Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Intrum: Πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Cerberus, έσοδα 7,2 δισ. σουηδικές κορώνες

tags :
Intrum: Πώληση περιουσιακών στοιχείων στην Cerberus, έσοδα 7,2 δισ. σουηδικές κορώνες
H Intrum διατήρησε το 35% της ιδιοκτησίας της στην αγοράζουσα οντότητα και έχει συνάψει τουλάχιστον 5ετή αποκλειστική συμφωνία για τη διατήρηση της εξυπηρέτησης του χαρτοφυλακίου

Την ολοκλήρωση της πώλησης περιουσιακών στοιχείων στην Cerberus ανακοίνωσε η Intrum, με καθαρά έσοδα 7,2 δισ. SEK (σουηδικές κορώνες) για τη μείωση της μόχλευσης και την πρόοδο προς ένα επιχειρηματικό μοντέλο με χαμηλό κεφάλαιο.
Ειδικότερα, η Intrum AB (publ) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι ολοκληρώθηκε η πώληση σημαντικού μέρους του επενδυτικού της χαρτοφυλακίου σε θυγατρικές της Cerberus Capital Management L.P. (“Cerberus”). Τα καθαρά έσοδα της Intrum από την πώληση ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων SEK θα χρησιμοποιηθούν πλήρως για τη μείωση του χρέους.
Όπως έχει ήδη γνωστοποιηθεί, η Intrum διατήρησε το 35% της ιδιοκτησίας της στην αγοράζουσα οντότητα και έχει συνάψει τουλάχιστον 5ετή αποκλειστική συμφωνία για τη διατήρηση της εξυπηρέτησης του χαρτοφυλακίου. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα μια ορατή και ισχυρή ροή εσόδων από την εξυπηρέτηση, σύμφωνα με τη στρατηγική της Intrum για χαμηλό κεφάλαιο, εκτός από σημαντικά έσοδα από επενδύσεις.

Κύρια σημεία της συναλλαγής

Έσοδα της Intrum – Τα καθαρά ταμειακά έσοδα της Intrum ύψους 7,2 δισεκατομμυρίων SEK θα μειώσουν τη μόχλευση. Τα αναμενόμενα έσοδα ύψους 8,2 δισεκατομμυρίων SEK που είχαν ανακοινωθεί προηγουμένως είναι χαμηλότερα λόγω μεταγενέστερης ημερομηνίας κλεισίματος, και έχοντας λάβει τα ταμειακά έσοδα από το χαρτοφυλάκιο μέχρι το κλείσιμο, τα συνολικά έσοδα για την Intrum παραμένουν τα ίδια.
Απομόχλευση – Τα έσοδα θα χρησιμοποιηθούν πλήρως για την αποπληρωμή του χρέους. Η καθαρή μόχλευση της Intrum αναμένεται να μειωθεί κάτω από τα ~49 δισεκατομμύρια SEK μέχρι το τέλος του β’ τριμήνου του ’24.
Εντολή εξυπηρέτησης – Η Intrum θα επωφεληθεί από μια συμφωνία εξυπηρέτησης διάρκειας τουλάχιστον 5 ετών, η οποία θα υποστηρίξει τη στρατηγική της για χαμηλό κεφάλαιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης