Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Helleniq Energy: Με μειωμένο αριθμό μελών το Δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο

Helleniq Energy: Με μειωμένο αριθμό μελών το Δημόσιο στο Διοικητικό Συμβούλιο
Η συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στο ΔΣ της Helleniq Energy μειώνεται στα τρία μέλη
Τη δυνατότητα της μείωσης των μελών που εκπροσωπούν το ελληνικό Δημόσιο στο Διοικητικό της Συμβούλιο ενέκρινε η Helleniq Energy σε έκτακτη Γενική Συνέλευση.
Αναλυτικά η απόφαση της εταιρείας:
«Η "HELLENiQ ENERGY Holdings A.E." (η «Εταιρεία») ανακοινώνει ότι η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της πραγματοποιήθηκε την 28η Δεκεμβρίου 2023, στις 15.00 αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς τη φυσική παρουσία των μετόχων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής σ΄αυτήν και άσκησης των δικαιωμάτων τους από απόσταση, είτε σε πραγματικό χρόνο μέσω τηλεδιάσκεψης είτε αποστέλλοντας πριν την διεξαγωγή της Συνέλευσης την επιστολική τους ψήφο, οι ίδιοι ή μέσω αντιπροσώπου.
Παρέστησαν, είτε αυτοπροσώπως είτε νομίμως εκπροσωπούμενοι, 221 μέτοχοι, που αντιπροσωπεύουν 251.354.395 κοινές ονομαστικές μετοχές και δικαιώματα ψήφου, επί συνόλου 305.635.185 κοινών ονομαστικών μετοχών, ήτοι ποσοστό 82,24% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.
Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση έλαβε την ακόλουθη απόφαση για το μόνο θέμα της Ημερήσιας Διάταξης:
Α. Εγκρίθηκε η τροποποίηση των παραγράφων 2 εδάφιο (α) και 11 του άρθρου 20 ( Εκλογή – Σύνθεση- Αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου) του Καταστατικού της Εταιρείας προκειμένου να προβλεφθεί η δυνατότητα του Ελληνικού Δημοσίου να διορίζει τρία (3) μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας σε περίπτωση που η συμμετοχή του στο κεφάλαιό της άμεσα ή έμμεσα μέσω του "Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.", αντιπροσωπεύει ποσοστό κάτω από το 35% αλλά πάνω από το 25% των μετά ψήφου μετοχών της Εταιρείας.
Β. Εξουσιοδοτήθηκαν οι κ.κ. Ανδρέας Σιάμισιης, Διευθύνων Σύμβουλος, Γεώργιος Αλεξόπουλος, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού & Νέων Δραστηριοτήτων Ομίλου, Ιωάννης Αψούρης, Γενικός Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών Ομίλου και Βασίλειος Τσάιτας, Group CFO προκειμένου ενεργώντας ο μεν πρώτος ατομικώς οι δε λοιποί ανά δύο από κοινού, να υπογράψουν κάθε σχετικό έγγραφο και να προβούν σε κάθε αναγκαία ή σκόπιμη ενέργεια για την ολοκλήρωση της τροποποίησης του Καταστατικού, δικαιούμενοι να ορίζουν ως μετα πληρεξουσίους δικηγόρους ή υπάλληλους της Εταιρείας ή τρίτους για τον σκοπό αυτό.
Συνολικός αριθμός μετοχών για τις οποίες δόθηκαν έγκυρες ψήφοι / συνολικός αριθμός έγκυρων ψήφων: 251.354.395 που αντιστοιχούν σε ποσοστό 100% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης