Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η κοινή απογείωση Aegean - CAE για να γίνει η Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο πιλότων και πληρωμάτων στη ΝΑ Ευρώπη

Η κοινή απογείωση Aegean - CAE για να γίνει η Ελλάδα εκπαιδευτικό κέντρο πιλότων και πληρωμάτων στη ΝΑ Ευρώπη
Στους στόχους της Aegean είναι: η άρτια εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing
Στον Ευρωπαϊκό και διεθνή χάρτη ως εκκολαπτήριο στελεχών τοποθετεί η κοινοπραξία Aegean – CAE την Ελλάδα.
Η κορυφαία για τα ελληνικά δεδομένα επένδυση ύψους 140 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριου του 2021 και που παρουσίασε σε δημοσιογραφική αποστολή στα CAE στην Μαδρίτη, η Aegean παίρνει σάρκα και οστά το ερχόμενο Φθινόπωρο, με την Aegean να επενδύει σε 7 προσομοιωτές αεροσκαφών και σε τεχνολογίες εξοικονόμησης ενέργειας.
Στους στόχους της Aegean είναι: η άρτια εκπαίδευση πιλότων και πληρωμάτων καμπίνας για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, ενώ σε διάστημα ενός έτους θα ξεκινήσει να διερευνά πιθανές συνεργασίες με τρίτους.
σδδσ.JPG
Συγκεκριμένα σε έκταση 85.000 m2, το πρώτο σύγχρονο οικοσύστημα υπηρεσιών υποστήριξης για την αερομεταφορά στην Ελλάδα θα καλύψει ένα σημαντικό κενό σε υποδομές σε τοπικό επίπεδο για υπηρεσίες υποστήριξης τρίτων μέσω δύο κύριων παράλληλων δραστηριοτήτων: τη λειτουργία συντήρησης πτητικών μέσων, με την ανάπτυξη και σταδιακή στελέχωση της τεχνικής βάσης, τελικής χωρητικότητας έως και 10 θέσεων βαριάς συντήρησης, επισκευών και ελέγχων για πτητικά μέσα διαφόρων τύπων.
Την ανάπτυξη του Κέντρου Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων με επένδυση σε συνολικά 7 προσομοιωτές πτήσης τελευταίας τεχνολογίας, οι οποίοι θα καλύπτουν ανάγκες εκπαίδευσης για αεροσκάφη τύπου Airbus, ATR και Boeing, καθώς και τη δημιουργία εγκαταστάσεων, για τη διενέργεια ειδικής εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας.
Στο ίδιο οικοσύστημα θα ενταχθεί και η ήδη υπάρχουσα Σχολή Εκπαίδευσης Μηχανικών της Olympic Air, με ισχυρή παράδοση λειτουργίας, αλλά και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός πιλοτών της AEGEAN, που λειτουργεί ήδη, ενώ στην πλήρη του ανάπτυξη, θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους (42.000 ώρες εκπαίδευσης πιλότων) και να υποστηρίξει τις ανάγκες εκπαίδευσης ακόμη περισσότερων πληρωμάτων.
Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Aegean θα χορηγεί υπό προϋποθέσεις υποτροφίες η συνολική αξία των οποίων στα τρία χρόνια θα ανέλθει στα 120.000 ευρώ.

Οι πρώτοι 4 προσομοιωτές στήνονται στην τεχνική βάση τον προσεχή Σεπτέμβριο
δσφσδφασδσδ.JPG
Όπως ελέχθη κατά την διάρκεια της δημοσιογραφικής αποστολή στα CAE Μαδρίτης παρουσία υψηλόβαθμων στελεχών από την CAE και την Aegean, στο πρώτο στάδιο ανάπτυξης το Εκπαιδευτικό Κέντρο θα διαθέτει τέσσερις προσομοιωτές πτήσης, συμπεριλαμβανομένων δύο Airbus A320neo, ενός Boeing 737NG και ενός ATR 72-600, καθώς και εξοπλισμό εκπαίδευσης των πληρωμάτων καμπίνας, ενώ προβλέπει την εγκατάσταση τριών επιπλέον προσομοιωτών.
Στην πλήρη του ανάπτυξη, το κέντρο θα είναι σε θέση να εκπαιδεύει έως και 3.500 πιλότους το χρόνο (42.000 ώρες εκπαίδευσης) και πολλαπλάσιο αριθμό πληρωμάτων καμπίνας.

Επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια στο Αεροδρόμιο των Αθηνών

Σημειώνεται, ότι για τη λειτουργία του το Κέντρο Προσομοιωτών Πτήσεων και Εκπαίδευσης Πληρωμάτων της AEGEAN και της CAE θα καταναλώνει πράσινη ενέργεια η οποία θα παράγεται από την εγκατάσταση 35.000 m2 φωτοβολταϊκών πάνελ συνολικής ισχύος 3 MW ή 4,4 GWh ετησίως, που θα είναι τοποθετημένη στη νέα τεχνική βάση της AEGEAN.
Η σημασία της επένδυσης για την Aegean είναι πολύ μεγάλη καθώς ενισχύει την ανταγωνιστικότητα της και τις τεχνικές δυνατότητές της, διευρύνοντας τις αναπτυξιακές της επιλογές και το γνωσιακό επίπεδο των ανθρώπων της.
Αξιοποιεί και εξελίσσει το δυναμικό και την τεχνογνωσία των ανθρώπων της καθώς έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει σημαντικά την ποιότητα εκπαίδευσης των ανθρώπων της, εντάσσοντας πολύ νωρίς στην εκπαίδευση των πιλότων τη χρήση προσομοιωτών και βελτιστοποιεί την ποιότητα των εκπαιδευτικών προγραμμάτων της.
Παράλληλα, η εκπαιδευτική δυναμικότητα του Κέντρου, επιτρέπει τη διεύρυνση των υπηρεσιών υποστήριξης που η AEGEAN θα μπορεί να προσφέρει σε τρίτες εταιρείες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το 60% της δυναμικότητας του Κέντρου θα μπορεί να αξιοποιηθεί για την εκπαίδευση πτητικού δυναμικού τρίτων και το 40% από την AEGEAN.

Τα CAE Μαδρίτης

Συνολικά, το CAE Madrid σύμφωνα με την ξενάγηση που έγινε σε δημοσιογράφους μεταξύ άλλων φιλοξενεί 11 προσομοιωτές πλήρους πτήσεις A320, A330,A340, A350, DASH8 Q-300, CRJ200/900/1000, ATR72-600 και B787 και παρέχει περισσότερες από 50.000 ώρες εκπαίδευσης προσομοιωτών ετησίως.
Διατίθενται είκοσι αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένες με ψηφιακούς πίνακες και προβολείς, καθώς και 22 αίθουσες ενημέρωσης για τους προσομοιωτές.
Τα CAE συνεργάζονται με πλειάδα αεροπορικών, εκπαιδεύοντας πιλότους και πληρώματα καμπίνας σε ειδικές αίθουσες πληρωμάτων, ενώ με την Aegean η συνεργασία υπό την μορφή κοινοπραξίας ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023.

Ελ. Ερμείδου
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης