Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Lavipharm: Το τελικό σχέδιο για τους δικαιούχους της διάθεσης μετοχών

Lavipharm: Το τελικό σχέδιο για τους δικαιούχους της διάθεσης μετοχών
Η ανακοίνωση της εταιρείας
Σχετικά Άρθρα
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ, ΧΗΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ LAVIPHARM A.E.» (εφεξής η «Εταιρία»), σε συνέχεια της από 14 Ιουλίου 2023 ανακοίνωσης της Εταιρίας προς το επενδυτικό κοινό, κατά την συνεδρίαση των μελών του της 26ης Μαρτίου 2024 και στη συνέχεια της παρασχεθείσας από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της 26ης Μαΐου του 2023 εξουσιοδοτήσεως, προέβη σε τροποποίηση – κωδικοποίηση του θεσπισθέντος δια της από 13.07.2023 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας προγράμματος διάθεσης μετοχών σε στελέχη της Εταιρίας, με τη μορφή δικαιώματος προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών, σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο.
Με την παρούσα τροποποίηση – κωδικοποίηση του προγράμματος (εφεξής το «Πρόγραμμα») γίνεται τροποποίηση των, υπό 3.1, δικαιούχων του Προγράμματος. Οι λοιποί όροι του Προγράμματος παραμένουν ως είχαν.
Οι ειδικότεροι όροι, η διαδικασία και οι ρυθμίσεις του Προγράμματος, όπως αυτό θεσπίστηκε δυνάμει της από 26 Μαρτίου 2024 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, έχουν ως ακολούθως: «ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ – ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΙΡΕΣΗΣ

1. Περιγραφή του Προγράμματος

1.1 Η θέσπιση του Προγράμματος εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αποδοχών και παροχών και αποτελεί μέρος των μακροχρόνιων κινήτρων που δίνονται σε στελέχη της Εταιρείας. Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η επιβράβευση στελεχών της Εταιρείας για τη συμβολή τους στην επίτευξη των μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων στόχων της Εταιρείας και η ενίσχυση της αφοσίωσης και εμπιστοσύνης τους σε αυτή και εξυπηρετεί λειτουργικές ανάγκες της Εταιρείας. Το Πρόγραμμα θεσπίζεται προς όφελος επιλεγμένων στελεχών (στελεχών ή διευθυντών της Εταιρείας, όπως ειδικότερα εξειδικεύονται στο άρθρο 3.1 του παρόντος, εφεξής καλουμένων ως «Δικαιούχων»), η συμβολή των οποίων είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων της Εταιρείας, και με σκοπό την επιβράβευση της ενεργούς συμμετοχής τους στην επίτευξη του εταιρικού σκοπού και την ενίσχυση της μακροπρόθεσμης πίστης.

1.2 Ειδικότερα, το Πρόγραμμα συνίσταται στη χορήγηση δικαιωμάτων προαίρεσης (όπως καθορίζονται στο άρθρο 4 του παρόντος) στους Δικαιούχους, ώστε οι εν λόγω Δικαιούχοι να αποκτήσουν μετοχές της Εταιρείας μέσω της συμμετοχής τους στην αντίστοιχη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται στο παρόν Πρόγραμμα για τη χορήγηση και την άσκηση των δικαιωμάτων προαίρεσης (εφεξής τα «Δικαιώματα»).

1.3 Η ενεργοποίηση του Προγράμματος συνδέεται με την απόδοση της εισηγμένης Εταιρείας, λαμβάνοντας υπόψη συγκεκριμένα κριτήρια όπως ο EBITDA, και συγκεκριμένα με τους εξής στόχους: α) 2025: 16εκ. EBITDA και β) 2026: 20εκ. EBITDA. Το ελάχιστο ποσοστό επίτευξης στόχου για την ενεργοποίηση του Προγράμματος είναι 90% με γραμμική απόδοση έως το 100%. Εάν δεν επιτευχθεί ο στόχος του 2025 δεν χορηγούνται τα Δικαιώματα του 2025, αλλά αθροίζονται στα προς χορήγηση Δικαιώματα που αφορούν το έτος 2026, και εφόσον επιτευχθεί ο στόχος του 2026 σε ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του 90%, τότε χορηγούνται κατ’ αναλογία της επίτευξης του στόχου. Τα υπόλοιπα Δικαιώματα προς διάθεση εντός του 2027 ακολουθούν την ίδια γραμμική χορήγηση με το 2026. Εάν όμως δεν επιτευχθεί ο στόχος του 2026, τότε το Πρόγραμμα παύει να ισχύει.

1.4 Το Πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 113 του ν. 4548/2018, όπως ισχύει σήμερα.

2. Διάρκεια του Προγράμματος

Η διάρκεια του Προγράμματος ορίζεται σε περίπου (6) έτη, ήτοι έως και το έτος 2029. Οι Δικαιούχοι δύνανται να ασκήσουν τα δικαιώματα συνολικά ή τμηματικά σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του παρόντος.

3. Δικαιούχοι του Προγράμματος και αριθμός μετοχών

3.1 Στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν διευθυντικά στελέχη της Εταιρείας (σήμερα, 18), η συνεισφορά των οποίων είναι υψίστης και καθοριστικής σημασίας τόσο για την επίτευξη των στόχων και τη γενικότερη εξέλιξη και πρόοδο της Εταιρείας, όσο και τη διατήρηση της ανταγωνιστικής της θέσης στην αγορά εντός της οποίας η τελευταία δραστηριοποιείται. Πιο συγκεκριμένα, στο Πρόγραμμα θα συμμετέχουν τα ακόλουθα στελέχη της Εταιρείας: Chief Operating Officer & Country Manager, Chief Financial Officer, Operations Director, New Ventures & Corporate Business Development Director, Head of Marketing & Sales CHC, Head of Marketing RX, Head of Legal & Compliance, Head of Sales RX, R&D Director, Quality Director, Regulatory Affairs Director & Head of Market Access, Internal Auditor, HR Director, Head of Medical Affairs, Head of BU PharmaPLUS, Head of International, Head of Production, και Head of Supply Chain & Planning.

3.2 Το ανώτατο όριο των μετοχών που δύνανται να χορηγηθούν στο πλαίσιο του Προγράμματος ανέρχεται σε επτά εκατομμύρια διακόσιες δεκαοκτώ χιλιάδες τριακόσιες σαράντα πέντε (7.218.345) μετοχές, ενώ ο αριθμός των Δικαιωμάτων ανά Δικαιούχο θα προσδιορίζεται επακριβώς στα πιστοποιητικά δικαιώματος απόκτησης μετοχών, τα οποία το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα εκδίδει και παραδίδει στους Δικαιούχους πριν ή κατά τον χρόνο ωρίμανσης των Δικαιωμάτων σύμφωνα με το παρόν. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το σημερινό αριθμό Δικαιούχων, από τον παραπάνω αριθμό συνολικών μετοχών θα μείνουν αδιάθετες εκατό χιλιάδες επτακόσιες είκοσι μία (100.721) μετοχές για την κάλυψη τυχόν νέων Δικαιούχων.

3.3 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας είναι αποκλειστικά αρμόδιο για την επιλογή, κατά την απόλυτη διακριτική του ευχέρεια, των Δικαιούχων στους οποίους θα χορηγούνται τα πιστοποιητικά δικαιώματος απόκτησης μετοχών, με κριτήριο -μεταξύ άλλων- τη συμβολή του συγκεκριμένου Δικαιούχου στο έργο και την απόδοση της Εταιρείας και την επίτευξη των στόχων και πλήρωση των όρων που τίθενται από το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας. Τα εν λόγω πιστοποιητικά δικαιώματος απόκτησης μετοχών θα αναγράφουν ενδεικτικά α) τα στοιχεία του Δικαιούχου, β) τον αριθμό μετοχών για τις οποίες του χορηγούνται τα Δικαιώματα, γ) την ημερομηνία παραχώρησης και ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων, δ) την τιμή άσκησης των Δικαιωμάτων και απόκτησης των αντίστοιχων μετοχών και ε) τους σχετικούς όρους και τη διαδικασία άσκησης των Δικαιωμάτων.

4. Χαρακτηριστικά των Δικαιωμάτων και των Μετοχών

4.1 Τα Δικαιώματα που απονέμονται παρέχουν σε κάθε Δικαιούχο το δικαίωμα να συμμετέχει στη σύμφωνα με το νόμο αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας για αριθμό μετοχών της Εταιρείας (εφεξής οι «Μετοχές») ίσο με τον αριθμό των Δικαιωμάτων που έχουν απονεμηθεί. Οι Μετοχές θα εκδοθούν στην καθορισμένη τιμή διάθεσης, ως ορίζεται στην παράγραφο 4.3 του παρόντος.

4.2 Οι Μετοχές που θα διατίθενται στους Δικαιούχους μετά την άσκηση των Δικαιωμάτων θα είναι κοινές ονομαστικές μετοχές με δικαίωμα ψήφου και θα παρέχουν τα ίδια δικαιώματα που απορρέουν από τις υπόλοιπες μετοχές της Εταιρείας.

4.3 Η τιμή διάθεσης των Μετοχών που θα παραδοθούν στους Δικαιούχους κατόπιν της άσκησης των Δικαιωμάτων που τους έχουν απονεμηθεί, ανέρχεται σε τριάντα τέσσερα λεπτά του ευρώ (€0,34) ανά μετοχή.

4.4 Τα Δικαιώματα είναι προσωποπαγή, χορηγούνται αποκλειστικά στους Δικαιούχους, δεν επιβαρύνονται με βάρη ή άλλα εμπράγματα δικαιώματα, δεν εκχωρούνται σε τρίτους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν με δικαιοπραξία εν ζωή. Διάθεση ή επιβάρυνση αυτών είναι άκυρη έναντι της Εταιρείας και συνεπάγεται την αυτοδίκαιη απώλεια του Δικαιώματος.

5. Ωρίμανση και Άσκηση των Δικαιωμάτων

5.1 Μετά τη συμπλήρωση της περιόδου ωρίμανσης του Προγράμματος και σύμφωνα με τα οριζόμενα στον παρόν και στα πιστοποιητικά δικαιώματος απόκτησης μετοχών, οι Δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να ασκήσουν τα Δικαιώματά τους συνολικά ή τμηματικά ως εξής: 1) στις 30.04.2026 ωριμάζει ποσοστό 25% των χορηγούμενων Δικαιωμάτων, 2) στις 30.04.2027 ωριμάζει ποσοστό 45% των χορηγούμενων Δικαιωμάτων, 3) στις 30.04.2028 ωριμάζει ποσοστό 30% των χορηγούμενων Δικαιωμάτων, ενώ το δικαίωμα εξάσκησης των Δικαιωμάτων θα δίνεται για ένα ακόμα έτος, δηλαδή μέχρι 15.10.2029.

5.2 Για την άσκηση των Δικαιωμάτων του, κάθε Δικαιούχος θα πρέπει να δηλώσει εγγράφως στη βάση υποδείγματος δήλωσης την οποία θα χορηγήσει η Εταιρεία, την πρόθεσή του να ασκήσει τα Δικαιώματα σύμφωνα με τους όρους του Προγράμματος, καθώς και τον συγκεκριμένο αριθμό Μετοχών για τις οποίες ασκείται το Δικαίωμα. Η μονομερής αυτή έγγραφη δήλωση κοινοποιείται στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας και πρέπει να συνοδεύεται από:
α) Το αντίστοιχο πιστοποιητικό δικαιώματος απόκτησης μετοχών, που αντιπροσωπεύει τα ασκούμενα Δικαιώματα, ή ακριβές αντίγραφο αυτού.
β) Αποδεικτικό πληρωμής του τιμήματος των Μετοχών, που αποκτώνται κατόπιν άσκησης των εν λόγω Δικαιωμάτων, στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό της Εταιρείας που θα έχει γνωστοποιηθεί προηγουμένως στους Δικαιούχους.
γ) Δήλωση του Δικαιούχου για τον κωδικό αριθμό Μερίδας Επενδυτή, τον Αριθμό Λογαριασμού Αξιών του στο Σ.Α.Τ. και τον Αριθμό Χειριστή του Δικαιούχου, στον οποίο επιθυμεί να καταχωριστούν οι αντίστοιχες μετοχές.

5.3 Η προθεσμία της υποβολής δήλωσης για την άσκηση των Δικαιωμάτων και για την καταβολή του αντίστοιχου τιμήματος άσκησης των Δικαιωμάτων εκκινεί την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 15η Οκτωβρίου κάθε έτους ωρίμανσης του Προγράμματος σύμφωνα με το παρόν. Ανάκληση υποβληθείσας δήλωσης δεν επιτρέπεται. Εκπρόθεσμη υποβολή δήλωσης είναι ανίσχυρη και δεν επιφέρει έννομα αποτελέσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης