Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τι είπε ο CEO της ΕΥΔΑΠ στον ικανοποιημένο επενδυτή Paulson - Οι φήμες για περικοπή αμοιβών και το παράπονο Σαχίνη

Τι είπε ο CEO της ΕΥΔΑΠ στον ικανοποιημένο επενδυτή Paulson - Οι φήμες για περικοπή αμοιβών και το παράπονο Σαχίνη
Ο John Paulson αναγνώρισε τις προσπάθειες της διοίκησης και αποχωρίστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο ικανοποιημένος από τη συνάντηση όπως και το συνέδριο που έδωσε το παρών
«Ρολόι» πάει η ΕΥΔΑΠ.
Με τον διευθύνοντα σύμβουλο Χαράλαμπο Σαχίνη να «κουλαντρίζει» ακόμη και τον Αμερικανό επενδυτή John Paulson ο οποίος κατέχει το 9,99% του μετοχικού κεφαλαίου της κρατικής εταιρείας.
Η συνάντηση των ανδρών έγινε στη Νέα Υόρκη στο συνέδριο που διοργάνωσε το Capital Link.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαχίνης ανανέωσε την εμπιστοσύνη του μεγάλο-επενδυτή στην εταιρεία και τον ανατροφοδότησε με υπομονή.
Ο κ. John Paulson αναγνώρισε τις προσπάθειες της διοίκησης και αποχωρίστηκε τον διευθύνοντα σύμβουλο ικανοποιημένος από τη συνάντηση.

Δεν υπάρχει θέμα περικοπών σε μισθούς

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ σε συνάντηση που είχε με τους δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνάντησης έβαλε τέλος στη φημολογία περί περικοπών σε αμοιβές 400 εργαζομένων, οι οποίοι είχαν προσληφθεί το 2012 και τους είχαν αναγνωριστεί οι τριετίες από την προηγούμενη απασχόληση που είχαν πριν ενταχθούν στην ΕΥΔΑΠ.
Ο κ Σαχίνης ήταν ξεκάθαρος επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχεις ζήτημα περικοπών.

Οι τεχνικοί στις επάλξεις για τους καταναλωτές

Το τεχνικό προσωπικό 400 ατόμων βρίσκεται σε επάλξεις για να καλύψει όποια διαρροή εμφανιστεί αναπάντεχα από το έδαφος. Ο χρόνος αντίδρασης είναι υψηλός για τους 66 δήμους που έχει στην Αττική. Η διοίκηση έχει φροντίσει σε βάθος τριετίας να μη ξεμείνει από τεχνικό προσωπικό αλλά μετά την ένταξη νέων περιοχών στο δίκτυο της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα διότι η αναζήτηση προσωπικού απασχολεί το σύνολο των επιχειρήσεων.

Οι δήμοι της περιφέρειας χαρατσώνουν τους καταναλωτές

Η διοίκηση δεν είπε για την πορεία των τιμολογίων διότι οι ανατιμήσεις των τιμολογίων απαιτούν την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Αποβλήτων Ενέργειας και Υδάτων. Η Αρχή αναμένεται να βάλει τέλος στους δημάρχους και στην αυθαίρετη τιμολόγησης του νερού που σε πολλές περιπτώσεις τα τιμολόγια έχουν αυξηθεί έως 200%.

To παράπονο Σαχίνη

Οι δήμοι που εποπτεύουν το πάρκο Τρίτση δεν θέλουν την συνδρομή της ΕΥΔΑΠ η οποία τους παρέχει ανακυκλούμενο καθαρό νερό για το πάρκο. Όμως οι δήμαρχοι έχουν «στυλώσει» τα πόδια τους στην πρωτοβουλία της εταιρείας και θέλουν το δικό του μοντέλο που εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες του πάρκου. Το Πάρκο Τρίτση δεν έγινε για τους πολίτες αλλά για τους δημάρχους που επιλέγουν τις χειρότερες λύσεις για τη διατήρηση του πάρκου.

Οι επενδύσεις της ΕΥΔΑΠ

Η στρατηγική επενδύσεων για τα επόμενα 10 χρόνια εστιάζει στα εξής σημεία: -Έργα στην Ανατολική Αττική ~ €900 εκατ. Το 90% των έργων χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Έργα μετασχηματισμού: έξυπνο δίκτυο και μετρητές, ενεργειακά έργα, νέα συστήματα οικονομικών υπηρεσιών και εφοδιαστικής αλυσίδας ~ €350 εκατ. -Αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης για τη μείωση των διαρροών ~ €400 εκατ. -Άλλα έργα αποχέτευσης ~ €200 εκατ.
Η ΕΥΔΑΠ εκτελεί ένα απαιτητικό επενδυτικό σχέδιο:
-1,6 δισ. ευρώ επενδύσεις διασφαλίζουν την ανάπτυξη και διατηρούν τη θέση της ΕΥΔΑΠ μεταξύ των παγκόσμιων ηγετών στον τομέα του νερού.
-Το 60% αυτών των επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί μέσω διαφόρων
επιχορηγήσεων, παρέχοντας μια αξιόπιστη υποστήριξη για το επενδυτικό μας σχέδιο. -Περίπου 620 εκατ. ευρώ θα χρηματοδοτηθούν απευθείας από την ΕΥΔΑΠ, θα ενισχύσουν σημαντικά τη Ρυθμιζόμενη Περιουσιακή Βάση και θα αποφέρουν υψηλότερες αποδόσεις μετοχικού κεφαλαίου.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης