Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Pepsico αυξάνει τις τιμές στα προϊόντα της έως 20% - Μειωμένη η ρευστότητα της εταιρίας

Η Pepsico αυξάνει τις τιμές στα προϊόντα της έως 20% - Μειωμένη η ρευστότητα της εταιρίας

Το ομώνυμο αναψυκτικό 1,5 λίτρου ξεπέρασε τα 2 ευρώ από 1 ευρώ  που ήταν  στις αρχές  τους έτους 

Σχετικά Άρθρα

Αυξήσεις έως 20% σε προϊόντα ευρείας κατανάλωσης προχώρησε η βιομηχανία τροφίμων τις τελευταίες 15 ημέρες καθώς οι επιχιερήσεις δεν δεσμεύονται από το πλαφόν του μικτού περιθωρίου κέρδους καθώς η κυβέρνηση δεν έχει φέρει τη σχετική διάταξη προς ψήφιση στη Βουλή ενώ η ισχύς του μέτρου ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου.
Η Pepsico Hellas με ευρεία γκάμα προϊόντων ανέβασε τις τιμές έως 20 % σε αναψυκτικά όπως και στα snacks σε μία ημέρα.
Κάτω από το ραντάρ της ακρίβειας της κυβέρνησης κινούνται και άλλες επιχειρήσεις , οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν τη κυβερνητική νομοθετική ολιγωρία η οποία όταν θα εφαρμοστεί το πλαφόν στο μεικτό περιθώριο κέρδους θα είναι άνευ σημασίας .
Το ομώνυμο αναψυκτικό της εταιρείας του 1,5 λίτρο από το 1,85 ευρώ ανέβηκε στα 2,08 ευρώ με την τιμή να αυξάνει κατά 12%.
Για τη διοίκηση της εταιρείας δεν ήταν η πρώτη αύξηση της χρονιάς αλλά από τις αρχές του έτους η τιμή του προϊόντος σημείωσε άνοδο κατά 100%.
Ο πολυεθνικός Όμιλος κάνει προσφορές από 0,40 έως 0,50 λεπτά σε συνεργασία με αλυσίδες σούπερ μάρκετ με αποτέλεσμα η τιμή του αναψυκτικού να μειώνεται για τον καταναλωτή.

Ο ανταγωνισμός ρίχνει τις τιμές μειώνοντας παράλληλα την ποσότητα...

Αντίθετα ο ανταγωνισμός είχε ήπια πολιτική των τιμών και οι ανατιμήσεις ήταν οριακές.
Η Pepsico Hellas ανεβάζει τις τιμές σε λογική... χρηματιστηρίου, και επεκτείνονται και στα πατατάκια τα οποία από αύριο θα γίνουν ακριβότερα κατά 17%.

Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία των snacks κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μειώνει τις τιμές στο σακουλάκι με τα πατατάκια αλλά σε μικρότερη ποσότητα.
Η βιομηχανία τροφίμων και γενικότερα οι παραγωγοί προϊόντων ευρείας κατανάλωσης και βασικοί προμηθευτές του λιανεμπορίου από τη μία μέρα στην άλλη ανεβάζουν τις τιμές θέτοντας σε κίνδυνο τους όγκους πωλήσεων.
Τα επιτελεία των επιχειρήσεων της Βιομηχανίας προς το παρόν το σχετικό θέμα καθώς βρισκόμαστε σε τουριστική περίοδο. Τα θέματα αυτά αναμένεται να τους απασχολήσουν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο δεν αντιμετωπίζουν αντίστοιχα ζητήματα.

Η χαμηλή ρευστότητα της εταιρείας....

Η διοίκηση της Pepsico Hellas η οποία ανήκει στον πολυεθνικό όμιλο Pepsico Ing εμφανίζει χαμηλή ρευστότητα για το 2021 παρότι ο κύκλος εργασιών ενισχύθηκε κατά 50 εκατ. ευρώ ανερχόμενος στα 170 εκατ. ευρώ από 120 εκατ. ευρώ το 2020.
Τα καθαρά κέρδη κέρδη υποχώρησαν στα 4 εκατ. ευρώ το 2021 από 7 εκατ .ευρώ το 2020. Τα ταμειακά διαθέσιμα υποχώρησαν στα 5,7 εκατ. ευρώ το 2021 από 17,8 εκατ. ευρώ το 2020.
Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι οι όγκοι πωλήσεων θα υποχωρήσουν περαιτέρω με κίνδυνο για τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης