Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ο manager του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιάννης Παρασχάκης στη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ

Ο manager του «Ελευθέριος Βενιζέλος» Γιάννης Παρασχάκης στη θέση του προέδρου του ΣΕΤΕ
Οι ουρές των τουριστών στο ιερό βράχο της Ακρόπολης δεν απασχολούν του αρμόδιους
Αρκετά φειδωλός και λιτός στο λόγο του ο Γιάννης Παράσχης ο νέος πρόεδρος του ΣΕΤΕ, σπάει μία παράδοση του Συνδέσμου καθώς δεν διαθέτει την ιδιότητα του ξενοδόχου ή του επιχειρηματία αλλά έχει τον τίτλο του manager αφού κατέχει ιδιότητα του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. από το 2007.

Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ για τη φετινή τουριστική σεζόν δήλωσε ότι ξεκίνησε με εκρηκτική άνοδο και θεωρεί ότι θα είναι μία καλή χρονιά γα τον τουρισμό, που θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019.
Έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η τουριστική περίοδος είναι 12 μηνών ενώ απέφυγε να εστιάσει στην καλοκαιρινή περίοδο και να δώσει κάποια επιπλέον στοιχεία γα κρατήσεις, το οποίο κρίνεται εύλογο, διότι δεν διαθέτει την ιδιότητα του ξενοδόχου και της καθημερινότητας, που είχαν οι προηγούμενοι πρόεδροι του ΣΕΤΕ.
Τονισε ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός απευθύνεται σε όλους ανεξάρτητα από την εισοδηματική τους κατάσταση.

Στις 70 000 οι κενές θέσεις στον Τουρισμό

Ο κ. Παράσχης διατήρησε το προφίλ του manager και του λιγομιλητου στη πρώτη συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους του τουριστικού ρεπορτάζ. Πάντως εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την είσοδο του 30% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας « Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε» στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
Η διοίκηση του ΣΕΤΕ δια του εντεταλμένου διευθύνοντος συμβούλου κ Αλέξανδρου Θάνου έθεσε τρεις άξονες: Τι δημόσιες επενδύσεις, τις ιδιωτικές επενδύσεις, οι τουριστικοί προορισμοί και τις εργασιακές σχέσεις με το αριθμό των απασχολουμένων να φτάνει τις 850.000. Το έλλειμμα σε ανθρώπινο δυναμικό προσδιορίζεται σε 70.000 άτομα.

Οι ουρές των τουριστών στην Ακρόπολη

Πάντως η διοίκηση του ΣΕΤΕ απέφυγε να κάνει πιο δυναμική παρέμβαση στις εικόνες που βλέπουμε καθημερινά στην Ακρόπολη με τους χιλιάδες επισκέπτες να περιμένουν για πολλές ώρες κάτω από τον Αττικό ήλιο για να επισκεφθούν το ιερό βράχο της Ακρόπολης, και τον Παρθενώνα.
Ο πρόεδρος κ Γιάννης Παράσχης απομακρύνθηκε από το πρόβλημα της εικόνας και της ουράς. Προσέγγισε το πρόβλημα πιο γενικά λέγοντας ότι είναι η διαχείριση των ανθρώπινων ροών, μπορεί να γίνει με υποδομές, με την ψηφιακή τεχνολογία, την έκδοση εισιτηρίων. Να σημειωθεί ότι ο ΣΕΤΕ έχει εκπονήσει μελέτη με στόχο βελτίωσης τουριστικών προορισμών μέχρι το 2030.
Σήμερα ο τουρισμός είναι εστιασμένος σε πέντε γεωγραφικές περιφέρειες, ενώ οι υπόλοιπες έχουν μικρή συμμετοχή.

Νίκος Θεοδωρόπουλος

ntheo@bankingnews.gr
www.bankingews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης