Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Revolut κυκλοφορεί τον Robo-Advisor στην Ελλάδα με στόχο την αυτοματοποίηση των επενδύσεων

Η Revolut κυκλοφορεί τον Robo-Advisor στην Ελλάδα με στόχο την αυτοματοποίηση των επενδύσεων
Ο Robo-Advisor της Revolut δημιουργεί ένα χαρτοφυλάκιο λαμβάνοντας υπόψη τις προσωπικές συνθήκες των πελατών, όπως η ανοχή στον κίνδυνο και οι οικονομικοί στόχοι
Η Revolut, η υπερ-εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 35 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, εγκαινιάζει τη δική της υπηρεσία Robo-Advisor στην Ελλάδα.
Το νέο προϊόν επιτρέπει στους πελάτες να αυτοματοποιούν τις επενδύσεις τους, να τις προσαρμόζουν στις δικές τους ανάγκες και να εξοικονομούν χρόνο.
Η υπηρεσία Robo-Advisor της Revolut βοηθά τους πελάτες να επενδύσουν μέσω ενός διαφοροποιημένου χαρτοφυλακίου, χωρίς να ξοδεύουν ώρες για έρευνα και να πρέπει να διαχειρίζονται διαρκώς οι ίδιοι τα χαρτοφυλάκιά τους.
Το νέο αυτό προϊόν είναι χρήσιμο για όσους δεν έχουν τον χρόνο να κάνουν εκτεταμένη έρευνα και να επενδύουν δυναμικά ή έχουν περιορισμένη έως καθόλου εμπειρία στις επενδύσεις.
Ο Robo-Advisor θα προτείνει ένα πλήρως διαφοροποιημένο και εξατομικευμένο χαρτοφυλάκιο με βάση τις απαντήσεις των πελατών σε ερωτήσεις που θα προσδιορίζουν, μεταξύ άλλων, την ανοχή τους στον κίνδυνο και τους οικονομικούς τους στόχους. Μόλις ο πελάτης καταθέσει χρήματα στο χαρτοφυλάκιό του, ο Robo-Advisor τα επενδύει αυτόματα στην αγορά, ενώ παρακολουθεί και διαχειρίζεται συνεχώς το χαρτοφυλάκιο του πελάτη. Το ελάχιστο αρχικό ποσό επένδυσης για τον Robo-Advisor είναι 100 ευρώ.
Ο Robo-Advisor θα έχει ετήσιο τέλος διαχείρισης χαρτοφυλακίου της τάξης του 0,75% επί της αξίας του χαρτοφυλακίου, το οποίο χρεώνεται κάθε μήνα.
Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να ορίσουν επαναλαμβανόμενες μεταφορές προς το χαρτοφυλάκιό τους στο Robo-Advisor και να επωφεληθούν πλήρως από την τεχνολογία. Οι επαναλαμβανόμενες μεταφορές επιτρέπουν την αύξηση της αξίας του χαρτοφυλακίου σε προκαθορισμένο χρόνο και συχνότητα, ενώ παράλληλα βοηθούν στη δέσμευση για τακτικές επενδύσεις και στη μείωση των επιπτώσεων από τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα των τιμών.
Ο Robo-Advisor θα εφαρμόζει αυτόματα επανεξισορρόπηση στα χαρτοφυλάκια των πελατών με βάση την απόδοση των περιουσιακών στοιχείων εντός του χαρτοφυλακίου και θα πραγματοποιεί τακτικούς ελέγχους για τη διατήρηση της ανοχής στον κίνδυνο και των στόχων κατανομής του χαρτοφυλακίου.

Rolandas Juteika: Ένας από τους στόχους μας είναι να καταστήσουμε τις επενδύσεις πιο προσιτές. 

Ο Rolandas Juteika, Επικεφαλής Χρηματιστηριακών Συναλλαγών (ΕΟΧ) δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι με την προσθήκη του Robo-Advisor στην γκάμα προϊόντων χρηματιστηριακών συναλλαγών που προσφέρουμε. Γνωρίζουμε ότι πολλοί πελάτες μας δεν έχουν τον χρόνο να διαχειριστούν ένα χαρτοφυλάκιο ή να επενδύσουν σε μεμονωμένους τίτλους. Μάλιστα, το 53% των πελατών που συμμετείχαν σε σχετική έρευνα, δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν πώς να ξεκινήσουν να επενδύουν.
Ένας από τους στόχους μας είναι να καταστήσουμε τις επενδύσεις πιο προσιτές.
Για αυτό, θέλουμε να δώσουμε στους πελάτες μας τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν καλύτερα τα χρήματά τους προσφέροντας μια εύχρηστη λύση, ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες τους.
Αυτή τη στιγμή, εργαζόμαστε ώστε να διευρύνουμε το εύρος των επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες μέσω του Robo-Advisor και να ενσωματώσουμε ακόμα περισσότερα εργαλεία χρηματοοικονομικού σχεδιασμού.»
Η Revolut επέκτεινε πρόσφατα την επενδυτική της προσφορά σε ολόκληρο τον ΕΟΧ με την παροχή μετοχών ευρωπαϊκών εισηγμένων εταιρειών και την κυκλοφορία του Trading Pro. Πρόκειται για συνδρομητική υπηρεσία, η οποία απευθύνεται σε προχωρημένους επενδυτές. Προσφέρει μειωμένες προμήθειες, υψηλότερα όρια εντολών, προηγμένες αναλύσεις χαρτοφυλακίου και την πλατφόρμα Trading Terminal για υπολογιστές.
Η Revolut δίνει πρόσβαση σε 2200+ εισηγμένους τίτλους στις ΗΠΑ, πάνω από 220 στην ΕΕ και 270 διαπραγματεύσιμα αμοιβαία κεφάλαια (ETF) μέσω της εφαρμογής της.
Οι επενδυτικές υπηρεσίες στον ΕΟΧ παρέχονται από τη Revolut Securities Europe UAB («Revolut»), εταιρεία επενδύσεων που έχει λάβει άδεια και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας. Όπως συμβαίνει με όλες τις επενδύσεις, το κεφάλαιο εκτίθεται σε κίνδυνο. Η αξία των επενδύσεων μπορεί να αυξηθεί, αλλά και να μειωθεί. Η Revolut δεν εγγυάται ότι οι επενδυτικοί σας στόχοι θα επιτευχθούν ή ότι το χαρτοφυλάκιο θα αποφέρει κέρδη.
Η αξία των επενδύσεων ενδέχεται να επηρεαστεί από τις συναλλαγματικές διακυμάνσεις. Ισχύουν πρόσθετες χρεώσεις και προμήθειες για τις υπηρεσίες και τα μέσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης