Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρεις προσφορές για τον ΒΟΑΚ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και κοινοπραξία Άβαξ

Τρεις προσφορές για τον ΒΟΑΚ από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Mytilineos - ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και κοινοπραξία Άβαξ
Τρεις προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ

Τρία είναι τα σχήματα που υπέβαλλαν δεσμευτικές προσφορές για τη σύμβαση παραχώρησης του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο του Βόρειου Οδικού Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ).
Συγκεκριμένα, προσφορές υπέβαλλαν ο όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η κοινοπραξία Mytilineos – ΑΚΤΩΡ Παραχωρήσεις και η κοινοπραξία της ΑΒΑΞ με το γαλλικό όμιλο EGIS και τη γαλλική Meridiam.
Όπως αναφέρει σε σχόλιό του στο Twitter o υφυπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Γιώργος Καραγιάννης, «σήμερα είναι μια μεγάλη ημέρα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Μία ημέρα δικαίωσης και ικανοποίησης για την Κρήτη.
Οι δεσμευτικές προσφορές για τη Σύμβαση Παραχώρησης του ΒΟΑΚ, τη μεγαλύτερη παραχώρηση της τελευταίας 15ετίας, αποδεικνύουν ότι η δουλειά και ο σχεδιασμός μας αποδίδουν καρπούς.
Το μεγάλο έργο από τα Χανιά έως το Ηράκλειο, συνολικού μήκους 157χλμ. και προϋπολογισμού 1,75 δισ. ευρώ προσέλκυσε το ενδιαφέρον από σημαντικούς κατασκευαστικούς ομίλους.

Συνολικά είχαμε 3 προσφορές:

1. ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
2. ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.
3. ΑΒΑΧ-EGIS-MERIDIAM

Δεσμευτήκαμε για έναν νέο, ενιαίο αυτοκινητόδρομο στην Κρήτη και σήμερα έχουμε ήδη συμβασιοποιήσει τα δύο από τα τρία κομμάτια αυτού του έργου και κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση και της Παραχώρησης.
Δουλέψαμε όλοι μαζί με επιμονή, εντατικά και μεθοδικά.
Αξίζει ένα μεγάλο μπράβο  στους υπηρεσιακούς του Υπουργείου μας αλλά και στους συμβούλους μας, γιατί μετά από δουλειά 4 ετών κάνουμε πραγματικότητα ένα όνειρο δεκαετιών για την Κρήτη».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης