Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προς πώληση έργα ΑΠΕ στην Αυστραλία από την Metlen – Ανοιχτή και σε πωλήσεις έργων στη Νέα Ζηλανδία

Προς πώληση έργα ΑΠΕ στην Αυστραλία από την Metlen – Ανοιχτή και σε πωλήσεις έργων στη Νέα Ζηλανδία
Η πώληση, η οποία πραγματοποιείται με τη διαμεσολάβηση της Macquarie, πραγματοποιείται καθώς η Metlen ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου
Προς πώληση τα περιουσιακά του στοιχεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Αυστραλία, έθεσε η Metlen (Μυτιληναίος), σύμφωνα με δημοσίευμα του reneweconomy.com.au.
Τα περιουσιακά στοιχεία συμπεριλαμβάνουν οκτώ ηλιακά πάρκα σε λειτουργία ή υπό κατασκευή και έναν αγωγό ανάπτυξης 2,9 GW που περιλαμβάνει έργα αποθήκευσης μπαταριών και υδρογόνου.
Η πώληση, η οποία πραγματοποιείται με τη διαμεσολάβηση της Macquarie, πραγματοποιείται καθώς η Metlen –η μεγαλύτερη καθετοποιημένη ιδιωτική εταιρεία στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και του φυσικού αερίου στην Ελλάδα– ετοιμάζεται να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Στην Αυστραλία, η εταιρεία διαθέτει έξι ολοκληρωμένα και λειτουργικά ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 530 MW, συμπεριλαμβανομένου του έργου Moura 110 MW στο Κουίνσλαντ και του ηλιακού πάρκου Wyalong 75 MW στη Νέα Νότια Ουαλία.
Τέσσερα ηλιακά πάρκα κάτω των 40 MW - Wagga Wagga I & II, Junee και Corowa - λειτουργούν στη νοτιοανατολική ΝΝΟ.
Στο Κουίνσλαντ, το ηλιακό πάρκο Kingaroy των 53 MW βρίσκεται τώρα υπό θέση σε λειτουργία, ενώ το ηλιακό πάρκο 150 MW Munna Creek βρίσκεται υπό κατασκευή κοντά στο Gympie μετά από συμφωνίες αγοράς ενέργειας με την Tesltra και την NBNCo
Το έργο Wyalong, το οποίο ξεκίνησε να κατασκευάζεται τον Ιούλιο του 2022, θα πουλήσει περίπου το ήμισυ της παραγωγής του στην NBN Co στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας αγοράς ενέργειας.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Metlen

Σύμφωνα με ένα ενημερωτικό που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε υποψήφιους αγοραστές, η Metlen είναι επίσης ανοιχτή σε πώληση των έργων ανάπτυξης υδρογόνου και ηλιακής ενέργειας στη Νέα Ζηλανδία.
Η εταιρεία λέει ότι τα περιουσιακά της στοιχεία διαφοροποιούνται ανάλογα με την τοποθεσία, το σημείο σύνδεσης και την απορρόφηση, ενώ το χαρτοφυλάκιο ανάπτυξής της έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τα σήματα και τη δυναμική της τοπικής αγοράς ενέργειας.
Η πώληση θα πραγματοποιηθεί σε διαδικασία δύο σταδίων, ξεκινώντας με μη δεσμευτικές προσφορές εντός εβδομάδων.
Οι επιλαχόντες αναμένεται να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, με υπογραφή τον Νοέμβριο του 2024, αναφέρουν τα έγγραφα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης