Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το βαρόμετρο των τιμών στα ακίνητα - Στοιχεία από την αγορά των πλειστηριασμών

Το βαρόμετρο των τιμών στα ακίνητα - Στοιχεία από την αγορά των πλειστηριασμών
Στην Αττική για τη συντριπτική πλειονότητα των οικιστικών ακινήτων, που πωλούνται μέσω πλειστηριασμού, η τιμή κατακύρωσης είναι μόλις 1% πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς

Αν επιχειρήσει κανείς να δει πώς εξελίσσονται οι τιμές των ακινήτων που πωλήθηκαν σε πλειστηριασμό στην Αττική  (αλλά και σε όλη την Ελλάδα) ώστε να έχει τη σωστή εικόνα, που θα τον βοηθήσει να πάρει και τις σωστές επενδυτικές αποφάσεις, θα δυσκολευτεί να αποκτήσει αξιόπιστη πληροφορία.
Για αυτό τον σκοπό, το Landea.gr, η μοναδική πλατφόρμα που περιέχει όλα τα υπό πλειστηριασμό ακίνητα, συγκεντρώνει συστηματικά δεδομένα από όλες τις δημόσια διαθέσιμες πηγές και παρέχει τις πληροφορίες αυτές στους επαγγελματίες της αγοράς.
Σύμφωνα, λοιπόν, με το βαρόμετρο του Landea.gr, στην Αττική για τη  συντριπτική πλειονότητα των οικιστικών ακινήτων -διαμερίσματα, μονοκατοικίες και μεζονέτες- που πωλούνται μέσω πλειστηριασμού, η τιμή κατακύρωσης είναι μόλις 1% πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς. Δηλαδή, στην ουσία, τα ακίνητα πουλήθηκαν στην αρχική τιμή του πλειστηριασμού.
Στο παρακάτω γράφημα μπορείτε να δείτε το ποσοστό αύξησης τιμής ανά κατηγορία ακινήτου.
Grafima1_2.JPG
Επιπλέον για ολοκληρωμένες πωλήσεις μέσω πλειστηριασμού διαμερισμάτων στην Αττική μέσα στο 2022, η μέση τιμή πώλησης ανά τετραγωνικό μέτρο αυξήθηκε από 1.313€ σε 1.425€ που αντιστοιχεί σε αύξηση 8,5%. Αντίθετα για τον νομό Θεσσαλονίκης υπήρξε πτώση 5,6% καθώς από τα 1.176€ έπεσε στα 1.110€ (παρακάτω γράφημα).
kathimerini_line_graph2to_1.jpg
Ενδιαφέρον επίσης έχει και η κατανομή ανά νομό του ποσοστού των ακινήτων που αναρτώνται για πλειστηριασμό με μείωση τιμής. Το υψηλότερο ποσοστό έχει ο νομός Χίου με 37,5% των ακινήτων να βγαίνει σε πλειστηριασμό με μειωμένη τιμή ενώ το χαμηλότερο ο νομός Λευκάδας με μόλις 3,6% (παρακάτω γράφημα).

 kathimerini_line_board3b-mapto_1.jpg

Λίγα στοιχεία για το Landea.gr

Έχοντας αναρτήσει πάνω από 124.000 πλειστηριασμούς μέχρι σήμερα, με πάνω από 600.000 επισκέψεις το μήνα και περισσότερους από 32.000 εγγεγραμμένους χρήστες, το Landea.gr έχει ως στόχο να ενημερώσει το κοινό που αναζητά ευκαιρίες για αγορά ακινήτων μέσω πλειστηριασμού. Για να το πετύχουμε αυτό, η πολυπληθής ομάδα εξειδικευμένων στελεχών του Landea χρησιμοποιώντας εξειδικευμένα τεχνολογικά εργαλεία, μετατρέπει ένα δυσανάγνωστο, πολύπλοκο και σύνθετο κείμενο σε μια εύκολα κατανοητή αγγελία ακινήτου με όλα τα βασικά χαρακτηριστικά,  φωτογραφίες αλλά και γεοκωδικοποιημένη διεύθυνση.

Στο Landea.gr θα βρείτε πάνω από 10.000 ακίνητα προς πλειστηριασμό, για να μπορέσετε να επιλέξετε αυτό που καλύπτει τις δικές σας ανάγκες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης