Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το SMERC επενδύει στην εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ

tags :
Το SMERC επενδύει στην εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ
Η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη
Σε επένδυση στρατηγικής σημασίας στην ιστορική εταιρεία αναψυκτικών ΕΨΑ προχώρησε το Επενδυτικό Ταμείο SMERemediumCap (SMERC), με στόχο τη δυναμική ανάπτυξή της στην εγχώρια και διεθνή αγορά.
Η συνεργασία του SMERC με την οικογένεια Τσαούτου έχει ως στόχο την άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση της εταιρείας, τη βελτίωση των συνθηκών ρευστότητας, την αξιοποίηση του έμπειρου στελεχιακού δυναμικού της και την ενίσχυσή του με ικανά και έμπειρα στελέχη.
Παράλληλα, θα δρομολογηθεί μέσω επενδύσεων η αναβάθμιση των παραγωγικών δυνατοτήτων και των εγκαταστάσεων της εταιρείας, ενώ θα αναπτυχθούν νέα δίκτυα και προορισμοί πωλήσεων.
Άμεση προτεραιότητα αποτελεί η συστηματική εμπορική αξιοποίηση του ονόματος της ΕΨΑ - ενός brand με μεγάλη αναγνωρισιμότητα, πιστότητα και αξιοπιστία στο καταναλωτικό κοινό και ευρύτερα στην Ελληνική κοινωνία.
Η αγορά αναψυκτικών στην Ελλάδα προσεγγίζει τα € 370 εκατ. και αναπτύσσεται -σύμφωνα με εκτιμήσεις- περίπου κατά 5% ετησίως.

Οι προοπτικές

Η επένδυσή του SMERC στην ΕΨΑ στηρίζεται στην εκτίμηση της μεσοπρόθεσμης ισχυρής ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας, στη σημαντική άνοδο του τουρισμού και στο διαυγές και ισχυρό όνομα της εταιρείας.
Ενισχύεται από την εμπιστοσύνη και πιστότητα των πελατών της, τη διεύρυνση της διανομής των εκλεκτών προϊόντων της στην Ελλάδα και το εξωτερικό και στον προσανατολισμό σε νέα, καινοτόμα προϊόντα, που ανοίγουν δρόμους προς τους σύγχρονους τρόπους διατροφής.
Η ΕΨΑ, μία εμβληματική Ελληνική εταιρεία παραγωγής και διανομής αναψυκτικών υψηλής ποιότητας, ιδρύθηκε στην Αγριά του Βόλου το 1924.
Για σχεδόν 100 χρόνια τα προϊόντα της συνδυάζουν την παράδοση με την ποιότητα, απολαμβάνοντας σταθερά την εμπιστοσύνη και προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης