Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥΔΑΠ: Υποβολή υποψηφιοτήτων για εκλογή δύο εκπροσώπων της μειοψηφίας στο ΔΣ

tags :
ΕΥΔΑΠ: Υποβολή υποψηφιοτήτων για εκλογή δύο εκπροσώπων της μειοψηφίας στο ΔΣ
Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την εκλογή δύο εκπροσώπων των Μετόχων της Μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ Α.Ε.
Σχετικά Άρθρα
Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής της Ειδικής Συνέλευσης των Μετόχων Μειοψηφίας την 9η Ιουνίου 2023, η οποία θα συνεδριάσει εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των Μετόχων από απόσταση μέσω τηλεδιάσκεψης και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων προς συζήτηση και λήψη απόφασης για την Εκλογή δύο (2) εκπροσώπων των Μετόχων της μειοψηφίας στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ Α.Ε., προσκαλεί τους Μετόχους Μειοψηφίας να υποβάλουν τις υποψηφιότητές τους το αργότερο έως την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023 και ώρα 11.00 π.μ. και αποκλειστικά μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση eydap-met@eydap.gr.
Οι υποψηφιότητες θα πρέπει υποχρεωτικά να συνοδεύονται από αιτιολόγηση της πρότασης του υποψήφιου Μέλους ΔΣ και αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα του υποψηφίου, το οποίο περιλαμβάνει ιδίως πληροφορίες σχετικά με την παρούσα ή προηγούμενη δραστηριότητά του, καθώς και τη συμμετοχή του σε θέσεις διευθυντικών στελεχών άλλων εταιρειών ή τη συμμετοχή του σε Διοικητικά Συμβούλια και Επιτροπές Διοικητικών Συμβουλίων νομικών προσώπων. Σημειώνεται ότι για λόγους έγκαιρης προετοιμασίας και ασφαλούς διεξαγωγής της επικείμενης Ειδικής Συνέλευσης δεν θα γίνουν δεκτές υποψηφιότητες οι οποίες θα υποβληθούν πέραν της ανωτέρω καταληκτικής ημερομηνίας.

Επισημαίνεται ότι η Εταιρεία επιδιώκει τη στελέχωση του Διοικητικού της Συμβουλίου με πρόσωπα ήθους και φήμης, τα οποία διαθέτουν τις δεξιότητες και την εμπειρία που απαιτείται με βάση τα καθήκοντα που αναλαμβάνουν και το ρόλο τους στο Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς επίσης και ικανό χρόνο για την άσκηση των καθηκόντων τους. Ως εκ τούτου, όλες οι προτεινόμενες υποψηφιότητες εκ μέρους των Μετόχων μειοψηφίας θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τα κριτήρια (ατομικής και συλλογικής) καταλληλότητας και πολυμορφίας του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την ισχύουσα Πολιτική Υποψηφιοτήτων που βρίσκεται αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρείας (https://www.eydap.gr/Investors/CorporateGovernance/GovPolicies/), τον Ν. 4706/2020 καθώς και την Εγκύκλιο 60/2020 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Οι κ.κ. Μέτοχοι καλούνται να λάβουν υπόψη ιδίως τη διάταξη του άρθρου 3 παρ. 1β του Ν. 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο σε ποσοστό που δεν υπολείπεται του είκοσι πέντε τοις εκατό (25%) του συνόλου των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τέλος, οι κ.κ. Μέτοχοι παρακαλούνται να παρακολουθούν τον ιστότοπο της Εταιρείας για τυχόν μεταγενέστερες ανακοινώσεις αναφορικά με την επικείμενη Ειδική Συνέλευση καθώς και τυχόν επικαιροποιήσεις των εντύπων ψηφοφορίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης