Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Due Dilligence στην Ευρωκλινική από ξένο fund - To παρασκήνιο και οι προοπτικές

Due Dilligence στην Ευρωκλινική από ξένο fund - To παρασκήνιο και οι προοπτικές
Αναχρηματοδότηση από τις τράπεζες στα τέλη Μαϊου
Προς πώληση οδεύει, σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωκλινική καθώς ξένο fund διεξάγει αυτή την περίοδο έλεγχο δέουσας επιμέλειας (due dilligence), δηλαδή λεπτομερή εξέταση όλων των χρηματοοικονομικών στοιχείων της εταιρείας.
Υπενθυμίζεται ότι, το 2020 το South East Europe (Global finance) είχε ανακοινώσει την πώληση με συμμετοχή της διοίκησης της εταιρείας και νέοι μέτοχοι ήταν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες καθώς και fund που διαχειρίζεται η BMO Global Asset management.
Παρά το γεγονός ότι, και παλαιότερα είχε συγκεντρώσει το ενδιαφέρον επενδυτών σύμφωνα με την κατάσταση οικονομικής θέσης ( 31-12-2022 ) ο όμιλος και η εταιρεία παρουσίασαν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, αφού οι βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις τους υπερβαίνουν τα κυκλοφορούντα στοιχεία ενεργητικού κατά ποσό 9 εκατ. ευρώ και 10 εκατ. ευρώ αντίστοιχα.
Στα τέλη του περασμένου χρόνου, το συνολικό ποσό του ομολογιακού δανείου ανήλθε σε 27,6 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 4,75 εκατ. ευρώ αφορά σε δόσεις του ομολογιακού δανείου πληρωτέες εντός του 2023. Αν και δεν είναι ξεκάθαρο, οι τράπεζες φαίνεται ότι αναζητούν επενδυτή.
Στα τέλη Μάϊου, η εταιρεία υπέγραψε σχέδιο όρων με τις τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του υφιστάμενου ομολογιακού ύψους 20,4 εκατ. ευρώ καθώς και επιπρόσθετη χρηματοδότηση κεφαλαίου κίνησης έως 3 εκατ ευρώ.
Επίσης, σύμφωνα με τον ισολογισμό του 2022, οι όροι της αναχρηματοδότησης περιλαμβάνουν την επέκταση του χρόνου αποπληρωμής έως το 2028 αρχικά με τη δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης 3 ετών, τον καθορισμό νέου περιθωρίου επιτοκίου καθώς και νέων χρηματοοικονομικών δεικτών.
Ως αποτέλεσμα της αναχρηματοδότησης, ο όμιλος και η εταιρεία θα κληθούν να αποπληρώσουν συνολικό κεφάλαιο ύψους 500 χιλ ευρώ έως την 30/06/2024.
Το 2022, ο κύκλος εργασιών μετά την αφαίρεση των ποσών επιστροφής διαμορφώθηκε σε 57.4 εκατ. ευρώ έναντι 53,9 εκατ. ευρώ.
Το συνολικό ποσό για rebate και claw back που βαραίνει τις οικονομικές καταστάσεις ανήλθε σε 4,27 εκατ. ευρώ.
Τα λειτουργικά κέρδη ebidta ανήλθαν σε 6 εκατ. ευρώ από 5,96 εκατ. ευρώ το 2021.
Σε επίπεδο ομίλου τα καθαρά κέρδη μετά φόρων ανήλθαν σε 520 χιλ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εταιρείας το αποτέλεσμα ήταν ζημιές 770 χιλ. ευρώ.
Ο συνολικός δανεισμός ανήλθε σε 32,6 εκατ. ευρώ και εντός της περασμένης χρήσης αποπληρώθηκε κεφάλαιο 6 εκατ. ευρώ από το ομολογιακό και 1,4 εκατ. ευρώ από τις χρηματοοικονομικές μισθώσεις.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης