Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Alpha Trust: Ανασυγκρότηση στο ΔΣ – Η σύνθεση

Alpha Trust: Ανασυγκρότηση στο ΔΣ – Η σύνθεση
Τι συζητήθηκε στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη
Σήμερα την 06η Φεβρουαρίου 2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 16:00 μ.μ., το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας με την επωνυμία «ALPHA TRUST-ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ», συνήλθε σε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη μετά από πρόσκληση της Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, κ. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου προκειμένου να συζητήσει και αποφασίσει για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

ΘΕΜΑ 1ο: Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Ορισμός εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 5§2 του ν. 4706/2020.

ΘΕΜΑ 2ο: Ανάθεση αρμοδιοτήτων και εξουσιών εκπροσώπησης σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Στη συνεδρίαση παρίστανται τα κάτωθι μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου:
1. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου του Αλκιβιάδη , Πρόεδρος
2. Φαίδων-Θεόδωρος Ταμβακάκης του Δημητρίου, Αντιπρόεδρος
3. Βασίλειος Κλέτσας του Παναγιώτη, Διευθύνων Σύμβουλος
4. Αλέξιος Σουλτογιάννης του Αθανασίου, Μέλος
5. Ελένη Λινάρδου του Δημητρίου, Μέλος
Επίσης, παρίσταται η κ. Μαρία Μαρίνα Πρίντσιου, η οποία εκτελεί χρέη Γραμματέως.
Αφού διαπιστώνεται ότι υπάρχει απαρτία σύμφωνα με το καταστατικό της Εταιρίας, δεδομένου ότι παρίστανται άπαντα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, το τελευταίο δύναται να λάβει έγκυρα αποφάσεις.

Αρχίζει η συνεδρίαση και η εξέταση των παρακάτω θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
ΘΕΜΑ 1ο: Ανασυγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα. Ορισμός εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών σύμφωνα με την διάταξη του άρθρου 5§2 του ν. 4706/2020.

Η Πρόεδρος κα Βλαχοχρήστου έλαβε το λόγο και ενημέρωσε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποχηφιοτήτων που έλαβε χώρα την 06.02.2024 διαπιστώθηκε ότι την 31η.12.2023 συμπληρώθηκαν εννέα (9) οικονομικά έτη αθροιστικά από τον χρόνο εκλογής του κ. Αλέξιου Σουλτογιάννη ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας και σύμφωνα με την περ. γ' της παρ. 2 του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020, τεκμαίρεται ότι πλέον έχει στενούς δεσμούς με την Εταιρεία, με συνέπεια ο κος Σουλτογιάννης να μην δύναται να κατέχει εφεξής θέση ανεξάρτητου μέλους στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας. Κατόπιν της ανωτέρω διαπίστωσης, η Επιτροπή Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων, λαμβάνοντας υπόψη αφενός ότι μετά την απώλεια της ιδιότητας του ανεξάρτητου μέλους από τον κο Σουλτογιάννη απομένουν δύο (2) ανεξάρτητα μέλη στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, τα οποία αποτελούν το 1/3 του συνολικού αριθμού των μελών του, τηρουμένων των προϋποθέσεων που θέτει η παρ. 2 του άρθρου 5 του Ν. 4706/2020 και αφετέρου ότι το μέγεθος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας είναι επαρκές και ανάλογο του μεγέθους και της έκτασης των δραστηριοτήτων της Εταιρίας, ομόφωνα αποφάσισε να εισηγηθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο να μην προβεί σε αντικατάσταση του κου Σουλτογιάννη με εκλογή νέου ανεξάρτητου μέλους αλλά να συνεχίσει την λειτουργία του με την υφιστάμενη σύνθεσή του. Σε συνέχεια της ως άνω εισήγησης, η κα Βλαχοχρήστου ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την ανάγκη ανασυγκρότησής του σε σώμα και επανακαθορισμού των ιδιοτήτων των μελών του.
Το Διοικητικό Συμβούλιο, αποδεχόμενο την ως άνω εισήγηση της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων αποφασίζει ομόφωνα να μην αντικαταστήσει τον κο Σουλτογιάννη με την εκλογή νέου ανεξάρτητου μέλους αλλά να παραμείνει στο Διοικητικό Συμβούλιο έχων εφεξής την ιδιότητα του μη εκτελεστικού μέλους, διότι στην υφιστάμενη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου τα ανεξάρτητα μέλη δεν υπολείπονται του ελάχιστου απαιτούμενου εκ του νόμου αριθμού επομένως το Διοικητικό Συμβούλιο δύναται νομίμως να συνεχίσει την λειτουργία του ως έχειν έως την επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα κληθεί εκ νέου να αποφασίσει για τον αριθμό των ανεξάρτητων μελών στα πλαίσια της εκλογής νέου Διοικητικού Συμβουλίου.
Συνεπεία της ανωτέρω απόφασης και της απώλειας της ιδιότητας του κου Σουλτογιάννη ως ανεξάρτητο μέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίζει να προβεί σε ανασυγκρότησή του σε σώμα και σε εκ νέου ορισμό των εκτελεστικών και μη εκτελεστικών μελών του, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 5§2 του ν. 4706/2020.
Ειδικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα:

Α) Αναγνωρίζει ως ανεξάρτητα μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ:
1. Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου
2. Ελένη Λινάρδου
Β) Ορίζει ως εκτελεστικό μέλος τον κ. Βασίλειο Κλέτσα.
Γ) Ορίζει ως μη εκτελεστικά μέλη τους κ.κ.:
1. Φαίδωνα-Θεόδωρο Ταμβακάκη.
2. Αλέξιο Σουλτογιάννη
Κατόπιν των ανωτέρω, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ομόφωνα αποφάσισαν την συγκρότηση του Διοικητικού Συμβουλίου σε σώμα ως ακολούθως:

1 Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ανεξάρτητο Μη εκτελεστικό μέλος
Μαργαρίτα Βλαχοχρήστου του Αλκιβιάδη και της Φράνσις – Μπερναντέτ, Ελληνίδα υπήκοος, κάτοικος Χαλανδρίου, οδός Ηρώων Πολυτεχνείου αρ. 151, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 06.06.1966, κάτοχος του Α.Δ.Τ. ΑΝ 063202/08.02.2017 που εκδόθηκε από το Τ.Α. Νέας Ερυθραίας, με Α.Φ.Μ. 051030864 και
 Δ.Ο.Υ. Χολαργού.

2 Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου - Μη εκτελεστικό μέλος
Φαίδων-Θεόδωρος Ταμβακάκης του Δημητρίου και της Ισμήνης-Λουΐζας, Έλληνας υπήκοος, Οικονομολόγος, κάτοικος Κηφισιάς, οδός Στρέιτ αρ. 5, που γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου στις 24.10.1960, κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό Χ 062986/15.05.2002 που εκδόθηκε από το Α.Τ. Κηφισιάς, με Α.Φ.Μ. 012622234 και Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς.

3 Διευθύνων Σύμβουλος – Εκτελεστικό μέλος
Βασίλειος Κλέτσας του Παναγιώτη και της Έλσας, Έλληνας υπήκοος, Οικονομολόγος, κάτοικος Κηφισιάς, οδός Παναγίας Ελευθερώτριας αρ. 38, που γεννήθηκε στη Λάρισα στις 01.01.1964, κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό ΑΚ 677349/16.05.2013 που εκδόθηκε από το Τ.Α. Βούλας, με Α.Φ.Μ. 024061221 και Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς.

4 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου - Ανεξάρτητο μη εκτελεστικό
Ελένη Λινάρδου του Δημητρίου και της Ειρήνης, Ελληνίδα υπήκοος, Οικονομολόγος, κάτοικος Άνω
Πεύκης, οδός Μιαούλη αρ. 21, που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14.09.1960, κάτοχος του Α.Δ.Τ. με
αριθμό ΑΟ 006837/30.03.2019 που εκδόθηκε από το Α.Τ. Πεύκης, με Α.Φ.Μ. 027759327 και Δ.Ο.Υ.
Αμαρουσίου.

5 Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου- Mη εκτελεστικό
Αλέξιος Σουλτογιάννης του Αθανασίου και της Χρυσούλας, Έλληνας υπήκοος, ΜηχανολόγοςΜηχανικός, κάτοικος Αθηνών, οδός Τσακάλωφ αρ. 31, που γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις
28.11.1964, κάτοχος του Α.Δ.Τ. με αριθμό Λ 492418/25.09.1979 που εκδόθηκε από το Α.Τ. Δροσάτου,
με Α.Φ.Μ. 044606517 και Δ.Ο.Υ. Δ’ Αθηνών.
Άπαντα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου αποδέχονται ομόφωνα τον ορισμό τους στις εν λόγω θέσεις.

ΘΕΜΑ 2ο: Ανάθεση αρμοδιοτήτων και εξουσιών εκπροσώπησης σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Σε συνέχεια της ως άνω ανασυγκρότησής του, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατόπιν διαλογικής συζήτησης, ομόφωνα αποφασίζει όπως η ανάθεση αρμοδιοτήτων και εξουσιών εκπροσώπησης της Εταιρείας παραμείνουν ως είχαν αποφασιστεί κατά την 452/12.4.2023 συνεδρίασή του, ήτοι θα παραμείνουν ως εξής:

Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Βασίλειος Κλέτσας, με μόνη την υπογραφή του, κάτω από την εταιρική επωνυμία, εκπροσωπεί και δεσμεύει απεριόριστα την Εταιρεία απέναντι σε κάθε τρίτο, για όλες ανεξαίρετα τις συναλλαγές της και οποιοδήποτε γενικά θέμα για το οποίο, είτε κατά το Νόμο είτε κατά το Καταστατικό, δεν απαιτείται
συλλογική απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Κατά τον ίδιο τρόπο, μόνος του, εκπροσωπεί την Εταιρεία ενώπιον κάθε δικαστηρίου ελληνικού ή αλλοδαπού και κάθε βαθμού και δικαιοδοσίας, συμπεριλαμβανομένων και του Αρείου Πάγου και του Συμβουλίου Επικρατείας και ενώπιον κάθε άλλης Δημόσιας, Δημοτικής ή Κοινοτικής Αρχής.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο θα υποβάλλονται προς έγκριση, οι δαπάνες της Εταιρείας που κατά περίπτωση υπερβαίνουν το ποσό των 1.000 ευρώ. Δαπάνες κατώτερες αυτού του ποσού θα εγκρίνονται με μία μόνον υπογραφή του Διευθύνοντος Συμβούλου.
Ο Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, σε περίπτωση κωλύματος του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου, εξουσιοδοτείται να επικυρώνει τα Πρακτικά των Γενικών Συνελεύσεων και του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 19 του Καταστατικού της Εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η θητεία του ανωτέρω Διοικητικού Συμβουλίου είναι τριετής και λήγει για το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου την 23.06.2024, δυνάμενη να παραταθεί αυτόματα μέχρι την αμέσως επόμενη Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης