Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η Revolut έφτασε 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ελλάδα - Αύξηση 67% στον αριθμό των πληρωμών με κάρτα

tags :
Η Revolut έφτασε 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ελλάδα - Αύξηση 67% στον αριθμό των πληρωμών με κάρτα
Η Revolut προσφέρει μια σειρά από υπηρεσίες, χωρίς χρέωση, στους πελάτες στην Ελλάδα, όπως: λογαριασμό Standard χωρίς μηνιαία τέλη συνδρομής, μεταφορές SEPA χωρίς προμήθεια και άλλα
Η Revolut, η διεθνής εφαρμογή χρηματοοικονομικών με περισσότερους από 40 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως, αριθμεί πλέον 1 εκατομμύριο πελάτες στην Ελλάδα.
Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο για την εταιρεία, καθώς αυτό σημαίνει πως, με πληθυσμό περίπου 9 εκατομμυρίων ενηλίκων, πάνω από 1 στους 10 Έλληνες διαθέτει λογαριασμό στη Revolut σήμερα.
«Καταφέραμε να επιτύχουμε ένα σημαντικό ορόσημο στη χώρα, αλλά και ένα μεγάλο επίτευγμα καθώς η Ελλάδα βρίσκεται στις 10 ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές για τη Revolut, ενώ αποτελεί επίσης μία από τις αγορές με τους περισσότερους χρήστες στην Ευρώπη. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που βλέπουμε ότι οι Έλληνες αναζητούν καινοτόμους τρόπους για την καθημερινή διαχείριση των χρημάτων τους, αναγνωρίζοντας την προστιθέμενη αξία που προσφέρει η τεχνολογία», δήλωσε ο Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής Ανάπτυξης στη Νότια Ευρώπη.
Η Revolut κυκλοφόρησε στην Ελλάδα το 2018.
Χάρη στη λιθουανική τραπεζική της άδεια, έχει τραπεζική ιδιότητα και λειτουργία σε όλο τον ΕΟΧ.
Πλέον, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) την κατατάσσει ως «σημαντική» εποπτευόμενη τράπεζα στην Ευρωζώνη.
Η Revolut παρέχει ασφάλεια και προστασία στους πελάτες και σχεδιάζει να κυκλοφορήσει νέα προϊόντα και υπηρεσίες στο εγγύς μέλλον.
Μέσω της εφαρμογής Revolut, οι πελάτες ελέγχουν καλύτερα πόσα χρήματα ξοδεύουν κάθε μήνα, μπορούν να ορίσουν μηνιαίους προϋπολογισμούς δαπανών για διαφορετικές κατηγορίες, αλλά και να διαχειριστούν τις χρεώσεις για υπηρεσίες συνδρομών.
Έχουν επίσης τη δυνατότητα να στείλουν και να ζητήσουν χρήματα άμεσα από φίλους στη Revolut, να στρογγυλοποιήσουν τα ψιλά από τις δαπάνες της κάρτας και άλλα.
Οι πελάτες της Revolut μπορούν επίσης να στέλνουν και λαμβάνουν μεταφορές SEPA Instant χωρίς προμήθεια, να ξοδεύουν και να μετατρέπουν χρήματα σε πάνω από 30 νομίσματα με ανταγωνιστικές χρεώσεις, καθώς και να αποταμιεύουν.
«Για πολλούς από τους πελάτες μας πρόκειται για μία χρηματοοικονομική επανάσταση: σε μία αγορά όπου οι ανταγωνιστές μας αυξάνουν τις χρεώσεις, εμείς συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι πολλές τραπεζικές υπηρεσίες πρέπει να είναι δωρεάν.
Για παράδειγμα, προσφέρουμε το πρόγραμμα Standard χωρίς μηνιαίες χρεώσεις και προμήθειες. Επιπλέον, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε πρόσφατα να καταστήσει τις άμεσες πληρωμές σε ευρώ διαθέσιμες σε όλους τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που κατέχουν τραπεζικό λογαριασμό στην ΕΕ, με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τις απλές μεταφορές SEPA. Εμείς στη Revolut ήδη εφαρμόζουμε αυτή την πρακτική από το 2020 και χωρίς χρεώσεις.
Έτσι, οι Έλληνες πελάτες μπορούν να στέλνουν χρήματα σε συγγενείς και φίλους σε δευτερόλεπτα, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς να πληρώνουν προμήθεια. Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο με τον οποίο διευκολύνουμε τη διαχείριση και την κυκλοφορία του χρήματος», σχολίασε ο Zunzunegui.
Ο μέσος πελάτης της Revolut στην Ελλάδα είναι 35 ετών, ζει σε μεγάλη πόλη, όπως η Αθήνα ή η Θεσσαλονίκη, και χρησιμοποιεί τη Revolut κυρίως για πληρωμές με κάρτα και για την αποστολή και λήψη χρημάτων.
Καθώς ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ανακάλυπταν την ταχύτητα, την ασφάλεια και την ευκολία χρήσης της Revolut, η εφαρμογή έγινε ο καθημερινός τρεχούμενος λογαριασμός για έναν αυξανόμενο αριθμό πελατών στη χώρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023, ο αριθμός των συναλλαγών με κάρτα αυξήθηκε κατά 67% συγκριτικά με το 2022, ενώ ο αριθμός των χρηματικών μεταφορών (μεταξύ φίλων στην εφαρμογή, αλλά και των τραπεζικών μεταφορών) σημείωσε αύξηση κατά 107%.
«Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι βλέποντας τις βελτιώσεις που έφερε η εφαρμογή μας στην καθημερινότητα των πελατών μας.
Το 2018, όταν λανσάραμε τη δραστηριότητά μας στην Ελλάδα, η Revolut ήταν πρωτοπόρος με πάνω από 60.000 πελάτες που είχαν ανακαλύψει ήδη την εφαρμογή, πριν ακόμη μπούμε επίσημα στην ελληνική αγορά.
Έξι χρόνια αργότερα, είμαστε η χρηματοοικονομική εφαρμογή με τα περισσότερα downloads στη χώρα και 1 εκατομμύριο πελάτες.
Κατά τη διάρκεια αυτών των ετών έχουμε φέρει δεκάδες νέα χρηματοοικονομικά προϊόντα και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να καινοτομούμε στον τραπεζικό τομέα.»
Από εφαρμογή για τις διακοπές, σε καθημερινή τράπεζα
Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τη Revolut κυρίως για να μεταφέρουν χρήματα, αλλά και για να πραγματοποιήσουν πληρωμές σε πάνω από 150 νομίσματα κατά τη διάρκεια των ταξιδιών τους.
Σταδιακά, ανακάλυψαν επίσης την ευνοϊκή συναλλαγματική ισοτιμία σε πάνω από 30 νομίσματα, αλλά και την ευκολία να πραγματοποιούν πληρωμές (ηλεκτρονικές και μη) απευθείας εντός της εφαρμογής, ανέπαφα ή με το κινητό τους.

Χάρη στην απλότητα και την ενισχυμένη ασφάλεια του προϊόντος, λειτουργίες όπως η ρύθμιση του προϋπολογισμού εντός της εφαρμογής, οι Ανταμοιβές και τα Pockets, γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς, επιτρέποντας στους Έλληνες να διαχειρίζονται τα χρήματά τους εύκολα και χωρίς άγχος.
Τα ταξίδια έγιναν επίσης πιο εύκολα.
Λειτουργίες όπως το Stays και οι Δραστηριότητες, επιτρέπουν στους πελάτες να κλείσουν διαμονές και διάφορες δραστηριότητες μέσα από την εφαρμογή κερδίζοντας έως και 10% επιστροφή μετρητών απευθείας στον λογαριασμό τους στη Revolut.
Για τους συνδρομητές των προγραμμάτων Ultra, Metal και Premium, η Revolut προσφέρει πακέτο ασφάλισης κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με κάλυψη για επείγοντα ιατρικά περιστατικά στο εξωτερικό, ακύρωση ή διακοπή ταξιδιού, απώλεια ή καθυστέρηση αποσκευών και κάλυψη χειμερινών σπορ (ισχύουν διαφοροποιήσεις στην ασφάλιση σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις των προγραμμάτων).
Μια ακόμη δυνατότητα που φαίνεται να εκτιμούν ιδιαίτερα οι Έλληνες είναι η αποταμίευση με τη χρήση τεχνολογίας αιχμής.
Οι καταναλωτές μπορούν να αποταμιεύουν για τις διακοπές τους ή για μια μεγάλη αγορά, στρογγυλοποιώντας τα ψιλά από τις αγορές με κάρτα.
Επιπλέον, τον Σεπτέμβριο του 2023, η Revolut λάνσαρε στην Ελλάδα τους Ευέλικτους Λογαριασμούς, ένα προϊόν που δημιουργήθηκε για τους πελάτες που θέλουν να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους σε περιόδους που το κόστος ζωής αυξάνεται συνεχώς.
Πρόκειται για μια ευέλικτη λύση αποταμίευσης, χάρη στην οποία οι πελάτες μπορούν να προσθέτουν και να αποσύρουν κεφάλαια ανά πάσα στιγμή, αλλά και να κερδίζουν τόκους καθημερινά.
Ως ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους παίκτες στον ευρωπαϊκό χώρο των τραπεζικών υπηρεσιών, η Revolut θα συνεχίσει να καινοτομεί για τους πελάτες της, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα και λύσεις που στοχεύουν στο να καταστήσουν τη διαχείριση των χρημάτων όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης