Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Υπέγραψε σύμβαση υπηρεσιών αναβάθμισης ενεργειακής απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας η Intrakat

tags :
Υπέγραψε σύμβαση υπηρεσιών αναβάθμισης ενεργειακής απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας η Intrakat
Τα φωτιστικά τεχνολογίας LED παρέχουν τα βέλτιστα επίπεδα φωτεινότητας με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας
Σε υπογραφή σύμβασης ενεργειακής απόδοσης με τον Δήμο Πρέβεζας προχώρησε η κοινοπραξία Intrakat – Οmexom Μονοπρόσωπη ΑΕ, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος και των υποδομών του οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου.
Η ύψους 7 εκατ. ευρώ σύμβαση, στην οποία η κάθε μία εκ των δύο εταιρειών συμμετέχει με ποσοστό 50%, έχει 12μηνη διάρκεια υλοποίησης εργασιών και ακολουθείται από 12ετή περίοδο παρακολούθησης, στο τέλος της οποίας το έργο θα παραδοθεί στον Δήμο.
Οι εργασίες αναβάθμισης της ενεργειακής απόδοσης που θα υλοποιηθούν από την κοινοπραξία Intrakat - Omexom περιλαμβάνουν την αντικατάσταση του συνόλου του υφιστάμενου δικτύου οδικού και αστικού φωτισμού του Δήμου Πρέβεζας (το οποίο αποτελείται από 8.170 φωτιστικά/προβολείς) με νέο, σύγχρονης τεχνολογίας φωτισμό τύπου LED.
Η συγκεκριμένη αναβάθμιση ενεργειακής απόδοσης θα επιτρέψει στον Δήμο να επιτύχει ποσοστό εξοικονόμησης ενέργειας άνω του 70%, συνεισφέροντας έτσι στους ενεργειακούς στόχους που έχουν τεθεί σε τοπικό, εθνικό, αλλά και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Η αναβάθμιση των παλαιών δικτύων οδοφωτισμού με την αντικατάσταση τους με φωτιστικά σώματα νέας γενιάς τεχνολογίας LED, στην οποία έχουν πλέον προχωρήσει αρκετοί Δήμοι, έχει πολλαπλά οφέλη στην ποιότητα του φωτισμού.
Τα φωτιστικά τεχνολογίας LED παρέχουν τα βέλτιστα επίπεδα φωτεινότητας με πολύ χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, περιορίζουν τη θάμβωση και βελτιώνουν σημαντικά την ορατότητα, συμβάλλοντας αποτελεσματικά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας σε συνθήκες νυχτερινής οδήγησης.
Επιπλέον, ο φωτισμός LED συμβάλλει ιδιαίτερα στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, αφού προσφέρει πολύ υψηλή απόδοση, είναι 100% οικολογικός και ασφαλής, καθώς δεν περιέχει ψευδάργυρο ή άλλα τοξικά υλικά, ενώ είναι πλήρως ανακυκλώσιμος.

Τι είναι τα νέας γενιάς φωτιστικά LED

Τα νέας γενιάς φωτιστικά LED που θα τοποθετηθούν από τις Intrakat – Omexom θα μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα για πολλές χιλιάδες ώρες, καθιστώντας τις συχνές εργασίες αλλαγής – αντικατάστασης (οι οποίες επιβάλλονταν με τον παλαιότερου τύπου φωτισμό) μη απαραίτητες, μειώνοντας έτσι σημαντικά ή- και μηδενίζοντας ακόμα- τα έξοδα συντήρησης, αποφέροντας με αυτόν τον τρόπο στον Δήμο Πρέβεζας σημαντικά οικονομικά οφέλη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την αναβάθμιση του δικτύου οδοφωτισμού θα εγκατασταθεί σύστημα τηλεδιαχείρισης μέσω του οποίου θα παρακολουθείται σε πραγματικό χρόνο η λειτουργία των φωτιστικών σωμάτων LED και θα καταγράφεται η ενεργειακή κατανάλωση.
Ακόμη, το δίκτυο φωτισμού που θα τοποθετηθεί στον αστικό ιστό της πόλης της Πρέβεζας θα μπορεί να υποστηρίξει μελλοντικά εφαρμογές «έξυπνης πόλης», όπως π.χ. η παροχή hotspot για πρόσβαση στο διαδίκτυο, τοποθέτηση αισθητήρων, κ.ά..

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης