Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

AFII για ΔΕΗ: Κοντά στην επίτευξη των στόχων της για το πράσινο ομόλογο

AFII για ΔΕΗ: Κοντά στην επίτευξη των στόχων της για το πράσινο ομόλογο
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η επιχείρηση δεν θα καταβάλει χρήματα στους επενδυτές του ομολόγου
Kοντά στην επίτευξη των στόχων της που συνδέονται με πράσινο ομόλογο είναι, σύμφωνα με το Anthropocene Fixed Income Institute, η ΔΕΗ…
Σύμφωνα με το Bloomberg, η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι η επιχείρηση δεν θα καταβάλει χρήματα στους επενδυτές του ομολόγου ως «ποινή» για την απώλεια του στόχου βιωσιμότητας.
Υπενθυμίζεται πως τα πράσινα ομόλογα προϋποθέτουν επιπλέον κουπόνι αν χαθούν προκαθορισμένοι περιβαλλοντικοί και κοινωνικοί στόχοι.
Η αποτυχία της ΔEH να πιάσει τον στόχο βιωσιμότητας το 2022 που συνδέονταν με ομόλογο λήξης του 2026 πυροδότησαν στοιχήματα ότι θα χάσει και τον στόχο της φετινής χρονιάς ο οποίος συνδέεται με ομόλογο λήξης του 2028.
«Η αγορά φαίνεται πώς δεν έχει "χωνέψει" ακόμα αυτή τη νέα πληροφορία» τόνισε η επικεφαλής έρευνας του AFII, Joe Richardson.
Το πράσινο ομόλογο της ΔEH περιλαμβάνει στόχο για μείωση εκπομπών ρύπων κατά 57% ως το 2024.
Το AFII ανέφερε ότι στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία τον προηγούμενο μήνα, τα οποία περιλάμβαναν λεπτομέρειες για τη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, της δίνουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.
Η παρουσίαση καταδεικνύει μια «δέσμευση στη μείωση εκπομπών ρύπων, για την οποία μπορεί να δημιούργησε κίνητρα η ύπαρξη ενός ομολόγου βιωσιμότητας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης