Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Έκτερ και Δομική Κρήτης διαψεύδουν τα σενάρια συγχώνευσης

Έκτερ και Δομική Κρήτης διαψεύδουν τα σενάρια συγχώνευσης
Διαψεύδεται δημοσίευμα με τον τίτλο «Δομική Κρήτης: Τα σχέδια για συγχωνεύσεις και η αντίδραση της μετοχής» που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο
Σενάρια που δημοσιεύθηκαν στον ηλεκτρονικό τύπο περί συγχώνευσης τους διαψεύδουν με διαδοχικές τους ανακοινώσεις η Έκτερ και η Δομική Κρήτης.
Αναλυτικότερα, η Έκτερ τονίζει:
«Κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, με ημερομηνία 14/2/2024 και με αρ. πρωτ. 408 / 14/02/14.02.2024, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα στον ηλεκτρονικό Τύπο και ειδικότερα στο άρθρο με τίτλο "Δομική Κρήτης: Τα σχέδια για συγχωνεύσεις και η αντίδραση της μετοχής», διευκρινίζουμε ότι η ΕΚΤΕΡ Α.Ε. δεν βρίσκεται σε επίσημη ή ανεπίσημη συζήτηση για συγχώνευση με την ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ.
Παραμένει βεβαίως στρατηγική επιδίωξη της ΕΚΤΕΡ Α.Ε. η συνεχής ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της, με σκοπό την αύξηση της πραγματικής αξίας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας στην κατασκευαστική βιομηχανία. Στο πλαίσιο αυτό, η λήψη εργοληπτικού πτυχίου 7ης τάξης αποτελεί άμεσο στόχο για την ενίσχυση και εδραίωση της θέσης μας στην αγορά, και ήδη το πρώτο βήμα αποτέλεσε η εξαγορά του 56% της εταιρείας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΣ ΚΟΜΒΟΣ Α.Ε. την 12/1/2024 για την οποία έχουν ήδη γίνει οι σχετικές ανακοινώσεις.
Σε κάθε περίπτωση, θα ενημερώσουμε εγκαίρως το επενδυτικό κοινό για οποιαδήποτε σημαντική εξέλιξη αφορά την εταιρεία μας, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία περί Κεφαλαιαγοράς.»
Ακολούθως, σε παρόμοιο μήκος κύματος η Δομική διεβεβαιώνει ότι"
«Η Ανώνυμη Εταιρία με την επωνυμία "ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ-ΑΝΩΝΥΜΟΣ-ΤΕΧΝΙΚΗΕΜΠΟΡΙΚΗ-ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ-ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" (στο εξής «η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ»), σε απάντηση της υπ’ αριθ. πρωτ. 409 / 14/02/2024 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με την οποία μας ζητήθηκε ο σχολιασμός δημοσιεύματος ηλεκτρονικού τύπου ενημερώνει το επενδυτικό κοινό ότι η ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ δεν βρίσκεται σε συζητήσεις με άλλες ομοειδείς εταιρίες για να ενώσουν τις δυνάμεις τους μέσα από τη διαδικασία συγχωνεύσεων ή σε συνδυασμό με αύξηση κεφαλαίου και διαψεύδει τις σχετικές πληροφορίες. Η Εταιρία τηρώντας τις προβλεπόμενες από την ισχύουσα νομοθεσία υποχρεώσεις και προς προστασία του επενδυτικού κοινού, διαβεβαιώνει ότι αν συντρέξει γεγονός, η δημοσιοποίηση του οποίου αναμένεται εύλογα να επηρεάσει την αγορά των μετοχών της, θα προβεί η ίδια υπεύθυνα στη δημοσιοποίησή του.»
Τέλος, τα σενάρια περί συγχώνευσης της με τη Δομική Κρήτης διαψεύδει η ΒΙΟΤΕΡ απαντώντας σε σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.
Ειδικότερα, η ΒΙΟΤΕΡ αναφέρει στην ανακοίνωση της: «Η εταιρεία "ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΤΕΧΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΒΙΟΤΕΡ ΑΕ" απαντώντας στην από 14 Φεβρουαρίου 2024 επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και σύμφωνα με το Άρθρο 2 της Απόφασης 5/204/2000 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και με την παρ.1 του άρθρου 17του Κανονισμού (ΕΕ) 596/214 κατά την έννοια του άρθρου 7 του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 και των διατάξεων του άρθρου 27 παρ.8 του ν. 4443/2016 (ΦΕΚ Α 232/9.12.2016), και με γνώμονα την προστασία του Επενδυτικού Κοινού διαψεύδει κατηγορηματικά σημερινά δημοσιεύματα του Ηλεκτρονικού Τύπου με τίτλο "Δομική Κρήτης: Τα σχέδια για συγχωνεύσεις και η αντίδραση της μετοχής" στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται ότι: "Η τελευταία πληροφορία που έχει κυκλοφορήσει στην αγορά αναφέρει πως εξετάζεται και η συγχώνευση της Δομικής με τη Βιοτέρ που διαθέτει πτυχίο 7ης τάξης. ……"»


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης