Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ – Ορίστηκε Επιτροπή Ελέγχου

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αλλαγές στη σύνθεση του ΔΣ – Ορίστηκε Επιτροπή Ελέγχου
Οι ανακοινώσεις της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΝΑΚΑΜ Ανώνυμος Κλωστοϋφαντουργική, Τεχνική, Επενδυτική, Ναυτιλιακή, Τουριστική, Εμποροβιομηχανική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (ΕΕ) αρ. 596/2014 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του νόμου 4706/2020, της νομοθεσίας της Κεφαλαιαγοράς, καθώς και του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έλαβε γνώση της από 05.02.2024 παραίτησης του Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του, κου Ιωάννη Πλούμπη του Χρήστου, από Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας, της Επιτροπής Ελέγχου, της Επιτροπής Αποδοχών και της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων στις οποίες συμμετείχε.

Ακολούθως, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, κατά την από 06.02.2024 συνεδρίασή του, αποφάσισε:
- την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους του και την εκλογή του κου Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου ως νέου Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.
- την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους της Επιτροπής Ελέγχου και την εκλογή του κου Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου ως νέου μέλους της.
- την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους της Επιτροπής Αποδοχών και την εκλογή του κου Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου ως νέου μέλους της.
- την αντικατάσταση του παραιτηθέντος Μέλους της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων και την εκλογή του κου Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου ως νέου μέλους της.

Στο πρόσωπο του κου Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου πληρούνται τα κριτήρια ανεξαρτησίας, καθώς και οι προϋποθέσεις ατομικής και συλλογικής καταλληλότητας , στο πλαίσιο εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 9 του Ν. 4706/2020 και της Πολιτικής Καταλληλότητας των μελών Δ.Σ.. Κατόπιν τούτων, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας κατά την από 06.02.2024 συνεδρίασή του, ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Ιωάννης Δαμίγος του Κωνσταντίνου, Πρόεδρος, Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος.
2. Κωνσταντίνος Δαμίγος του Ιωάννη, Αντιπρόεδρος, Αναπληρωτής του Προέδρου του Διοικητικού
Συμβουλίου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Εκτελεστικό Μέλος.
3. Ελισάβετ Δαμίγου του Ιωάννη, Μη Εκτελεστικό Μέλος.
4. Ναταλία Ραλλού-Δαμίγου του Ιωάννη, Εκτελεστικό Μέλος.
5. Ελένη Ζενάκου του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος και Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου.
6. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Η εκλογή του νέου (προσωρινού) ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου θα ανακοινωθεί στην αμέσως προσεχή Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας στις 25 Ιουνίου 2024.

Ορισμός Προέδρου Επιτροπής Ελέγχου

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΝΑΚΑΜ Ανώνυμος Κλωστοϋφαντουργική, Τεχνική, Επενδυτική, Ναυτιλιακή, Τουριστική, Εμποροβιομηχανική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι σε συνέχεια της από 06.02.2024 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου περί αντικατάστασης στην Επιτροπή Ελέγχου του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κου Ιωάννη Πλούμπη του Χρήστου από τον κ. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Ελέγχου κατά την από 06.02.2024 συνεδρίασή της, επιβεβαίωσε τον ορισμό ως
Προέδρου του κ. Ανδρέα Κουτούπη του Γεωργίου ανεξάρτητου από την εταιρεία, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο αρ. 44, παρ. 1 περ. ε, του Ν. 4449/2017, στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Ελέγχου και στη νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Ανδρέας Κουτούπης του Γεωργίου, Πρόεδρος της Επιτροπής και Ανεξάρτητος Τρίτος
2. Ελένη Ζενάκου του Δημητρίου, Μέλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Ιωάννης Θεοδώρου του Δημητρίου, Μέλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου

Η Επιτροπή Ελέγχου θα συνεχίσει την λειτουργία της με την ανωτέρω σύνθεση μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, η οποία θα ενημερωθεί για την παραίτηση του κου Ιωάννη Πλούμπη του Χρήστου, την αντικατάστασή του από τον κ. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, και θα κληθεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό και τις ιδιότητες των μελών της Επιτροπής Ελέγχου για το υπόλοιπο της θητείας της.

Ορισμός Προέδρου Επιτροπής Υποψηφιοτήτων

Η Εταιρεία με την επωνυμία «ΛΑΝΑΚΑΜ Ανώνυμος Κλωστοϋφαντουργική, Τεχνική, Επενδυτική, Ναυτιλιακή, Τουριστική, Εμποροβιομηχανική Εταιρεία» και τον διακριτικό τίτλο «ΛΑΝΑΚΑΜ Α.Ε.» (εφεξής η «Εταιρεία»), ενημερώνει το επενδυτικό κοινό, ότι σε συνέχεια της από 06.02.2024 απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου περί αντικατάστασης στην Επιτροπή Υποψηφιοτήτων του παραιτηθέντος Ανεξάρτητου Μη Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, κου Ιωάννη Πλούμπη του Χρήστου από τον κ. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων κατά την από 06.02.2024 συνεδρίασή της, επιβεβαίωσε τον ορισμό ως Προέδρου του κ. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, ανεξάρτητου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα άρθρα 10 και 12 ν. 4706/2020, στον Κανονισμό Λειτουργίας της Επιτροπής Αποδοχών και Υποψηφιοτήτων και στη νομοθεσία της Κεφαλαιαγοράς και ανασυγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

1. Ιωάννης Θεοδώρου του Δημητρίου, Πρόεδρος της Επιτροπής και Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
2. Ελένη Ζενάκου του Δημητρίου, Μέλος, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου
3. Ελισάβετ Δαμίγου του Ιωάννη, Μέλος, Μη Εκτελεστικό Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας

Η Επιτροπή Υποψηφιοτήτων θα συνεχίσει την λειτουργία της με την ανωτέρω σύνθεση μέχρι την επόμενη Γενική Συνέλευση της Εταιρείας, η οποία θα ενημερωθεί για την παραίτηση του κου Ιωάννη Πλούμπη του Χρήστου, την αντικατάστασή του από τον κ. Ιωάννη Θεοδώρου του Δημητρίου, και θα κληθεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό και τις ιδιότητες των μελών της Επιτροπής Υποψηφιοτήτων για το υπόλοιπο της θητείας της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης