Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Epsilon Net: Πρόσθεσε 14 εκατ. ευρώ στον τζίρο σε 15 ημέρες με 2 εξαγορές

Epsilon Net: Πρόσθεσε 14 εκατ. ευρώ στον τζίρο σε 15 ημέρες με 2 εξαγορές
Πλήρης καθετοποίηση στην διαχείριση HR - ξενοδοχείων
Την πλήρη καθετοποίηση της Epsilon Net μέσω συνεχών εξαγορών που προσθέτουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληροφορικής, και την επέκταση σε κλάδους όπως ξενοδοχεία, αγορά εργασίας συνεχίζει η διοίκηση της Epsilon Net. Με τις εξαγορές, όμως, όπως θα δούμε προστίθενται συνεχώς επαναλαμβανόμενα έσοδα - εξ ου και η πρόβλεψη της εταιρείας για διπλασιασμό του τζίρου έως το 2025 σε 150 εκατ. ευρώ απο 75 εκατ. ευρώ σήμερα με περιθώριο κέρδους 30%.
Ενδεικτικά, μέσα σ ένα δεκαπενθήμερο η εισηγμένη απέκτησε την πλειοψηφία στην Epsilon HR και το 60% της Scan AΒΕΕ.
Και οι δυο εξαγορές πραγματοποιήθηκαν από την οικογένεια Πρωτόπαππα ( Σάββας και Στέλλα Πρωτόπαππα ) δαπανώντας 4 εκατ. ευρώ για την πρώτη εταιρεία και 5 εκατ. ευρώ για την δεύτερη.
Το αντικείμενο, όμως, των δυο εταιρειών είναι συναφές καθώς η Epsilon HR δραστηριοποιειται στον τομέα της ανάπτυξης ολοκληρωμένων λύσεων μισθοδοσίας και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας για την χρήση του 2022 διαμορφώθηκε σε 10,48 εκατ. ευρώ με EBITDA ύψους 1,46 εκατ. Ευρώ. 
Η Scan ΑΒΕΕ από την πλευρά της, είναι ήδη συνεργάτης της Epsilon Net έχοντας την ευθύνη επιλογής, προμήθειας & διάθεσης, συστημάτων access control, συστημάτων ωρομέτρησης και γενικότερα integrated λύσεων με συστήματα μισθοδοσίας & HRMS.
O συγκεκριμένος κλάδος αναμένεται να παρουσιάσει ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια μέσω της καθιέρωσης της ψηφιακής κάρτας εργασίας και της υποχρεωτικής σύνδεσης με το πληροφοριακό σύστημα Ergani II.
H Scan έχει ήδη 200 εταιρείες για την ψηφιακή κάρτα, 4000 τερματικά ωρομέτρησης και συλλογής στοιχείων ενω κάθε χρόνο εκδίδονται και κωδικοποιούνται 30000 κάρτες. Συστήματα της εταιρείας χρησιμοποιούνται για την στάθμευση αυτοκινήτων, λιμάνια, υποδομές.
Με βάση την συμφωνία, η oικογένεια Πρωτόπαπα θα διατηρήσει το 40% και θα έχουν την ευθύνη και ανάπτυξη της εταιρείας.
Ο κύκλος εργασιών της Scan το 2022 ανήλθε σε 3,3 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 940 χιλ. ευρώ το 2022.
Για το Α’ Εξάμηνο του 2023 ο κύκλος εργασιών της εταιρίας διαμορφώθηκε σε 2,25 εκατ. ευρώ (αύξηση 59,3% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022) και λειτουργικά κέρδη EBITDA ύψους 0,69 εκατ. ευρώ (αύξηση 64,8% σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2022).
H εταιρία επίσης στο τέλος εξαμήνου είχε την 30/06/2023 ταμείο ύψους 0,47 εκατ. ευρώ και μηδενικό δανεισμό.
Το 100% της εταιρείας αποτιμήθηκε 8,33 εκατ. ευρω ή 9 φορές τα λειτουργικά κέρδη του 2022.
Kαι στον κλάδο των ξενοδοχείων, όμως, η Epsilon net διαθέτει την εταιρεία πληροφορικής Νetera ( 800 ξενοδοχεία ) και πρόσφατα προχώρησε στην ίδρυση της GVVS, μαζί με επιχειρηματίες του τουρισμού ( Μήτσης), του digital μάρκετινγκ (Γ. Γιαννάτος).
Στην Epsilon Net, κατέχει ποσοστό 7,5%-και option για άλλο ένα 7,5% - η Εθνική Τράπεζα.
Η συμμετοχή σε μια εισηγμένη είναι μοναδική εδώ και δεκαετίες για την τράπεζα.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης