος της προέδρου του Συλλόγου Φίλων της Μαιευτικής - Γυναικολογικής Κλινικής Αρεταίειου Νοσοκομείου, ιατρού Πόπης Καλαϊτζή, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου θεσμού, του βραβείου «Δίπλα στη Γυναίκα» που θα απονέμεται κάθε χρόνο στους κορυφαίους δωρητές – υποστηρικτές των δράσεων του Συλλόγου. 
Όπως δήλωσε η κ. Καλαϊτζή: «Όπως αποδεικνύει η διεθνής Βιβλιογραφία, αλλά και η προσωπική μου εμπειρία ως ιατρού εξειδικευμένη στο συγκεκριμένο αντικείμενο, η υποστηρικτική Ιατρική στον καρκίνο είναι εξίσου σημαντική με την ίδ α την θεραπεία του καρκίνου.
Βοηθά όχι μόνον στην πρόληψη, αλλά και στην αποτελεσματικότητα της θεραπείας, καθώς μειώνει τις επιπλοκές, βελτιώνει την ποιότητα ζωής και αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης χωρίς νόσο.
Στο πρόγραμμα ενσωματώνουμε βέλτιστες διεθνείς επιστημονικές πρακτικές, στις οποίες είχα την τύχη να εκπαιδευτώ στη Γερμανία και να μετεκπαιδευτώ στην ειδικότητα Ιατρικής του Τρόπου Ζωής.
Χαίρομαι γιατί τη δράση αυτή έχει αγκαλιάσει το Πανεπιστήμιο, η Ιατρική Σχολή Αθηνών και μαζί μπορούμε να  συμβάλλουμε παράλληλα στην έρευνα, θέτοντας τις βάσεις για αντίστοιχα προγράμματα και σε άλλα νοσοκομεία, κάτι το οποίο ήδη έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα». 

Υποστήριξη του προγράμματος και για το 2023  

Η προσπάθεια αυτή όχι μόνο αναγνωρίζεται αλλά τιμήθηκε και με το πρώτο βραβείο του θεσμού «Δίπλα στη Γυναίκα 2022» που απονεμήθηκε στην εταιρεία doValue Greece για την υλοποίηση του προγράμματος υποστηρικτικής ιατρικής και τη δωρεά για τη διαμόρφωση του Pampering Room.
Το βραβείο παρέλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Τάσος Πανούσης, ο οποίος ευχαρίστησε για την τιμητική αυτή αναγνώριση, εκφράζοντας την ελπίδα και άλλα νοσοκομεία να υιοθετήσουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες «διότι είναι πια κοινώς αποδεκτό ότι για να νικηθεί ο καρκίνος και να ανακουφιστούν οι ασθενείς χρειάζεται μια ολιστική προσέγγιση που αυτό το πρόγραμμα τη διασφαλίζει».
Ο κ. Πανούσης ανακοίνωσε ότι η doValue Greece, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητάς της, αποφάσισε να στηρίξει τη λειτουργία του προγράμματος και του Pampering Room για έναν ακόμη χρόνο, καθώς επίσης και να καλύψει ανάγκες της κλινικής σε εξοπλισμό, λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στον Σύλλογο Φίλων, δίπλα στο Αρεταίειο, δίπλα στη γυναίκα».
Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα υποστηρικτικής ιατρικής στο Αρεταίειο από τη doValue Greece έλαβε επίσης και βραβείο CSR Activation στα βραβεία PR Awards, όπου τιμήθηκαν ενέργειες που ξεχώρισαν για το κοινωνικό τους αποτύπωμα στο πλαίσιο δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας.
Επιπλέον, παρουσιάστηκε πρόσφατα ως παράδειγμα βέλτιστης πρακτικής στο πλαίσιο του συνεδρίου Most Powerful Women που διοργάνωσε το Fortune Greece. Μιλώντας στο πάνελ υπό τον τίτλο “A new era for women’s health and wellness”, η κυρία Νατάσα Κουκουράκη Διευθύντρια Marketing και Επικοινωνίας της doValue Greece αναφέρθηκε στην ανάγκη που έχουν οι γυναίκες ασθενείς με καρκίνο για μια ολιστική υποστήριξη ώστε να ανακτήσουν δυνάμεις και να προχωρήσουν σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα με τον καρκίνο. Γι’ αυτό και, όπως είπε χαρακτηριστικά, το pampering room αποτελεί τη σημαντική βάση μιας νέας προσέγγισης που στέκεται «δίπλα στη γυναίκα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης