Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intralot: Εξετάζονται και συμμαχίες για τις λοταρίες στις ΗΠΑ - Επιτυγχάνεται ο στόχος των 140 εκατ. ευρώ

tags :
Intralot: Εξετάζονται και συμμαχίες για τις λοταρίες στις ΗΠΑ - Επιτυγχάνεται ο στόχος των 140 εκατ. ευρώ
Ισχυρή πεποίθηση ότι η εταιρεία θα εκπληρώσει τον στόχο των 140 εκατ. ευρώ – τα μισά από τις ΗΠΑ
Ακόμα και συμμαχίες εξετάζει η Intralot για να διεκδικήσει λοταρίες σε 14 πολιτείες των ΗΠΑ, όπως δήλωσε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της κ. Χ. Σφάτος κατά την ενημέρωση των αναλυτών, μετά τα αποτελέσματα του 9μηνου.
Σε ερώτηση για την πορεία του τέταρτου τριμήνου, είπε ότι η εταιρεία αισθάνεται βεβαιότητα ότι, θα συναντήσει τους στόχους του προϋπολογισμού (140 εκατ. ευρώ).
Αν και απέφυγε να δώσει προβλέψεις λόγω των συναλλαγματικών ισοτιμιών από Τουρκία και Αργεντινή, από την κύρια αγορά των ΗΠΑ αναμένονται ετήσια λειτουργικά κέρδη 73-74 εκατ. ευρώ.
Ας σημειωθεί, πάντως, ότι παραδοσιακά το τέταρτο τρίμηνο της ελληνικής εταιρείας gaming είναι πιο ισχυρό καθώς εκείνη την περίοδο τιμολογούνται αρκετές από τις συμβάσεις.
Σε ό,τι αφορά τα νέα συμβόλαια, η Intralot αναμένεται να καταθέσει προσφορές για λοταρίες σε Ν. Αφρική, Αυστραλία, ενώ στις ΗΠΑ τα επόμενα τρία χρόνια αναμένονται 14 νέα συμβόλαια σε πολιτείες όπου δεν έχει παρουσία η ελληνική εταιρεία.

Νέα συμβόλαια

H Intralot διατηρεί την στρατηγική η οποία την επανέφερε σε κερδοφορία, δηλαδή διεκδίκηση συμβολαίων σε ανεπτυγμένες αγορές όπου τα περιθώρια κέρδους είναι υψηλότερα και απόσυρση από κοστοβόρες αγορές και όπως ανέφερε ο οικονομικός διευθυντής κ. Α. Χρυσός, η εταιρεία έχει αρχίσει να δρέπει τους καρπούς από αυτή την στρατηγική.
Συγκεκριμένα, οι λειτουργικές ταμειακές ροές για το εννεάμηνο του 2023 παρουσίασαν ετήσια αύξηση 44,1% κατά 29,9 εκατ. ευρώ και διαμορφώθηκαν στα 97,6 εκατ. ευρω, σε σύγκριση με 67,7 εκατ. ευρω το εννεάμηνο του 2022.
H άνοδος αυτή προήλθε από την θετική επίδραση από την αύξηση του ebidta και την θετική μεταβολή στο κεφάλαιο κίνησης.
Τα δε ταμειακά διαθέσιμα και ισοδύναμα του Ομίλου στο τέλος του εννεαμήνου του 2023 ανήλθαν στα 122 εκατ ευρώ.
Σε ό,τι αφορά τον δανεισμό, μετά την αποπληρωμή ομολόγου λήξης 2024 κατά 126 εκατ. ευρώ, το εναπομείναν ποσό ανέρχεται σε 329 εκατ. ευρώ.
Ο καθαρός δανεισμός στις 30 Σεπτεμβρίου του 2023 διαμορφώθηκε στα 458,2 εκατ. ευρώ, μειωμένος κατά 32,3 εκατ ευρώ σε σύγκριση με την 31η Δεκεμβρίου του 2022 και κατά 51,5 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με το εννεάμηνο του 2022, ως αποτέλεσμα της σημαντικής αύξησης των ταμειακών ροών και της θετικής επίδρασης από τις μεταβολές του συνολικού δανεισμού.
O δείκτης καθαρής μόχλευσης διαμορφώθηκε στο 3,4x στο τέλος του εννεαμήνου του 2023 έναντι 4,0x το 2022 και 4,4x κατά την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.
Σε pro-forma βάση μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου ύψους 135 εκατ. ευρώ, το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων του ομίλου ανέρχονται στα 49 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρής μόχλευσης στο 2,4x.
Ο συνολικός δανεισμός μετά την αποπληρωμή των 126 εκατ. ευρώ ανέρχεται στα 454,2 εκατ. ευρώ.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης