Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΕΥΔΑΠ: Οι αποφάσεις της ΓΣ - Εκτός η Θ. Βαρβαρίγου, το νέο ΔΣ

tags :
ΕΥΔΑΠ: Οι αποφάσεις της ΓΣ - Εκτός η Θ. Βαρβαρίγου, το νέο ΔΣ
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ 41ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΜΕΤ’ ΑΝΑΒΟΛΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 12ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023
Σχετικά Άρθρα
H ΕΥΔΑΠ Α.Ε. γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό τα ακόλουθα:
Την 12η Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 11.00 π.μ. πραγματοποιήθηκε η συνέχιση της 41ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Εταιρείας, η οποία συνεδρίασε εξ ολοκλήρου με συμμετοχή των Μετόχων από απόσταση μέσω τηλεδιάσκεψης και με χρήση ηλεκτρονικών μέσων για τη συζήτηση και λήψη απόφασης επί των θεμάτων 4 και 5 της ημερήσιας διάταξης που αναφέρονται στην από 2.8.2023 Πρόσκληση.
Η συζήτηση και λήψη απόφασης επί των θεμάτων 4 και 5 της Ημερήσιας Διάταξης είχε αναβληθεί σύμφωνα με το άρθρο 141 παρ. 5 του Ν. 4548/2018 κατόπιν σχετικού αιτήματος που υπέβαλε το Ελληνικό Δημόσιο κατά την αρχική συνεδρίαση της 6ης Σεπτεμβρίου 2023.
Κατά τη συνεδρίαση εκπροσωπήθηκαν 81.717.012 κοινές ονομαστικές μετοχές και αντίστοιχα δικαιώματα ψήφου επί συνόλου 106.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι ποσοστό 76,73 % του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Επί του τέταρτου θέματος: Το Ελληνικό Δημόσιο ως Μέτοχος της πλειοψηφίας, πρότεινε και εξέλεξε τα κάτωθι εννέα (9) Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. με τετραετή θητεία, λήγουσα την 6η.9.2027, παρατεινόμενη αυτοδικαίως μέχρι την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων που θα συνέλθει μετά τη λήξη της θητείας τους:

1. Σαχίνη Χαράλαμπο του Γεωργίου,
2. Γιαννικουρή Αντώνιο του Εμμανουήλ,
3. Καϋμενάκη Ελένη-Μαρία του Φωτίου,
4. Σφήκα Ευθύμιο του Ιωσήφ,
5. Μαρτσέκη Αναστασία του Μιχαήλ,
6. Μαυρομάτη Μαρίνα του Κωνσταντίνου,
7. Λάμπρου Μαρίκα του Ευαγγέλου,
8. Στεργίου Γεώργιο του Ευαγγέλου,
9. Καραπλή Χρήστο του Γρηγορίου.

Η ανωτέρω σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου πληροί την προϋπόθεση που θέτει το άρθρο 3 παρ. 1β του Ν. 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση ανά φύλο. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι λόγω της ιδιαιτερότητας που διέπει το καθεστώς της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. σχετικά με την εκλογή Μελών Δ.Σ.
Η καταλληλότητα των ανωτέρω εννέα (9) Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. πρόκειται να επαληθευτεί σε εύλογο χρόνο από τη νέα Επιτροπή Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων που θα συγκροτηθεί, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του Νόμου και της ισχύουσας Πολιτικής Υποψηφιοτήτων των Μελών του Δ.Σ.
Επί του πέμπτου θέματος:
Η Γενική Συνέλευση, κατόπιν πρότασης του Ελληνικού Δημοσίου ως Μετόχου της πλειοψηφίας, όρισε ως Ανεξάρτητα τέσσερα (4) Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ως εξής:

1. Σφήκας Ευθύμιος του Ιωσήφ
2. Μαρτσέκη Αναστασία του Μιχαήλ
3. Μαυρομάτη Μαρίνα του Κωνσταντίνου
4. Λάμπρου Μαρίκα του Ευαγγέλου

Ο ορισμός των ανωτέρω προσώπων καλύπτει την απαίτηση του άρθρου 5 παρ. 2 του Ν. 4706/2020 αναφορικά με την επαρκή εκπροσώπηση Ανεξάρτητων μη εκτελεστικών Μελών σε ποσοστό που δεν υπολείπεται του 1/3 του συνολικού αριθμού των Μελών του Δ.Σ.
Ωστόσο, το γεγονός της περιέλευσης της σχετικής πρότασης του Ελληνικού Δημοσίου στην Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. μόλις στις 11.09.2023, δεν επέτρεψε στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας να διαπιστώσει, πριν τη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης, την ικανοποίηση των κριτηρίων ανεξαρτησίας στα πρόσωπα των προτεινόμενων από το Ελληνικό Δημόσιο ανεξάρτητων Μελών. Βάσει, ωστόσο, των πληροφοριών που τέθηκαν σε γνώση της Εταιρείας και στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχαν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες οργανωτικές μονάδες της Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. διενήργησαν σχετική έρευνα από την οποία, λαμβάνοντας υπόψη και τις από 11.09.2023 Υπεύθυνες Δηλώσεις των υποψήφιων ανεξάρτητων Μελών, δεν προέκυψε κάποια σχέση εξάρτησης που θα μπορούσε να επηρεάσει την ανεξάρτητη και αντικειμενική κρίση τους. Σε συνέχεια των ανωτέρω, η νέα Επιτροπή Αμοιβών και Υποψηφιοτήτων που θα συγκροτηθεί αναμένεται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της να επαληθεύσει, σε εύλογο χρόνο, την πλήρωση των προϋποθέσεων ανεξαρτησίας στα πρόσωπα των ανωτέρω τεσσάρων (4) Μελών Δ.Σ. και να εισηγηθεί σχετικώς στο Διοικητικό Συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμόρφωση με τις προϋποθέσεις που θέτουν το άρθρο 9 του Ν. 4706/2020 και η Πολιτική Υποψηφιοτήτων της Εταιρείας.
Κλείνοντας, η ΕΥΔΑΠ επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της στα μέλη του απελθόντος Διοικητικού Συμβουλίου και στην Πρόεδρο του, κα Θεοδώρα Βαρβαρίγου για το έργο και τη συμβολή τους τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη μέχρι σήμερα εξέλιξη της Εταιρείας.
Στιγμιότυπο_οθόνης_2023-09-12_194952.png
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης