Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και επίσημα προσωρινός ανάδοχος για τον ΒΟΑΚ

Η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και επίσημα προσωρινός ανάδοχος για τον ΒΟΑΚ
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη

Την ανάδειξη της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου για το Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), ενέκρινε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια εγκρίθηκε το Πρακτικό της Εξέτασης των Φακέλων της Β΄ Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού, σύμφωνα με το οποίο η κοινοπραξία Άκτωρ Παραχωρήσεις – Μυτιληναίος έλαβε βαθμολογία 0,965 και είναι στη δεύτερη θέση ως επιλαχών επενδυτής, ενώ τρίτη στην κατάταξη Διαγωνιζόμενων είναι η κοινοπραξία ΑΒΑΞ-EGIS-MERIDIAM με βαθμό οικονομικής αξιολόγησης 0,799.
Μετά την έγκριση του σχετικού πρακτικού ανοίγει και η 10ήμερη περίοδος υποβολής πιθανών ενστάσεων.
Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η διαδικασία οριστικοποίησης των συμβατικών εγγράφων, η ανάδειξη οριστικού αναδόχου, ο προσυμβατικός έλεγχος νομιμότητας και η έγκριση της σύμβασης παραχώρησης από το Ελεγκτικό Συνέδριο και κατόπιν (μεταξύ άλλων) η υπογραφή της σύμβασης και η κύρωσή της από τη Βουλή.
Με την έναρξη της παραχώρησης, θα ξεκινήσει η περίοδος της μελέτης του έργου κι ακολούθως, όταν οριστικοποιηθούν οι μελέτες και αφού έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες απαλλοτριώσεις ώστε να καταστεί διαθέσιμος ο χώρος εκτέλεσης του έργου, θα ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής.
Υπενθυμίζεται ότι η περίοδος της παραχώρησης είναι 35 έτη, εκ των οποίων έως πέντε (5) έτη (έως 60 μήνες) είναι η περίοδος μελετών – κατασκευών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης