Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Την ακύρωση των ίδιων μετοχών εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ με στόχο να αυξήσει την αξία της μετοχής

Την ακύρωση των ίδιων μετοχών εξετάζει η διοίκηση της ΔΕΗ με στόχο να αυξήσει την αξία της μετοχής
Σύμφωνα με πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γ. Στάσσης, θεωρεί ως φθηνή την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ στα τρέχοντα επίπεδα τιμών
Την ακύρωση των ιδίων μετοχών (5,46%) που κατέχει η ΔΕΗ μέσω του προγράμματος επαναγοράς σχεδιάζει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η διοίκηση της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές, ο διευθύνων σύμβουλος κ. Γ. Στάσσης, θεωρεί ως φθηνή την κεφαλαιοποίηση της ΔΕΗ στα τρέχοντα επίπεδα τιμών (4,3 δις. ευρώ), ύστερα από την επέκταση της στην Ρουμανία, τις ελληνικές συμφωνίες απόκτησης Ανανεώσιμων πηγών Ενέργειας, αλλά και την αξία των υδροηλεκτρικών έργων.
Προκειμένου, λοιπόν, να αυξηθεί η αξία της μετοχής για τους μετόχους, η ΔΕΗ προσανατολίζεται στην ακύρωση του μεγαλύτερου ποσοστού από το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών – πλην των μετοχών οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να διατεθούν δωρεάν στα στελέχη και τους εργαζόμενους της εταιρείας.
Ενδεικτικό γεγονός της αξίας την οποία προσδίδει η διοίκηση στην μετοχή είναι το γεγονός ότι, στα τέλη του 2023, η ΔΕΗ κατείχε 17.703.045 μετοχές, αξίας 143 εκατ. ευρώ (σ.σ μέσα στο 2023 η μέση τιμή αγοράς ήταν 9,2 ευρω) και σε τέσσερις μήνες το ποσοστό αυξήθηκε σε 20.794.673 μετοχές ή 5,46 % του μετοχικού κεφαλαίου καθώς οι συνολικές μετοχές της ΔΕΗ ανέρχονται σε 382.000.000.

Τι ενέκρινε η έκτακτη Γενική συνέλευση των μετόχων

Εν τω μεταξύ η χθεσινή έκτακτη Γενική συνέλευση - μέσω τηλεδιάσκεψης – ενέκρινε την τροποποίηση της πολιτικής αποδοχών, για τις σταθερές και μεταβλητές αποδοχές, το κίνητρο μακροπρόθεσμης δέσμευσης και τις πρόσθετες παροχές.
Εκτός από τις αποδοχές των εκτελεστικών μελών οι οποίες θα υποβληθούν στην ετήσια Γενική συνέλευση χθες εγκρίθηκαν και οι αποδοχές των μη εκτελεστικών μελών του διοικητικού συμβουλίου.
Γι αυτά ορίζεται το μικτό ποσό των 35 χιλ. ευρώ ετησίως και μικτό ποσό 1000 ευρώ ανά συνεδρίαση με ανώτατο όριο τις 20 χιλ. ευρώ.
Επίσης, στα μη εκτελεστικά μέλη παρέχεται ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης, κάλυψη εξόδων μετακίνησης.
Eπιπλέον, στην χθεσινή συνέλευση εκλέχθηκαν δυο νέα ανεξάρτητα μέλη του διοικητικού συμβουλίου για την πλήρωση δυο κενών θέσεων.
Πρόκειται για τον κ. Χ. Γκλαβάνη (πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Attica Bank) και την κα Κλαίρη Σινανιώτου, δικηγόρο πρώην μέλος του δ.σ του Αεροδρομίου Αθηνών.

Δημήτρης Παφίλας
dpafilas@yahoo.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης