Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εφραίμογλου (EBEA): Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία ανεκμετάλλευτη

Εφραίμογλου (EBEA): Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία ανεκμετάλλευτη
Για το ΕΒΕΑ η αναγέννηση των τοπικών οικονομιών αποτελεί προτεραιότητα, ανέφερε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου
«Δεν πρέπει να αφήσουμε καμία χρηματοδοτική ευκαιρία ανεκμετάλλευτη.
Από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και του ΕΣΠΑ δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί ούτε ένα ευρώ. Απαιτείται, λοιπόν, ενεργοποίηση και συνεργασία πολλών παραγόντων, και προς την κατεύθυνση αυτή το επιμελητήριό μας είναι έτοιμο να συνδράμει προς όφελος της επιτυχίας του Προγράμματος ΔΑΜ».
Αυτό τόνισε η πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου, στον χαιρετισμό της σε πρόσφατη ενημερωτική εκδήλωση με βασικό θέμα την αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων Κρατικών Ενισχύσεων προώθησης της Επιχειρηματικότητας του Προγράμματος «Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης» 2021-2027 που πραγματοποιήθηκε στο EBEA.
Η κυρία Εφραίμογλου, στον χαιρετισμό της, ανέδειξε τη σπουδαιότητα της διοργάνωσης αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων, τονίζοντας ότι «ως ΕΒΕΑ, θεωρούμε πολύ σημαντικό το πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΔΑΜ) γιατί αποτελεί μια ακόμη χρηματοδοτική ευκαιρία για να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο της χώρας μας. Κι αυτήν ακριβώς την ευκαιρία πρέπει να την αξιοποιήσουν όλοι οι δυνητικά δικαιούχοι, και το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή είναι η ενημέρωση των επιχειρήσεων».
Για το ΕΒΕΑ, συνέχισε η ίδια, η αναγέννηση των τοπικών οικονομιών αποτελεί προτεραιότητα.
Αυτό συνδέεται με την υλοποίηση δράσεων που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα ΔΑΜ και αφορούν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, τη διασύνδεση της επιχειρηματικότητας με την έρευνα και την καινοτομία, την προώθηση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας, την αναβάθμιση των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού, επενδύσεις σε υποδομές εκπαίδευσης, δράσεις διευκόλυνσης της ένταξης στην αγορά εργασίας.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν η Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση» 2021-2027 (ΔΑ ΕΣΠΑ-ΔΑΜ), σε συνεργασία με τον Ενδιάμεσο Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας (ΕΦΕΠΑΕ), με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα (ΕΑΤ) και με την υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης