Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AustriaCard: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως τον Ιούνιο 2024, ύψους 5,8 εκατ. Ευρώ

AustriaCard: Πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών έως τον Ιούνιο 2024, ύψους 5,8 εκατ. Ευρώ
Οι αγορές μετοχών θα ξεκινήσουν στις 22.12.2023 και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι (συμπεριλαμβανομένης) και της 21.6.2024
Σχετικά Άρθρα
Το Συμβούλιο Διοίκησης της AUSTRIACARD HOLDINGS (η «Εταιρία») αποφάσισε σήμερα να θεσπίσει πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών (“Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών”) βάσει της εξουσιοδότησης που παρασχέθηκε, σύμφωνα με το άρθρο 65 παρ. 1 αριθ. 4 και 8 του Αυστριακού Νόμου περί Ανωνύμων Εταιρειών (AktG), με την απόφαση της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Εταιρίας που έλαβε χώρα στις 30.6.2023 η οποία δημοσιεύθηκε στις 30 Ιουνίου 2023.
Το Εποπτικό Συμβούλιο της Εταιρίας ενέκρινε τη θέσπιση του Προγράμματος Επαναγοράς Μετοχών με σημερινή του απόφαση.
Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών θεσπίζεται για την απόκτηση ιδίων μετοχών για χορήγηση αμοιβών, με τη διάθεση μετοχών σε υπαλλήλους, ανώτατα στελέχη, καθώς και στα μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης της Εταιρίας ή των θυγατρικών της, βάσει της εξουσιοδότησης που παρασχέθηκε με την απόφαση της ετήσιας γενικής συνέλευσης της Εταιρίας που έλαβε χώρα στις 30.6.2023.
Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών θα υλοποιηθεί από την ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. μέσω χρηματιστηρίου και πολυμερών μηχανισμών διαπραγμάτευσης (MTFs). Η ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε. θα ενεργεί αυτόνομα κατά τη στιγμή της απόφασης αγοράς χωρίς επιρροή από την Εταιρία, και πρέπει να συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης, όπως ορίζονται στο άρθρο 3 του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/1052 της Επιτροπής της 8ης Μαρτίου 2016.
Ο ανώτατος αριθμός ιδίων μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαναγοράς Μετοχών ανέρχεται μέχρι 727.077 ίδιες μετοχές (που αντιστοιχούν σε περίπου 2% του συνολικού υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου), οι αγορές μετοχών στο πλαίσιο του Προγράμματος Επαναγοράς Μετοχών θα ξεκινήσουν στις 22.12.2023 και αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι (συμπεριλαμβανομένης) και της 21.6.2024.
Σύμφωνα με την απόφαση της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της 30.6.2023, το αντίτιμο που μπορεί να καταβληθεί ανά μετοχή κατά την απόκτηση μετοχών (i) δεν πρέπει να είναι χαμηλότερο από 1,00 ευρώ (δηλαδή η υπολογιζόμενη αναλογία του μετοχικού κεφαλαίου ανά μετοχή) και (ii) δεν πρέπει να υπερβαίνει το 20% της σταθμισμένης κατά όγκο μέσης τιμής των τελευταίων 20 ημερών διαπραγμάτευσης που προηγούνται της αντίστοιχης αγοράς. Επιπροσθέτως, το Συμβούλιο Διοίκησης αποφάσισε ως μέγιστη τιμή αγοράς την τιμή των 12 Ευρώ ανά μετοχή.
To ανώτατο συνολικό αντίτιμο του Προγράμματος Επαναγοράς Μετοχών ανέρχεται σε EUR 5.816.616.
Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών εντάσσεται στο πλαίσιο της απαλλαγής σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς (MAR).
Το Πρόγραμμα Επαναγοράς Μετοχών δεν έχει κάποια επίπτωση στην εισαγωγή των μετοχών στα χρηματιστήρια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης