Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τριπλό κέρδος για την Mytilineos από την ενεργειακή συγκυρία - Το Αλουμίνιο, το φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ

tags :
Τριπλό κέρδος για την Mytilineos από την ενεργειακή συγκυρία - Το Αλουμίνιο, το φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ
Γιατί ο όμιλος θα ευνοηθεί από την τρέχουσα συγκυρία σε τρεις καίριους τομείς
Το μοντέλο της Mytilineos έχει την πρόνοια να έχει μια ευρεία διαφοροποίηση που του επιτρέπει να εξασφαλίζει την αντιστάθμιση μέσα από τις αλλαγές δεδομένων στην αγορά ενέργειας.
Κατά τον τρόπο αυτό η πτώση της τιμής του φυσικού αερίου θα ευνοήσει αρχικά το μείγμα που ο όμιλος ετοιμάζει για την ενεργειακή τροφοδοσία του Αλουμινίου, καθώς για πρώτη φορά μετά από 50 χρόνια η ηλεκτροδότηση της βιομηχανίας θα γίνει με ίδια μέσα.

Πρόκειται για το μεγάλο βήμα που κάνει η Mytilineos, καθώς καμία μεγάλη βιομηχανική μονάδα δεν έχει μέχρι τώρα την υποδομή να τροφοδοτήσει και να καλύψει με δικό της ρεύμα τις ανάγκες της.
Η εξομάλυνση των τιμών φυσικού αερίου αποτελεί ένα πρώτο asset σε αυτήν κατεύθυνση, ενώ παράλληλα θα γίνει χρήση της πράσινης ενέργειας των ΑΠΕ του ομίλου, που ενισχύθηκαν σημαντικά μέσα στην χρονια που πέρασε και θα αυξηθούν πολύ περισσότερο σε εγκατεστημένη ισχύ το 2024. Παράλληλα η τεχνογνωσία που αποκτά ο όμιλος υλοποιώντας μια σειρά συμφωνιών PPAs σε διεθνές επίπεδο θα του επιτρέψει να εξασφαλίσει πράσινη ανταγωνιστική ενέργεια για την μονάδα του Αλουμινίου, ξεκινώντας την διαδικασία του λεγόμενου "πρασινίσματος".

Διαβάστε περισσότερα στο www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης