Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Enterprise Greece: Η Ελλάδα διαθέτει περιθώρια επενδυτικής ανάπτυξης

Enterprise Greece: Η Ελλάδα διαθέτει περιθώρια επενδυτικής ανάπτυξης
Η χώρα μας αναμφισβήτητα διαθέτει περιθώρια επενδυτικής ανάπτυξης, αναφέρει η Enterprise Greece
«Η χώρα μας αναμφισβήτητα διαθέτει περιθώρια επενδυτικής ανάπτυξης σε πολλούς υποτομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, όπως πολυτελή θέρετρα και σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μαρίνες, γκολφ κ.λπ. και η Enterprise Greece, επιτελώντας το σημαντικό έργο της, παρουσιάζει διεθνώς την επενδυτική πρόταση της χώρας στους κλάδους της φιλοξενίας και των ακινήτων».
Αυτό υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Enterprise Greece, Μαρίνος Γιαννόπουλος με αφορμή τη συμμετοχή της χώρας μας στις εργασίες του Resort & Residential Hospitality Forum (R&R), στη Λισαβώνα, 9 - 11 Οκτωβρίου 2023.
Υπενθυμίζεται ότι το συνέδριο R&R διοργανώνεται από την Questex Hospitality ως μέρος μιας σειράς επενδυτικών φόρουμ και καλύπτει θέματα σχετικά με επενδύσεις στον κλάδο των ακινήτων, αλλά και την ανάπτυξη και λειτουργία σύνθετων τουριστικών θερέτρων. Με ένα διεθνές κοινό από ιδιοκτήτες αλυσίδων ξενοδοχείων, επενδυτών, κατασκευαστών και διαχειριστών, το R&R είναι το μοναδικό επενδυτικό συνέδριο που προσφέρεται για δικτύωση και προώθηση μεγάλων τουριστικών έργων.
Στο φετινό συνέδριο εκπροσωπήθηκαν περισσότερες από 20 χώρες και συμμετείχαν 400 συμμετέχοντες, εκ των οποίων 70 επενδυτές και 50 ανώτατα στελέχη (C-level), τα οποία είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα πυκνό πρόγραμμα ομιλιών και εκδηλώσεων δικτύωσης.
Οι ομιλητές παρουσίασαν σε ιδιοκτήτες και στελέχη διεθνών ξενοδοχειακών αλυσίδων και funds τις αναπτυξιακές προοπτικές που υπάρχουν στην περιοχή της Μεσογείου για νέα έργα ή εξαγορές.
Στο πλαίσιο του R&R, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η Enterprise Greece συντόνισε συνάντηση εργασίας υψηλού επιπέδου στην οποία συμμετείχαν ελληνικές ξενοδοχειακές εταιρείες, ξένοι όμιλοι και εταιρίες παροχής υπηρεσιών στον κλάδο των ακινήτων. Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν οι επενδυτικές ευκαιρίες φιλοξενίας και αναψυχής της χώρας μας.
Από τις παρεμβάσεις επαναδιατυπώθηκε το γενικότερο συμπέρασμα πως η Ελλάδα αποτελεί αγορά αναδυόμενη για επενδύσεις στον κλάδο της φιλοξενίας και ειδικότερα στον τουρισμό πολυτελείας, καθώς το ποσοστό υψηλών προδιαγραφών brands είναι ακόμη μικρό σε σχέση με άλλες χώρες και προσφέρει αναπόφευκτα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης, ενώ παράλληλα χρειάζεται να γίνουν περισσότερες επενδύσεις και αναβάθμιση προϊόντος σε καταλύματα μεσαίας και οικονομικότερης κλίμακας, καθότι αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο ποσοστό των διεθνών ταξιδιωτών.
Ο κ. Γιαννόπουλος δήλωσε ότι «η Ελλάδα αφενός διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά (κλίμα, φύση, ιστορία, πολιτισμός, γαστρονομία), που δημιουργούν ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν παγκοσμίως, ενώ βρέθηκε στην 7η θέση, στην κατάταξη των 10 χωρών με τη μεγαλύτερη τουριστική ανάπτυξη το 2023, σύμφωνα με τη ForwardKeys.
Η χώρα μας αναμφισβήτητα διαθέτει περιθώρια επενδυτικής ανάπτυξης σε πολλούς υποτομείς της ελληνικής τουριστικής αγοράς, όπως πολυτελή θέρετρα και σύνθετες τουριστικές εγκαταστάσεις, μαρίνες, γκολφ κ.λπ. και η Enterprise Greece, επιτελώντας το σημαντικό έργο της, παρουσιάζει διεθνώς την επενδυτική πρόταση της χώρας στους κλάδους της φιλοξενίας και των ακινήτων».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης