Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τα ΕΛΤΑ διπλασιάζουν τις αμοιβές της διοίκησης, αλλά δεν είπαν τίποτα για την έρευνα της Deloitte

Τα ΕΛΤΑ διπλασιάζουν τις αμοιβές της διοίκησης, αλλά δεν είπαν τίποτα για την έρευνα της Deloitte
Οι χαμηλές αμοιβές των στελεχών φταίνε για τα «χάλια» των ΕΛΤΑ;
Σχετικά Άρθρα
Διπλασιασμό των αμοιβών των στελεχών των ΕΛΤΑ υπόσχεται ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, με το νέο νομοσχέδιο για το Υπερταμείο το οποίο θα εφαρμόσει «μοντέλο ΔΕΗ» σε ότι αφορά τις αμοιβές.
Η προοπτική είναι  θετική για την διοικητική πυραμίδα από τον βαθμό του γενικού διευθυντή τον διευθύνοντα σύμβουλο, όπως και για του προέδρου των ΕΛΤΑ.
Όμως, το παρελθόν των ΕΛΤΑ δεν δίνει εγγυήσεις για το μέλλον καθώς αξιοποιείται από τις κυβερνήσεις για τον διορισμό διοικήσεων των «φίλων» και των «γνωστών».
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΟ με το καλημέρα θα αυξήσει τις αμοιβές των στελεχών σε βαθμό που διπλασιαστούν.
Σήμερα, οι ετήσιες αποδοχές διαμορφώνονται στις 60.000 ευρώ για τους Γενικούς Διευθυντές και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 120.000 ευρώ.
Ο διευθύνων σύμβουλος και ο πρόεδρος με σημερινές ετήσιες αποδοχές των 200.000 ευρώ, θα ξεπεράσουν τις 300.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη είπε ότι χρειάζεται ευελιξία και αναζητούνται στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα
Τον παρών στην παρουσίαση του νομοσχεδίου έδωσε και ο διευθύνων σύμβουλος του Υπερταμείου κ. Γρηγόρης Δημητριάδης, ο οποίος κλήθηκε από το BN (bankingnews) να προσδιορίσει που βρίσκεται το πόρισμα της Deloitte, όπως και ότι η ίδια εταιρεία έχει αναλάβει να αποτιμήσει την αξία των ακινήτων του Υπερταμείου.
Δηλαδή αναζητά που πήγαν τα λεφτά και από την άλλη ανέλαβε να αποτιμήσει την αξία του ΥπερΤαμείου.   

Σιγά – σιγά όλα θα γίνουν γνωστά

Ο κ. Δημητριάδης είπε για τις δυσκολίες των ΕΛΤΑ τα οποία όμως σε διάστημα ενός χρόνου θα  βρίσκονται σε μία καλύτερη πορεία με όλες τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουμε αναφερόμενος στην Deloitte είπε ότι πόρισμα είναι σε μία επιτροπή ενώ απέφυγε να αναφερθεί στο γεγονός ότι η ελεγκτική εταιρεία έχει αναλάβει  συγκεκριμένο έργο από το Υπερταμείο.
Δηλαδή την «καυτή» ατζέντα την απέφυγε παρότι τον Σεπτέμβριο του 2022 η διοίκηση των ΕΛΤΑ …έφυγε νύχτα και ένας πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Πάτσης βρέθηκε εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας διότι το  νομικό του γραφείο είχε αναλάβει να εκπροσωπεί τα ΕΛΤΑ στις Βρυξέλλες.
Η κυβέρνηση πριν από 9 μήνες από τις εθνικές εκλογές του 2023 είχε ανεβάσει ψηλά τα θέματα ηθικής τάξης.
Η διοίκηση Κωνσταντόπουλου - Μπαλούρδου διαχειρίστηκε το ποσό των 300 εκατ. ευρώ «ζεστό χρήμα» εκ των οποίων τα 150 εκατ. ευρώ κάλυψαν το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου προσωπικού.
Ωστόσο, για την αναγκαιότητα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου των ΕΛΤΑ ύψους 80 εκατ. ευρώ, δεν δόθηκε κάποια απάντηση.

Στο υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τα  υπόλοιπα!  

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης όταν τέθηκαν τα θέματα για τα ΕΛΤΑ έδειξε τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου, προσδιορίζοντας ότι η δική του δικαιοδοσία σταματά εδώ.
Προσδιόρισε ότι πολλές φορές έγιναν προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ αλλά απέτυχαν, για να κλείσει το κύκλο λέγοντας, «τι να κάνουμε, να τα κλείσουμε» το οποίο τέθηκε ως φιλοσοφικό ερώτημα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι οι διοίκηση με τους εργαζόμενους υπέγραψαν σύμβαση εργασίας που προβλέπει αύξηση των αποδοχών τους κατά 3,4% το 2024 και 3,2% το 2025.

Νίκος Θεοδωρόπουλος 
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης