Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η ΙΟΝ εξαγόρασε το 75% της Λάβδας - Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο μας

Η ΙΟΝ εξαγόρασε το 75% της Λάβδας - Σπύρος Θεοδωρόπουλος: Εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο μας
Η συνένωση των δύο ελληνικών εταιρειών θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ανάπτυξή τους στις αγορές
Σχετικά Άρθρα
Η ιστορική σοκολατοποιΐα ΙΟΝ Α.Ε. εξαγόρασε το 75% της καραμελοποιίας Λάβδας Α.Ε, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των δύο.
Η συνένωση των δύο ελληνικών εταιρειών θα δημιουργήσει οικονομίες κλίμακος και θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ανάπτυξή τους στις αγορές που δραστηριοποιούνται, δημιουργώντας επιπλέον αξία για τους εργαζόμενους, τους συνεργάτες και τους καταναλωτές.
Ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος, Αντιπρόεδρος της ΙΟΝ Α.Ε., μίλησε για την ολοκλήρωση της εξαγοράς και δήλωσε: «Σήμερα ανακοινώνουμε μία εξαιρετικά σημαντική συμφωνία για τον κλάδο μας. Είναι μεγάλη μας χαρά που καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας μια ακόμα ιστορική ελληνική εταιρεία, την Λάβδας. Με τους ανθρώπους που έχουν δημιουργήσει αυτή τη σπουδαία εταιρεία μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες και το ίδιο ήθος.
Στόχος μας είναι η ανάπτυξη και η ενίσχυση της εξωστρέφειας ώστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα προϊόντα μας σε ακόμα περισσότερους καταναλωτές σε όλο τον κόσμο».
Σε κοινή δήλωσή τους σχετικά με τη συμφωνία, οι μέτοχοι της Λάβδας Α.Ε. ανέφεραν:
«Είμαστε ενθουσιασμένοι που η εταιρεία μας βρίσκει στην ΙΟΝ έναν σημαντικό συνέταιρο. Με την καθοδήγηση της ΙΟΝ, και την ενσωμάτωση της δικής μας τεχνογνωσίας στο πεδίο της καραμέλας, θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να καινοτομούμε, παραμένοντας πιστοί στην ποιότητα και στις αξίες που δημιούργησαν τις μάρκες και τη μοναδική μας κληρονομιά».

Ποια είναι η ΙΟΝ

H ιστορική βιομηχανία σοκολάτας ξεκίνησε στις 23 Σεπτεμβρίου 1930 στην οδό Πειραιώς ( Νέο Φάληρο ) και μέσα στις επόμενες δεκαετίες εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες
βιομηχανίες προσθέτοντας δίκτυα πωλήσεων, νέα γραμμή παραγωγής γκοφρέτας (Άρτα).
Το 1998 ξεκίνησε και την διάθεση των προϊόντων της προς το εξωτερικό, κίνηση η οποία εδραίωσε την παρουσία καθώς μέχρι σήμερα, ένα σημαντικό κομμάτι του τζίρου κατευθύνεται σε εξαγωγές.

Εδώ και αρκετά χρόνια ο Αντιπρόεδρος της ΙΟΝ, Σπύρος Θεοδωρόπουλος, είχε ποσοστό μειοψηφίας στην εταιρεία, λίγο πάνω από 24%.
Η ΙΟΝ Α.Ε., με ιστορία 94 ετών, δραστηριοποιείτο και στον κλάδο της καραμέλας από το 1930 έως το 2016, διαθέτοντας στην αγορά, εμβληματικά προϊόντα.
Η Λάβδας Α.Ε. δραστηριοποιείται από το 1953 στον χώρο της καραμελοποιίας, με μεγάλη επιτυχία στην Ελληνική αγορά ενώ τα τελευταία χρόνια έχει εισχωρήσει στις αγορές της Ευρώπης, των Η.Π.Α., της Ασίας και των Αραβικών κρατών όπου απευθύνει περισσότερο από το 50% των προϊόντων της.
Τελευταία μεγάλη επιτυχία αποτελεί η δημιουργία του προϊόντος ZERO.

www.bankiingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης