Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Dimand: Επισημοποίησε την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Το 2025 η παράδοση του έργου

Dimand: Επισημοποίησε την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά - Το 2025 η παράδοση του έργου
«Το δε τίμημα των € 80,9 εκ.. θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο του έργου» αναφέρει η εταιρεία
Την μεταβίβαση του ακινήτου που θα στεγάσει το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά, στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων, ανακοίνωσε κι επίσημα η Dimand.
Ειδικότερα, η εταιρεία αναφέρει:
«Η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «DIMAND ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και τον διακριτικό τίτλο «DIMAND A.E.» (η «Εταιρεία»), γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3556/2007 (άρθρο 3 παρ. 1 στοιχείο ιστ (ββ) και άρθρο 21), του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την κατάχρηση της αγοράς και του Κανονισμού του Χ.Α., όπως ισχύουν, ότι -μέσω της κατά 100% θυγατρικής της HUB 204 M.A.E.- και κατόπιν σχετικού δημόσιου μειοδοτικού διαγωνισμού, προχώρησε την 13.11.2023 στην υπογραφή συμβολαίου πώλησης ακινήτου στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑΧΔΙΚ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης, έναντι τιμήματος € 80,9 εκ..
Το ακίνητο βρίσκεται επί των οδών Χαϊδαρίου, Φωκίωνος και Παπαστράτου, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου του Δήμου Πειραιά, έχει έκταση 12.350,14 τ.μ. και επί του οποίου πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά με συνολική δόμηση 36.000 τ.μ. περίπου. Το συγκρότημα στοχεύει σε πιστοποίηση LEED στη βαθμίδα Gold, σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο σύστημα αξιολόγησης του αμερικανικού φορέα USGBC. Η ολοκλήρωση της ανάπτυξης και η παράδοση αυτού προς χρήση προβλέπεται σε 24 μήνες, το δε τίμημα των € 80,9 εκ.. θα καταβληθεί τμηματικά με την πρόοδο του έργου.
Παράλληλα και στο πλαίσιο της ανάπτυξης προβλέπεται η δημιουργία Πάρκου Πρασίνου δημόσιας χρήσης, σε όμορο ακίνητο του Δικαστικού Μεγάρου Πειραιά.
Το μέγεθος της συναλλαγής είναι σημαντικό και αναμένεται να έχει θετική επίδραση στα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρείας.
Η παρούσα ανακοίνωση δημοσιεύεται από την DIMAND Α.Ε. σύμφωνα με τον Κανονισμό για την Κατάχρηση της Αγοράς (EΕ) 596/2014 και τον Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Περιέχει πληροφόρηση που εμπίπτει στην έννοια της προνομιακής πληροφορίας για τους σκοπούς των άρθρων 7 επ. του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του άρθρου 27 παρ. 8 του ν. Ν 4443/2016. Για τους σκοπούς του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και του άρθρου 2 του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1055 της Επιτροπής, το υπεύθυνο πρόσωπο για τη δημοσίευση της παρούσας ανακοίνωσης για λογαριασμό της DIMAND είναι η κα. Ελευθερία (Τέτα) Καραχάλιου, Υπεύθυνη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της Εταιρείας.»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης