Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Δ. Ανδριόπουλος (Dimand): Η φοροδιαφυγή καθιστά δύσκολο project τις κατοικίες

Δ. Ανδριόπουλος (Dimand): Η φοροδιαφυγή καθιστά δύσκολο project τις κατοικίες
Εφικτή η διανομή μερίσματος το 2024
Σχετικά Άρθρα
Την  επόμενη ευκαιρία αξιοποίησης ακινήτων αναζητά ο κ  Δημήτρης Ανδριόπουλος της DIMAND  παρότι το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας διαθέτει  ήδη 23 project που τρέχουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς και έχουν ως χρόνο ολοκλήρωσης τον Δεκέμβριο του 2026.  Η  διοίκηση της εταιρείας  στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων  μέσα από ένα κύκλο ερωτήσεων και απαντήσεων έδωσε σαφές στίγμα ότι ενισχύει τη θέση της στα οικιστικά  ακίνητα αντιλαμβανόμενη τις ανάγκες της αγοράς ενώ μέχρι πρότινος η στρατηγική του ήταν στη δημιουργία σύγχρονων γραφείων.
Στο Μινιόν το 25% της συνολικής έκτασης θα γίνει διαμερίσματα, εξετάζεται το ακίνητο της Αμπέλου, το κτίριο της Εμπορικής στη συμβολή των οδών Σοφοκλέους και Αιόλου.
Το συγκρότημα απαρτίζεται από έξι κτίρια συνολικής επιφάνειας 25.000 τ.μ.
Σίγουρα  θα γίνει οικιστικό πρόγραμμα του FIX  στη Θεσσαλονίκη και η νέα δόμηση  35.000 τ.μ. θα περιλαμβάνει οικιστικό πρόγραμμα. Ανάλογα σχέδια  υπάρχουν και για τον Πειραιά στον Άγιο  Διονύσιο.
Ο κ. Ανδριόπουλος ανέφερε ότι θα δημιουργηθούν συνολικά 300 διαμερίσματα, σημειώνοντας ότι είναι σύνθετο σχέδιο  στην εφαρμογή του διότι  πρέπει να αποφασίσεις ποιος  θα είναι ο πελάτης σου.
Ανέδειξε το θέμα της φοροδιαφυγής που προσανατολίζεται σε ακίνητα αλλά η DIMAND όπως και άλλες εταιρείες εργάζονται σε καθεστώς φορολογικής διαφάνειας που επιβαρύνεται με το κόστος του ΦΠΑ στα επίπεδα του 24% όπως και η σύνταξη των συμβολαίων γίνονται με φορολογική διαφάνεια.
Ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος εκτιμά ότι το κέντρο της Αθήνας μπορεί να προσελκύσει ανθρώπους που θέλουν να διαμένουν  στο ευρύτερο ιστορικό κέντρο.
Σημείωσε ότι τα 23 έργα  έχουν την αναγκαία χρηματοδότηση μέχρι  την  ολοκλήρωση  τους.
Το  30% του συνολικού project που ολοκληρώνεται σε τρία χρόνια έχει προπουληθεί   για τα ακίνητα που ολοκληρώνονται το 2026.  Για τα ακίνητα του 2025 έχει  ενοικιαστεί το 50% της συνολικής έκτασης.
 Η DIMAND προς την επενδυτική κοινότητα κρατά «μικρό» καλάθι καθώς η τιμή της μετοχής κινείται χαμηλότερα κατά 2 ευρώ σε σχέση με την τιμή εισαγωγής τον Ιούλιο  του 2015  που ήταν στα 15 ευρώ.
Οι μικρομέτοχοι  που έλαβαν το λόγο  έδειξαν  ότι κατανοούν  τη δραστηριότητα  της εταιρείας και απαιτείται υπομονή από την πλευρά τους .
Ωστόσο  η διοίκηση δέχτηκε κριτική για το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών οι οποίες θα μοιραστούν  στο προσωπικό της εταιρείας παρότι η εισηγμένη εταιρεία δεν έχει φτάσει ακόμη  στο επιθυμητό επίπεδο.
Ο κ. Ανδριόπουλος τόνισε ότι η επιλογή αυτή γίνεται ως επιβράβευση για τη δουλειά  που έχει κάνει μέχρι σήμερα στην εταιρεία και συγκεκριμένα  τα  τελευταία χρόνια.
Σχετικά με την μερισματική πολιτική, η διοίκηση εκτιμά ότι θα είναι  εφικτή η διανομή  στην  οικονομική χρήση του 2024.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr        
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης